24 Август, 2024 06:30 2 132 5

Започна фестивалът в Жеравна

  • жеравна-
  • фестивал-
  • семен новиков

Старт даде Семен Новиков

За 16-и пореден път започва Фестивалът на фолклорната носия в Жеравна. Хиляди българи се отправят на пътуване назад във времето, но и към корените си, предаде NOVA.

Фестивалът се провежда в местността "Добромерица".

Тази година първият гръм беше даден от Семен Новиков.

„Чувствам се добре, даже мисля, че съм по-красив така”, заяви Новиков пред NOVA.

„Поканиха ме и това беше голяма чест за мен. Харесвам идеята на това мероприятие, затова съм тук”, заяви той.

Празникът ще продължи и през уикенда.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снощи го гледах откриването,

    15 4 Отговор
    отначало ме кефеше, много пищно и весело, имаше настроение, НО само за миг и всичко стана пошло. Правеха някаква сценка с един свирач на различни музикални инструменти, и като извади устна хармоника засвири някаква краварска кънтри мелодия. Това оплеска всичко, уж е фестивал на българщината, на българските ценности, а ми засвириха краварска музика!? Не ни ли стига джендъризма който ни натресе САЩ, че и в културата ни го пробутват. Падна ми в очите Христо Димитров, май лицемер ще излезе. Като са такива патриоти, защо сестра му е омъжена за чужденец?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Коко

    10 3 Отговор
    Ако е фестивал всеки би трябвало да може да отиде и да гледа.А е с ограничен достъп забранено за външни лица за някой други такса вход.По скоро някакво частно парти тип секта.
  • 3 казваш

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Снощи го гледах откриването,":

    че името на открилия фестивала не ти пречи? какво българско име а? сигурно произлиза от сегмент или цимент знае ли човек …
  • 4 БеГемот

    4 0 Отговор
    Сваляния до шия...освен това съвременната българска носия е розова непрана тениска шорти абидас и чехлички като аксесоар малка чантичка на каишка като вече е отживелица да се носи през рамото ...слага се на врата и виси на тумбака...
  • 5 Кога почва евента с извънземните?

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Снощи го гледах откриването,":

    Викаш падна ти в очите Христо Димитров, май лицемер ще излезе заради сестра си. По-голям лицемер ще излезе заради спонсора си - бившият вицепрезидент на „Мултигруп“ Николай Вълканов, Председател на СД и Собственик на „Минстрой Холдинг” АД. Няма да коментирам повече.