Last news in Fakti

6 Декември, 2011 09:32 3 155 0

Легендата за Висоцки е жива в Русия - видео

  • владимир висоцки-
  • висоцки

Запорожци щурмуват киносалоните, за да гледат руски филм, отбелязва в. „Комсомалская правда“. Легендата за Владимир Висоцки е жива в Русия.

Филмът „Висоцки. Благодаря, че съм жив" е с 11,3 млн. долара печалба за отминалия уикенд, показват резултатите от местния бокс офис. Лентата изпреварва дори най-касовите американски продукции за момента - анимационният „Палави крачета 2“ и четвъртата част на вампирската сага „Здрач“, инкасирали по 1,9 млн. долара приходи.

Режисьор на филма е Пьотр Буслов, а сценарист - Никита Висоцки, син на певеца от втория му брак с Людмила Абрамова. В Русия филмът се разпространява подобно на холивудска продукция - в 1500 копия.

Владимир Вдовиченков се превъплъщава в ролята на легендарния бард. Благодарение на заимствана от Холивуд техника за поставяне на грим е постигната удивителна прилика.

За Висоцки има много документални филми, но малцина се осмеляваха досега да пресъздадат образа му в игралното кино. Твърде голям е рискът публиката да търси сходство с героя и да остане разочарована, отбелязва „Газета Труд“.

Действието на „Висоцки. Благодаря, че съм жив“ се развива през 1979 г. в Узбекистан, когато по време на концерт Висоцки под въздействието на водката и наркотиците, известният бард получава сърдечен пристъп и преживява клинична смърт.

Премиерата в Москва предизвика огромен интерес. Първи лентата е гледал премиерът Владимир Путин, така и цветът на столичния елит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА