Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 03:00 1 299 1

"Време" на Моисей е най-излъчваната българска песен

  • време-
  • моисей-
  • излъчваната-
  • българска-
  • песен

Парчето надхвърли 50 хиляди гледания и оглави класацията Топ БГ Музика

Още в първото денонощие след ексклузивната си онлайн премиера, новата песен на Моисей с участието на Жана Бергендорф надхвърли 50 хиляди гледания и оглави класацията Топ БГ Музика на VBOX7 в продължение на 7 дни.

На 30 октомври сингълът, продуциран от „Вирджиния Рекърдс“, дебютира на 5-та позиция и седмица по-късно стана №1 в официалния чарт на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир (W44, Top 100 Airplay Bulgarian Music Only за периода 30 октомври 2015 – 5 ноември 2015 г.). С този резултат "Време" се превръща в един от най-бързо оглавилите класацията сингли. Черно-белият клип се радва на интерес от страна на феновете и в платформите за видео споделяне, където е гледан близо 300 хиляди пъти до момента.

Самият Моисей е съавтор на музиката и лиричния текст на „Време“ заедно с бийтмейкъра Александър Корабов, по-известен с псевдонима Бате Сашо. Двамата създават песента буквално на един дъх, а впоследствие работят по аранжимента с Pavell и националния шампион по бийтбокс Искрен Тончев-Искрата. От самото начало Моисей и продуцентите му са единодушни, че това е най-подходящото звучене за общ проект с Жана, с която изпълнителят е не само колега, но и близък приятел.

За снимките на видеото екипът се доверява на режисьора Павлин Иванов-Bashmotion, чиято концепция е колкото семпла, толкова и провокативна. В един от кадрите участва и синът на Жана, малкият Леон, но не лицето, а само ръцете му имат „роля“ в сценария. Ръцете на възрастния мъж в същата сцена пък принадлежат на бивш военен от авиацията. Другият мъжки персонаж също не е професионален актьор, нито атлет, а специалист по промишлен дизайн. По идея на режисьора героинята на Жана е превърната в творба на японското изкуство на връзване с въже шибари (или кинбаку) – техника, която за първи път се използва в български музикален клип. Шибари се базира на древното бойно изкуство ходжуджуцу, в което се е практикувало задържане на военнопленници с въже между XV и XVII век. 

За визията на артистите се е погрижил гримьорът Слав, а стилистът Антония Йорданова е подбрала дрехите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НАМЕРИЛ С КОГО ДА ПРАВИ ДУЕТ ТОЗИ