30 Август, 2024 06:02 931 24

Анджелина Джоли учила оперно пеене, за да влезе в образа на Мария Калас ВИДЕО

  • анджелина джоли-
  • мария калас-
  • филм-
  • венеция

Актрисата играе ролята на легендарната певица във филма "Мария"

Американската актриса Анджелина Джоли трябвало да научи оперно пеене, за да влезе в образа на Мария Калас, едно от най-великите сопрана на всички времена. Актрисата каза, че това е била ролята, изискваща най-много усилия, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Филмът "Мария" на Пабло Лараин описва последните дни от живота на Калас в Париж, когато тя е вече пристрастена към лекарствата против тревожност. Припомня се бурният ѝ живот, през който покорява публиката по света с изумителния си глас.

Това е най-трудната роля, изискваща най-много усилия, каза Джоли пред Ройтерс преди световната премиера на филма на кинофестивала във Венеция. "Сякаш бях на друга планета, защото бе толкова отвъд зоната ми на комфорт като човек и като артист", каза тя и си припомни сцените, заснети в прочутия милански оперен театър "Ла Скала".

Джоли е участвала в повече от 60 филма, сред които блокбастъри и емоционални драми, има награда "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля за "Луди години" от 1999 г.

Актрисата казала на режисьора Лараин, че може да пее, но след това осъзнала, че ще трябва да достигне напълно различно ниво и ѝ отнело седем месеца, за да репетира за ролята.

"Мислех, че мога да пея, както хората пеят във филмите - правиш се, че пееш или пееш малко. Но на много ранен етап стана ясно, че ще трябва наистина да се науча да пея, защото не можеш да се правиш, че пееш оперно", каза актрисата.

Лараин каза, че когато във филма се чува гласът на Калас на върха на кариерата ѝ, 95 на сто са записи от нейни оригинални изпълнения, но гласът ѝ в края на живота ѝ във филма е този на Джоли. "Тя взе много уроци по пеене и пееше от сутрин до вечер. Бяхме наистина развълнувани, плакахме по време на снимките", каза Алба Рорвахер, която играе ролята на икономката на Калас.

Лараин каза, че е израснал, слушайки опера, и се надява, че филмът му ще насърчи хората да се запознаят с това изкуство, загубило много след смъртта на Калас през 1977 г. на 53 години.

Калас е една от най-ярките звезди на своето време, но през последните години от живота си е в изолация, изоставена от гласа си и от любимия си Аристотел Онасис. Джоли каза, че е уязвима като Калас, намеквайки за проблемите в личния си живот. Тя в тежък развод с актьора Брад Пит, който ще представи новия си филм във Венеция в края на седмицата, за да е сигурно, че двамата няма да се засекат.

"Мария" е един от 21 филма в конкурсната програма, които се борят за престижната награда "Златен лъв". Кинофестивалът във Венеция продължава до 7 септември.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 2 Отговор
    много противна жена. Мила Йовович е класи над тази. Много се забавлявах как и Мила изкараха украинка и наште мисирки пригласят хахахаха северномакедонка да я беха писали, по-верно щеше да е хахахаха

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Госあ

    5 1 Отговор
    И изобщо, вижте семейството на Мила и на тази сатанистка ! Три деца, без разводи. Освен че Заразно зло е сто пъти по хубав от тъпия томб райдър

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Мила я смяташ за актриса . Голям смях . Явно си падаш по елементарни филми.
  • 5 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Заразно зло енай блуткавия филм по точно филми правени по игра . А последния филм на мила с някави чудовища ,пародия на филм. Не разбираш от кино. И когато мила е ходила на два крака под масата. Анджелина вече се е снимала в сериозни филми .

    Коментиран от #7

  • 6 Сатанайл

    2 0 Отговор
    Тука двама сравянвят Анджелина с мила заразното зло. Явно си падате по екшъни и филми по игри . Като кажеш мила и само един филм изниква веднага Злото нищо ,че има и други и Мила се омъжвала няколко пъти . Но участва само в някави блуткави филмчета . Нещо да е излизало с нея напоследък. И то сериозен филм не само да стреля по гадини . И това е сериозен филм за Мария Калас не за извън земни .

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    хахаха кои са тия сериозни филми ве джони ? с тоя кравешки поглед Калас ше играе. Сравнил съм екшън фимите на двете. Окей ? Иначе гледах един от последните филми на Мила в една китайска продукция хахаха пародия, ама истинска пародия. кравешкия поглед и пародия не мое да направи като хората.

    Коментиран от #14

  • 8 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сатанайл":

    гейс, т.нар. от вас сериозни филми на тая овца са пълни бози. Толко разбирате и от кино. като и видиш кравешкия поглед на таа и веднага качеството пада

    Коментиран от #13

  • 9 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сатанайл":

    Мила има три деца от един мъж с който живее в брак. Окей ? Сериозна жена ве бате.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    И най важното, много по-красива и изразителна от таа крава.
  • 11 Госあ

    3 1 Отговор
    Иначе, сериозното кино е френско и японско. да си знаете. И между другото, гледах наскоро доста яки руски филмчета на Сони. Явно е, че Сони си партнира с руснаците. Един от култовите е Дуелистът.

    Коментиран от #15

  • 12 Сатанайл

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    И кво от това остава си само с един филм злото и участията в няколко тъпанарски филмчета . Тоя последния беше яко тъп 10 минути и до там. Я кажи тая в кой сериозен филм е участвала . И каскадите се изпълняват в някой филми от българска дубльорка тая да не се потроши грозната мутра . Грозна и тъпа руско сръбска кранта .
  • 13 Сатанайл

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Мила е по голяма крава от Анджи . Поне кажи в кой сериозен филм, е играла бе. Няма такъв бе .

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 🍺🍺🍺🍺🍺

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Щом ти харесват си ги гледай . В европейското има някой добри неща в японското и корейско има още много да учат . Много драми и исторически правят . А китайците техните само кунг фу летящи хора .

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сатанайл":

    и двете се снимат в екшъни психо-драми. Екшъните и психо-драмите на Мила са много по-хубави, защото Мила е по хубава и по-изразителна жена. Точка.

    Коментиран от #21

  • 17 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "🍺🍺🍺🍺🍺":

    Всъщност, американците се учат от японците. Всичките им уестърни с които изгряват са бледи копия на старите японски фими.
  • 18 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "🍺🍺🍺🍺🍺":

    А китайците винаги вкарват ефекти :))) някак длъжни се чувстват хахаха но имат супер яки лафове и интересни сюжети в някои от филмите. определено вкарват друг стил от американците. Крими филмите им са интересни. Освен това вкарват и факти. Последния китайски, който гледах беше за двете китайски експедиции на Еверест. Ефекти имаше като у вертикална граница, но филма беше фактически....
  • 19 Мога да и подам кларинета

    1 1 Отговор
    Да посвири
  • 20 Изглежда

    1 1 Отговор
    Мн грозна ве, наркотиците не прощават
  • 21 Сатанайл

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    Я млък бе . Не разбираш от Кино и талант.
  • 22 Лорд Музика

    1 0 Отговор
    Вижда. Коментари и караница коя е по-добра . И двете имат филми по игри . Ставащи за едно гледане . Имат и сериозни роли във филми . Последния филм на мила не ми хареса , участието и във тримата мускетари беше горе долу добре а филма нищоюобщомс книгата . Анджи има доста сериозни роли . Но всеки си има вкус . Един пише за азиатско и европейско кино . Европейското има доста попадения . Корея и Китай правят имте по нещо интересно .

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лорд Музика":

    Не случайно ги сравнявам, играят в съпоставими филми (дори и приказки) , само дето едната е красива, а другата луда. Подразбира се, коя коя е. Въпреки че Мила може да играе луди жени много по-добре. Тримата мускетари не е най касовия и филм - Жана дАрк и Петия елемент са доста по-известни. можеше да изиграе и Луси много добре.
  • 24 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лорд Музика":

    Източното кино започва с Япония. Китай и Корея са след това.