6 Октомври, 2024 15:56 354 4

Kитарата на легендарния Джордж Харисън от зората на „Бийтълс“ се продава на търг (ВИДЕО)

  • китара-
  • джордж харисън-
  • бийтълс-
  • търг-
  • инструменти

Очаква се цената на емблематичната китара да надхвърли 800 000 долара

Kитарата на легендарния Джордж Харисън от зората на „Бийтълс“ се продава на търг (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

В Съединените щати продават на търг китара на покойния Джордж Харисън. Легендарният китарист е свирил на нея в началото на кариерата на Бийтълс.

Харисън купува китарата в началото на 60-те години от магазин в родния град на емблематичната група - Ливърпул. Тя е с него на първото турне в Германия и по време на първите официални записи, информира Ройтерс.

Желаещите да я купят я ​​наричат ​​„един от светите граали на историческите китари на Бийтълс“ и очакват да надхвърли цената от 800 хиляди долара.

Китарата ще бъде изложена в музея „Историята на Бийтълс“ в Ливърпул през следващите две седмици, след което ще бъде показана в други музеи в Европа. Тя ще бъде продадена на търг от 20 до 22 ноември в САЩ от аукционната къща Julien's Auctions.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски

    1 0 Отговор
    Ако беше гащите на азис или сутиена на уилето или лепа брена, радния новоизлюпен елит щеше да се метне, ама тия Бийтълси не сме ги чувАли

    Коментиран от #4

  • 2 Марко

    0 0 Отговор
    Китарата е чешка, продукт на Древоков / в Чехия се произвежда под името "Йолана"/.
    Много добър инструмент за времето си!
  • 3 Айде, бе

    0 0 Отговор
    Колко взехте за реклама?
  • 4 Пешо Кюстендилецо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Софийски":

    Така е, боли ме Битълс митълс ли е кой е скърцал на тая китара. Кво значение има? Я само баце Миле признавам. Като го чуем дрейте си кинем.