3 Март, 2022 20:22 5 629 9

Знаете ли за какво се използват всички страни на рендето?

  • ренде-
  • кухня-
  • кулинар-
  • готвене-
  • съвет

Повечето от нас ползват само една или две страни, но ето за какво да ползваме и останалите

Знаете ли за какво се използват всички страни на рендето? - 1
Снимка: Shutterstock

Кухнята на всяка добра домакиня е пълна с всевъзможни пособия и едно от тях най-вероятно е четиристранно ренде, на чиито стени има различни остриета. По навик повечето хора използват само едната страна.

Оказа се, че не много хора знаят за какво служат останалите. Именно заради това сега от jenata.blitz.bg разкриват за какво служат различни страни на рендето.

Повечето хора използват само финото и едро ренде за настъргване на кашкавал, сирене и пр.

Например морковите и цвеклото за супа, както и меките сирена се натриват върху едрата част. Ако трябва да нарежете нещо ситно – фината част на рендето.

Като правило, ако трябва да го използвате за приготвяне на определено ястие, в рецептата пише „настържете на едро“.

Фината част на рендето е предназначено за твърдо сирене (напр. за паста), както и за плодове и зеленчуци. Можете да го използвате за приготвяне на бебешко пюре. Можете също да приготвите яйца за салата на това ренде.

За някои салати продуктите също се натриват на ситно ренде – парчетата са малки и почти прозрачни. Не можете да нарязвате меки храни на ситно ренде - те просто ще бъдат „смазани“ по повърхността.

Големите дупки на рендето се използват по-рядко. Те са необходими за нарязване на зеленчуци или плодове на тънки филийки. Например картофи за приготвяне на домашен чипс, краставици за салата или плодове за украса на сладки сладкиши.

От четвъртата страна, като правило, са разположени „шипове“. Те са предназначени за смилане на много твърди храни.

Например стар хляб, ядки и подправки. Можете също да настържете джинджифил или чесън, ако нямате специален инструмент за изстискване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1918

    18 1 Отговор
    Супер статия нямам търпение да настържа малко подправки
  • 2 Абе мисирки

    5 0 Отговор
    Ооооф
  • 3 Съба глупаФата

    8 1 Отговор
    Събо мари,жирналистче набедено!Не стига,че войната ви дойде като подарък да запълвате безсмислени статийки,ама толкова сте изпаднали в безидейна криза,че дори за рендета започвате да пушете!То виждам бездарни сте,ама чак пък толкова….Като не ставаш не ставаш и това е!Защо се мъчиш…
  • 4 шшт

    12 0 Отговор
    С коя част се обработват пети? С финните като пробвам само се плъзга, а едрите оставят едни бразди, които после късат чорапите.

    Коментиран от #5

  • 5 Rock

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "шшт":

    С големите дупки за чипс пробва ли?
  • 6 Продължавате

    2 1 Отговор
    да преписвате статии с 2-3 дни закъснение. Онзи ден четох горенаписаното. Нямате ли самоуважение? Сега ще ме изтриете, ама нищо.
  • 7 Дългия

    2 0 Отговор
    Събинче, защо си мисля че не си хващала ренде!?
  • 8 Чопър

    3 0 Отговор
    А дръжката на рендето, за какво се използва?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.