Last news in Fakti

24 Юни, 2022 18:43 4 217 5

Кралица Елизабет II яхна кон в Уиндзор (СНИМКА)

  • кралица елизабет втора-
  • язди-
  • кон-
  • уиндзор

Според информация в британските медии Нейно Величество сама се е противопоставила на препоръката на лекарите да не се качва на седлото

Кралица Елизабет II яхна кон в Уиндзор (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Девет месеца след като е била посъветвана да спре да язди, Елизабет II яхна кон в Уиндзор. Припомняме, че 96-годишната кралица бе принудена да се придвижва с бастун вследствие на влошеното си здравословно състояние в края на миналата година.

Според информация в британските медии Нейно Величество сама се е противопоставила на препоръката на лекарите да не се качва на седлото. Това се случва ден след като е била видяна да ходи без бастуна. Неуточнени „проблеми с мобилността“ ѝ попречиха да присъства на някои събития от платинения ѝ юбилей този месец и често беше виждана да използва бастун по време на ангажименти. ю

"Кралицата отново се радва да бъде на своя кон. Фактът, че язди, е прекрасен знак след тревогите около нейното здраве. Да направиш това на 96 е доста забележително", споделя анонимен източник пред Sun, цитиран от woman.bg.

Тя дори използваше бъги (електрическа количка) за голф, за да „разхожда“ своите любими кучета от породата корги. Но след като се срещна с архиепископа на Кентърбъри – Джъстин Уелби, в замъка Уиндзор във вторник, без помощта на бастун, явно е постигнала успех с придвижването си, отбелязват от изданието.

Язденето е едно от любимите занимания на британските монарси и Елизабет получава първото си пони още на 4-годишна възраст. През целия си съзнателен живот тя е отдаден собственик на десетки състезателни коне. Любовта към конете наследява и дъщерята на Елизабет II – принцеса Ан, която стана първият член на кралското семейство, който участва в олимпийски игри.

През 1976 г. тя се включи в конните състезания в Монреал. Нейната дъщеря Зара продължи традицията и дори взе сребърен медал на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Кралицата е и основна фигура в традиционния Парад на знамената - Trooping the Colour, но през последните години ролята ѝ бе поета от членове на нейното семейство. Trooping the Colour е военен парад, с който от 1820 г., всяка година през юни, се отбелязва официалният рожден ден на монарха. Trooping the Colour е церемония, изпълнена с военно великолепие и блясък, по време на която кралицата извършва проверка на гвардейците и кавалеристите. При проверката военните показват своите знамена на площада Horse Guards Parade до St. James's Park.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Джони Инглиш

    6 2 Отговор
    The Sun смята читателите си за оли-го-френи. И малко дете ще се изсмее на снимката - това не е кралицата, а ако въобще е, то това е снимка от преди 20г.
  • 3 Оня без конья

    5 2 Отговор
    Горкият конь ...сигурно ако не са го закопали , поне са го карали да заляга ,като циркаджийски ,дорде тази баба са я качвали с помощта на мотокар да го възседне и ....попикава ...Пази Боже и от такъв Божи Дар , като авторката на тази така информативна статия ...ФАКТ Е ,че ...сайта ще фалира ...останал от читатели ...и такива на ,които дори справедливете упреци ... триете !
  • 4 ХАХАХА

    5 0 Отговор
    Защо на тази фамилия все още се плаща от данъците на народа? Не мина ли времето на царете
  • 5 ганю

    0 0 Отговор
    И бог да пази Кралицата