21 Юли, 2022 12:28 10 430 18

Най-подходящите подправки за пържени картофи

  • пържени картофи-
  • подправки

Само малки дози могат да направят едно ястие привлекателно

Най-подходящите подправки за пържени картофи - 1
Снимкa: Shutterstock

Единственото нещо, от което трябва да се ръководите, когато избирате подправки за пържени картофи, е вкусът. Любимата подправка никога не е била излишна. Друго нещо е, когато има няколко подправки. В същото време един вкус може да „заглуши“ другия. Те могат да влошат послевкуса. Ето защо трябва да внимавате за състава на подправките за готвене на пържени картофи, пише actualno.com. За да направите правилния избор, използвайте няколко правила:

  • Сухата подправка трябва да има нежен и лек аромат. Попадайки върху горещ продукт, ароматът се засилва многократно.
  • Трябва да започнете с по-леки, такива, които ще бъдат едва забележими. Няма нужда да комбинирате силни тонове в едно ястие.
  • Необходимо е да се използват ароматни добавки само след топлинна обработка.
  • Подправките трябва да са добре смлени, под формата на прах. Ако не сте сигурни, разделете готовото ястие на две части, добавете различни подправки и направете дегустация.

За ароматни и вкусни пържени картофи можете да използвате следните подправки:

1. Млян черен пипер. Ароматът и пикантността, съчетани с гореща мазнина, ще бъдат добре изразени и достатъчни. Поръсва се директно върху пържените картофи.

2. Дафинов лист. При пържене на картофи може да се потопи в мазнина.

3. Добавете черен пипер умерено. Тази подправка не разкрива веднага нотките си. Основните вещества постепенно се изпаряват, изпълвайки чинията с аромат.

4. Изсушеният и счукан чесън е необходим в по-големи количества.

5. Червен лют пипер. Нямате нужда от много подправки на прах. Но неговото присъствие ще направи ястието по-пикантно.

6. Кориандър. Това може и да е първата и единствена подправка. Самите пържени картофи стават по-меки и ще се "потопят" във вкуса. Само малки дози могат да направят едно ястие привлекателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    30 1 Отговор
    Най подходяща е сиренето,а на комбинацията е бирата

    Коментиран от #18

  • 2 Студопор

    22 3 Отговор
    Сиренето...? Мащерка/ Копър? Пържола/кюфте? Какви са тия черни пипери, какви са тия люти червени пипери - да не сме в Индия?

    Коментиран от #4

  • 3 Малинка

    9 7 Отговор
    С ароматна шарена сол са Божественяк без бира..

    Коментиран от #6, #10

  • 4 Рико

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Студопор":

    За картофите - сол и бира; по много.
  • 5 Сали Мириша

    1 3 Отговор
    Сминдуф и лют кърмъзъ бибер.
  • 6 Не позна

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Малинка":

    точно "ароматният" см...дящ сминдух в шарената сол я прави отвратителна......"На цвет и на вкус приятели ньет"...
  • 7 Като няма картофи има трева

    10 0 Отговор
    Те нямат нужда от толкова подправки, дафинов лист....?!
  • 8 ревизор

    2 3 Отговор
    Люто и чесън не ям. На пържените картофки малко сол им е достатъчна.
  • 9 Бай Онзи

    8 2 Отговор
    При мене това е една хубава телешка пържола ! Наздраве токев ! Можеш ли да сядаш вече ?

    Коментиран от #11, #17

  • 10 7.62

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Малинка":

    А на вира харясваш ли
  • 11 Що телешка...?!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Онзи":

    Наистина си онзи, дето да му СВУ и на него....!?
  • 12 Кскс

    3 0 Отговор
    Самардала!
  • 13 Елинза

    2 0 Отговор
    Самардала !
  • 14 Ким

    2 3 Отговор
    Кимион и чубрица.
  • 15 Просто човек

    1 1 Отговор
    Риган!
  • 16 Биби премеера

    5 0 Отговор
    Ма кво и да ги ръсете най е важно да са пръжени с мас! Е туй е главната шмента капела!
  • 17 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай Онзи":

    само в Бя всичко е телешко. А тия крави кой ги прави. Не, че са много, ама дават мляко и месо. Стоп. На запад дават мляко едни, а месо други. Месодайни и млекодайни. Тук млекодайната като не става вече, става телешко. Ядеш говежди стек Тук/ там никой не се срамува да каже, че е такъв/, ама друг път
  • 18 Дедомразов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "глупости":

    Прав си така е! Но въпросът тук е не какво ни харесва на нас, а какво харесват янките. И ние трябва да се съобразяваме с техните вкусове. Това е подтекста тук, че ние сме неандарталци и трябва да се съобразяваме с тях.