Last news in Fakti

13 Септември, 2020 21:05 9 842 13

Масаж на кутрето може да излекува всичко

  • масаж-
  • кутре-
  • ръце-
  • болест-
  • заболяване

Човешките крайници имат забележителната способност да показват здравето на цялото тяло

Масаж на кутрето може да излекува всичко - 1
Снимка: Shutterstock

Алтернативната медицина е известна със своята ефективност по отношение на подхода към лечението. Въпреки съвременните методи за диагностика и възстановяване, хората продължават да се обръщат към древни техники и ритуали. Една такава остаряла техника е лечението с масажиране на малките пръсти на ръцете. Лекарите казват, че тайната сила на малкия пръст е била известна още в древен Рим, предава zdrave.to.

Римските лечители знаели, че с натискането на пръста можете да възстановите здравето на войник или центурион. Нещо повече, дори римските владетели прибягват до подобен метод за коригиране на собственото си здраве. Същността на лечението е в правилната манипулация на пръста.

Медицината отдавна е посочила, че голям брой нерви са съсредоточени в човешките крайници. Масажът на тези крайници лекува поради предаването на импулси към всички органи. Например, с помощта на малкия пръст можете да проверите здравето на черния дроб. За целта разперете пръстите на дланта, като ги държите в напрежение. След това трябва да опитате да огънете показалеца си. Ако по време на това движение малкият пръст запази положението си, тогава черният дроб е нормален. Ако пръстът започне да се движи, тогава е необходимо да отделяте 2-3 минути на ден за масаж на малкия пръст.

С помощта на малкия си пръст можете да отпуснете ръцете си и да премахнете умората. За това е необходимо да масажирате кутрето, като започнете с фалангата с нокътя и натиснете, преминете към основата на пръста, преминавайки през целия малък пръст.

Лекарите отбелязват, че на същия принцип всеки пръст върху ръката на човека е отговорен за определена група органи. Например, средните стави на пръстена и средните пръсти са здраво свързани с коленете на човека. Ако пациентът има проблеми с коляното (боли или се огъва зле), тогава той може да опита да допълни курса на лечение със специални билкови превръзки на пръста. За тези цели е добре подходящ пластир със семена на растения като моркови, червени чушки и домати.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    15 6 Отговор
    Направих теста с ръката и се оказа, че дробът ми е здрав. Но изследванията не показват това, така, че тоя тест може да си го ....... отзад.

    Коментиран от #13

  • 2 Льокрем

    23 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Масаж на кутрето може да излекува всичко"

    Срам ме е, че след 100 години е-археолозите, които попаднат на факти.бг, ще заключат, че в 21 век хората все още са вярвали в подобни глупости.
  • 3 ПИТАЩ

    15 22 Отговор
    льотчика ши дигне ли самолета, кой пръст да мачка деса ???
  • 4 ако нямате кутре...

    18 2 Отговор
    ...масажирайте котката.
  • 5 Масаж на х .у .я.

    19 3 Отговор
    С уста също оказва благоприятно въздействие върху организма !
  • 6 Мъжа ми го прави тоз трик

    5 1 Отговор
    И на мен..!
  • 7 Criminal

    4 3 Отговор
    Аз бая семки плюя от морковите, доде ги ям......ще почна да ги събирам..............
  • 8 Масаж

    6 1 Отговор
    на кутрето и на пениса може да излекува всичко
  • 9 Масаж на голямото ми кутре

    6 1 Отговор
    ...оправя наистина всичко
  • 10 смях

    2 3 Отговор
    Голям смях се смях. Ляво или дясно кутре?
  • 11 Въпроско Питанчев

    1 1 Отговор
    та не разбрах, ако масажираме клитора или френелума, коя група органи ще излекуваме...
  • 12 жоро уудстока

    2 0 Отговор
    По принцип не вярвам на такива статии и говоря само от опит.Споделям:на погребението на братовчедка дъщеря и припадна.Сестра ми е рехабилитатор и ми каза да масажираме кутретата.Бях резервиран,но поне нямаше да навреди.След няколко минути племенницата ми се свести...Не вярвах много и за билките и пчелният клей,но след 4 кръвоизлива на язвата пробвах и вече повече от 20 год.нямам проблем.Така че питай патило и не бързай да отричаш.Бъдете здрави!
  • 13 Коментатор

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Там алкохолът е виновника