5 Септември, 2024 14:28 1 119 8

"Жокера" 2 получи 11-минутни овации на фестивала във Венеция, но и лоши отзиви (ВИДЕО)

  • жокера-
  • жокера 2-
  • лейди гага-
  • хоакин финикс-
  • тод филипс-
  • венеция-
  • филмов фестивал-
  • овации

Критиците не останаха никак впечатлени от продължението на хита "Жокера"

"Жокера" 2 получи 11-минутни овации на фестивала във Венеция, но и лоши отзиви (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Музикалният психологически трилър на режисьора Тод Филипс "Жокера: Лудост за двама" получи 11-минутни овации на 81-ия международен филмов фестивал във Венеция. Във филма участват Хоакин Финикс и Лейди Гага. Първите отзиви обаче сякаш не отразяват това.

Хоакин, Лейди Гага и Тод бяха поздравени от развълнуваната театрална публика в Sala Grande, като получиха невероятни 10,5-минутни овации на крака, според информационна агенция ANI. Според доклада, по време на овациите публиката от време на време избухваше във викове "Га-га, Га-га, Га-га!" По време на прекъсванията на скандиранията други възкликваха: "Гага, обичаме те!". Актрисата благодари на феновете, докато им раздаваше въздушни целувки.

Въпреки че филмът получи дълги овации, той не можа да получи добри отзиви от критиката. В рецензията си за филма "Холивуд рипортър" пише: "Гага е завладяващо присъствие на живо". Филмът обаче е наречен "скучен" и "отчаяно се нуждае от редовни прекъсвания от песните на главните герои".

Рецензията на "Гардиън" определи изпълнението на Финикс като "същото като в предходния филм". Изданието добавя, че то "екранното му присъствие е силно".

Indie Wire's нарече лентата "скучно, плоско и толкова престъпно разхищение на Лейди Гага, че трябва да поискаме публично изслушване".

Variety в ревюто си го нарича "прекалено предпазливо продължение, което отчаяно е искало да бъде мрачно, но всъщност е доста тромаво и невпечатляващо музикално продължение".

Първият "Жокер" имаше огромен успех както в критически, така и в търговски план. Той беше номиниран за 11 Оскара, като Хоакин Финикс спечели наградата за най-добър актьор, а Хилдур Гуднадотир - за оригинална музика. Той се превърна в най-печелившия филм с рейтинг R в историята.

Хоакин се превъплъщава отново в ролята на Жокера в продължението, а Лейди Гага се присъединява към него като Харли Куин. Поддържащият актьорски състав включва Брендън Глийсън, Катрин Кийнър, Джейкъб Лофланд и Хари Лоути. Зази Бийтс се завръща в ролята на Софи от първия филм. "Жокерът: Лудост за двама" ще излезе на 4 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    6 0 Отговор
    А бе 11 ,ама не си е като 12 мин.
  • 2 🍺🍺🍺🍺🍺

    14 1 Отговор
    Първия с голяма мъка го изгледах . Със втория няма да се мъча може и да опитам. Но не вярвам да е нещо интересно.
  • 3 Гост666

    12 1 Отговор
    Първото джокерче беше тотал щета . Опит за нещо интересно не ми се мисли втория какъв ще бъде .
  • 4 Кравар

    13 1 Отговор
    Холивудски тъпотии за дебилииии.
  • 5 късо име

    5 1 Отговор
    Тая като я гледам, не смятам да го гледам.
  • 6 карате кид оригинала

    16 0 Отговор
    Когато Боб Кейн създава образът на Жокера в 1940, той е изобразен като психопат садист в близкото бъдеще.

    В момента живеем в такава извратена утопия, че Жокера е герой и модел за подражание...

    Не се чувствам добре от този факт. 🤢🤮
  • 7 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    За мен, защото съм просто Тъп, Жокера като уж Филм е Диагноза за краварчето. Много зависи, кой как е Дресиран и какво Вижда по темата.Не може да се отрече, че Хоаким е Велик де!
  • 8 Щом няма

    0 0 Отговор
    ...щом няма розови понита няма да го гледам.