Last news in Fakti

20 Юни, 2022 11:57 1 271 4

Бен Стилър се срещна с украински бежанци в Полша (СНИМКИ)

  • бен стилър-
  • полша-
  • украйна-
  • бежанци-
  • актьор-
  • оон

Появиха се снимки на актьора и в украинския град Лвов

Бен Стилър се срещна с украински бежанци в Полша (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Холивудският актьор Бен Стилър, който е и посланик на добра воля към ООН, пристигна в полския град Жешов близо до границата с Украйна, за да се срещне с украински бежанци, съобщи РБК, позовавайки се на информация от акаунта в Туитър на Върховния комисариат за бежанците към ООН (UNHCR), пише в. Сега.

По думите на звездата от „Нощ в музея“ в Инстаграм, в навечерието на Световния ден на бежанеца 20 юни той е искал да се види и разговаря със семейства, чийто живот е бил преобърнат от войната и насилието в региона. „Милиони бяха принудени да напуснат домовете си, като над 90% са жени и деца. Тук съм, за да се уча, да споделям истории, които илюстрират човешкото въздействие на войната, и да призова за солидарност“, написа в социалната мрежа 56-годишният носител на награда „Еми“.

По-рано Укринформ предаде, че в събота в TikTok се е появило видео с Бен Стилър, разхождащ се край паметника на Тарас Шевченко на централния площад на западния украински град Лвов, докато разговаря по мобилния си телефон. Това свидетелства, че актьорът е бил и на украинска територия, но други свидетелства за това, че е преминал границата, засега няма.

На 30 април американската актриса и режисьор Анджелина Джоли също беше с хуманитарна мисия в Лвов и бе заснета от местна почитателка в едно от кафенетата в града. Известно е, че тя също работи по проблемите на бежанците към ООН. След началото на руската инвазия Джоли обяви желанието си да окаже цялото възможно съдействие на украинците, принудени да напуснат домовете си. В Лвов актрисата се е срещнала с доброволци, лекари, психолози, както и с деца, пострадали при руския ракетен удар по гарата в Краматорск.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    2 3 Отговор
    американската актриса и режисьорКА Анджелина Джоли
  • 2 Коментар

    18 1 Отговор
    Холивудските де.или тръгнали да си правят ПР на гърба на страдащите???!!!

    Г-н Де.илър, ситуациите в Украйна и в близкия изток, ги създадоха кукловодите на вашата държава!!!
    Вие като държава, сте вредни за света и е редно най малкото (от кумова срама) да си замълчите!!!
  • 3 Въпрос

    13 1 Отговор
    А дали са му дали да разгледа "хуманитарната помощ", която се трупа и препраща през същия град ?
  • 4 И от

    3 0 Отговор
    къв зор? З ацетон пуста реклама. Пука им иначе. Като с ваксините: ваксинирате се! Забравиха, сега модерна е войната с Украйна. Ама си мълчаха за Югославия, Сирия, Афганистан и т.н. Всичко е по команда и е лицемерно.