Last news in Fakti

22 Януари, 2022 12:41 25 100 20

Александра Тюркмен проговори за последния ден на баща си

  • александра тюркмен-
  • фатик-
  • филип найденов-фатик-
  • дъщеря-
  • последни дни-
  • бизнес

Филип Найденов-Фатик е от известната фамилия Шабан, сирийци, дошли да живеят в България през 60-те години на миналия век

Александра Тюркмен разказа за последния ден с баща си Филип Найденов-Фатик, когото очевидно не успява да прежали. Hotnews.bg припомня, че Филип Найденов-Фатик е от известната фамилия Шабан, сирийци, дошли да живеят в България през 60-те години на миналия век. Баща му Исмет Шабан - Големия Фатик е близък с фамилията на диктатора Тодор Живков и Държавна сигурност. Твърди се, че той участва в търговията с оръжия на "Кинтекс" и работи за контраразузнаването. Заради дарени антики на стойност над 200 000 долара Шабан е удостоен с орден "Кирил и Методий - I степен". След смъртта на бащата през 1998 г. синът му Фатик наследява целия бизнес на фамилията Тюркмен, която е част от голям кюрдско-сирийски клан.

Официално фирмите му се занимават с отглеждане на птици, търговия и хранителна промишленост. Иначе към групировката на фамилията се причисляват дружества за търговия с петролни продукти, охранителна дейност и накротрафик. На 19 август 2003 г. Маскираните стрелци го засичат на кръстовището на столичните булеварди "България" и "Гоце Делчев".

Килърите откриват огън с "Калашников" по луксозния му "Мерцедес" и го правят на решето посред бял ден. Фатик е надупчен с 9 куршума. За убийството са задържани Асен Петров-Шаки, Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, Борис Арсов - Арчо Стефан, Даниел Георгиев и Ивайло Симеонов. По-късно всички са освободени от ареста, а Шаки и Борчо за застреляни. Последният ден, който митичният бос прекарал с Александра и семейството си бил съвсем обикновен. Ловили риба и жаби на язовир Искър, а по-късно отишли на ресторант, разказа Александра.

Тя била на 12, когато баща ѝ бил застрелян и явно продължава да жали. Не се разделя със снимката му, а дълго време, щом си спомнела за него, започвала да плаче, разказа красавицата в „Черешката на тортата“. Щерката направи в негова чест любимата му супа топчета, чиято рецепта е на майката на Фатик. Зрителите се разделиха в мнението си за нереализираната актриса. Едни я поздравиха за чудесното представяне и уютния дом, други обаче обвиниха предаването, че прави реклама на мутреси.

Александра Тюркмен проговори за последния ден на баща си


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    66 1 Отговор
    КЮРДИ , КЮРДСКИ НАРКОТРАФИКАНТИ.....кви сирийци
  • 2 Решетников

    77 1 Отговор
    Щом и такива престъпници като разстреляния "Фатик"ни ги припомняте...
  • 3 дедо

    75 0 Отговор
    За такива само Калашников е лекарствто,щедро и на целия род!
  • 4 кабел

    27 32 Отговор
    Никой не избира родителите си. Александра не е виновна,че баща й беше мафиот.

    Коментиран от #5

  • 5 Но гените

    38 3 Отговор

    До коментар #4 от "кабел":

    са си гени !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Топ

    38 0 Отговор
    Боклуци.
  • 8 бай онзи

    51 1 Отговор
    Ако не беше баща й и най-вече дядото, никой нямаше да знае коя е изобщо
  • 9 „КАЛАШНИКОВ”

    18 2 Отговор
    ПРАВИ НАЙ ХУБАВИТЕ „СУПИ ТОПЧЕТА”☝
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мнение

    18 17 Отговор
    Със сигурност й е трудно, баща й е бил все пак и е била на 12.... Бъдете малко по-човечни към момичето. Умрелите - умрели, Бог да ги прости.

    Коментиран от #18

  • 12 Митьо

    37 3 Отговор
    Баща престъпник или мъж престъпник и се гордеят с тва. Прости Селски П
  • 13 Рошко

    21 0 Отговор
    След като са сирийски кюрди би трябвало да се казва Александра кюртмен по оригинално звучи, много интересни имена

    Коментиран от #16

  • 14 Kasapina

    30 19 Отговор
    САМО ЧЕ НЕЗНАМ КОГА ТОДОР ЖИВКОВ Е БИЛ ДИКТАТОР НЕШТО СЕ БЪРКАТЕ ИЛИ ТЕКА ВИЕ НАРЕДЕНО ДА ПИЩЕТЕ ТОДОР ЖИВКОВ Е НАПРАВИЛ МНОГО ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА ГО ЗНАЕ ЗАТОВА КАКВОТО И ДА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ВНОШАВАТЕ НЯМА КОИ ДА ВИ ПОВЯРВА НА ГЛУПОС НАПИСАНИ ЗА ТОЗИ МНОГО МНОГО ГОЛАМ БЪЛГАРИН.
  • 15 Йо Несбьо

    16 12 Отговор
    Повечето от вас ще се съгласят, че почти няма богатство и капитал спечелени по честен път. Не я оправдавам, тази жена си се ползва от спечеленото от други по криминални начини. Сами разбирате обаче, че който и да беше с парите, все щяхте да го одумвате и част от причините са, че вашите родители не са били такива, било ги е страх или просто не са могли да направят нищо заради други.

    Колко момчета измряха по пътя към спечелване на богатство! Мъчеха се с наркотрафик, с пласиране, с проститутки... Колко жени доброволно стават проститутки и мутреси, защото с работа на заплата цял живот имат финансови проблеми. Минималната заплата в момента в България, за която някои се съгласяват да работят цял месец, една проститутка може да изкара и за половин ден. Стигат й 5 клиента с желание за орална любов.

    При това в нашата страна страшно много хора са тарикати на дребно, за тези "на едро" даже не говоря!

    Какво се правите на моралисти?!
  • 16 Йо Несбьо

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    С име "Тюркмен" няма да са сирийски кюрди, а тюркмени от Северна Сирия, защитавани и в момента от Ердоан. Тюркмени и кюрди, абе, нямат проблеми, но си остават различни. Може в този случай да не съм прав и да са се сродили, все пак в Сирия съществуваше светски режим и народността не беше от значение дотолкова.
  • 17 Боровил

    8 1 Отговор
    Аз супа не искам....Мойте червени домати веднъж да ми ги разклати
  • 18 121

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мнение":

    Да за умрелите се казва или добро или нищо! Въпросът ми към вас ,ако имате деца,бихте ли искали те да се друсат,да проституират или да са престъпници?В случва децата не са виновни за грешките на родителите си,особено когато са малки.Но могат да се получат от недостатъците им и да не афишират кои са родителите,след като знаят какво са сторили.Според Вас да вземем пример от тази млада дама ли?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хари

    0 2 Отговор
    Към тези, които плюят - Ако Баба Бей беше жив, нямаше така да говорите, бели мишки такива. Мир на праха му.