Единственото нещо, от което трябва да се ръководите, когато избирате подправки за пържени картофи, е вкусът. Любимата подправка никога не е била излишна. Друго нещо е, когато има няколко подправки. В същото време един вкус може да „заглуши“ другия. Те могат да влошат послевкуса. Ето защо трябва да внимавате за състава на подправките за готвене на пържени картофи, пише actualno.com. За да направите правилния избор, използвайте няколко правила:
- Сухата подправка трябва да има нежен и лек аромат. Попадайки върху горещ продукт, ароматът се засилва многократно.
- Трябва да започнете с по-леки, такива, които ще бъдат едва забележими. Няма нужда да комбинирате силни тонове в едно ястие.
- Необходимо е да се използват ароматни добавки само след топлинна обработка.
- Подправките трябва да са добре смлени, под формата на прах. Ако не сте сигурни, разделете готовото ястие на две части, добавете различни подправки и направете дегустация.
За ароматни и вкусни пържени картофи можете да използвате следните подправки:
1. Млян черен пипер. Ароматът и пикантността, съчетани с гореща мазнина, ще бъдат добре изразени и достатъчни. Поръсва се директно върху пържените картофи.
2. Дафинов лист. При пържене на картофи може да се потопи в мазнина.
3. Добавете черен пипер умерено. Тази подправка не разкрива веднага нотките си. Основните вещества постепенно се изпаряват, изпълвайки чинията с аромат.
4. Изсушеният и счукан чесън е необходим в по-големи количества.
5. Червен лют пипер. Нямате нужда от много подправки на прах. Но неговото присъствие ще направи ястието по-пикантно.
6. Кориандър. Това може и да е първата и единствена подправка. Самите пържени картофи стават по-меки и ще се "потопят" във вкуса. Само малки дози могат да направят едно ястие привлекателно.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 глупости
Коментиран от #18
12:32 21.07.2022
2 Студопор
Коментиран от #4
12:37 21.07.2022
3 Малинка
Коментиран от #6, #10
12:44 21.07.2022
4 Рико
До коментар #2 от "Студопор":
За картофите - сол и бира; по много.12:50 21.07.2022
5 Сали Мириша
12:52 21.07.2022
6 Не позна
До коментар #3 от "Малинка":
точно "ароматният" см...дящ сминдух в шарената сол я прави отвратителна......"На цвет и на вкус приятели ньет"...12:53 21.07.2022
7 Като няма картофи има трева
13:01 21.07.2022
8 ревизор
13:16 21.07.2022
9 Бай Онзи
Коментиран от #11, #17
13:21 21.07.2022
10 7.62
До коментар #3 от "Малинка":
А на вира харясваш ли13:23 21.07.2022
11 Що телешка...?!
До коментар #9 от "Бай Онзи":
Наистина си онзи, дето да му СВУ и на него....!?13:27 21.07.2022
12 Кскс
15:19 21.07.2022
13 Елинза
15:21 21.07.2022
14 Ким
15:58 21.07.2022
15 Просто човек
17:02 21.07.2022
16 Биби премеера
17:23 21.07.2022
17 един от стадото
До коментар #9 от "Бай Онзи":
само в Бя всичко е телешко. А тия крави кой ги прави. Не, че са много, ама дават мляко и месо. Стоп. На запад дават мляко едни, а месо други. Месодайни и млекодайни. Тук млекодайната като не става вече, става телешко. Ядеш говежди стек Тук/ там никой не се срамува да каже, че е такъв/, ама друг път19:07 21.07.2022
18 Дедомразов
До коментар #1 от "глупости":
Прав си така е! Но въпросът тук е не какво ни харесва на нас, а какво харесват янките. И ние трябва да се съобразяваме с техните вкусове. Това е подтекста тук, че ние сме неандарталци и трябва да се съобразяваме с тях.22:44 21.07.2022