19 Септември, 2022 12:15 22 846 12

Помните ли Галя от “Сатен”? Вижте как изглежда днес (СНИМКИ)

  • галина манова-
  • галя от сатен-
  • преди и след-
  • промени-
  • кариера-
  • личен живот

Галя е оставила в миналото танците и се е отдала на нови начинания

Помните ли Галя от “Сатен”? Вижте как изглежда днес (СНИМКИ)  - 1
Снимка: Николета Райдовска, Dir.bg

Популярната танцьорка Галина Манова, по-известна като Галя от балет “Сатен”, е обиколила над 60 държави. Любимото занимание на семейството ѝ е да пътува.

“Пътуваме с мъжа ми и с дъщеря ми постоянно, с приятели или дори само ние тримата сме си достатъчни. Обиколили сме над 60 различни държави. Водим малката с нас още от съвсем малка и мисля, че това толкова много ме е обогатило.

Възможността да пътуваш по света, да го видиш такъв, какъвто е, от собствен опит е страхотно. За малката първият път, когато през зимата след 10 часа полет кацнахме на място, където е лято, беше страхотно преживяване. Но пътешествията те правят космополитна личност и широко отворен към света човек“, разказа пред „Телеграф“ Галя.

Мода

Галя е оставила в миналото танците и се е отдала на създаването на дизайнерски дрехи. Страстта към правенето на мода се появява преди 10 години. “Всъщност всичко започна с любовта ми към фотографията. Аз много обичам да снимам. Когато пътуваме, винаги, виждайки нещо красиво, искам да спра и да го снимам, така в един момент реших, че мога да използвам тези снимки, като ги превърна в картина, а нея напечатам върху белия плат“, сподели още танцьорката.

View this post on Instagram

A post shared by G a l i n a M a n o v a ♡︎ (@galiasaten)

Концепцията на модната ѝ марка всъщност се основава на създаването на авторски принтове, които правят дрехата индивидуална и различна. Принтовете създава сама, а моделите и цялото производство е изцяло българско.

“Преди години си спомням - пътуваме с мъжа ми за Португалия и аз ей така ми дойде идеята, че искам да се запиша на курс за графичен и дигитален дизайн. Той супер много се изненада, даже малко така ми се подигра и каза, че хората години учат в Художествената академия, а аз искам с един курс да мина, но аз съм много последователна.

Наистина тогава не успях да намеря курс, но пък купих много литература и започнах да се уча, четейки книги и търсейки информация, купих си програма за обработка на снимки, свалих много различни програми и така започнах. Всичко научих сама в процеса на работа и с много четене на литература“.

С ентусиазъм разказва за целия процес на работа. “Аз купувам чисто бял плат, обработвам графично картина, която се превръща в авторски принт за него и по този начин вдъхвам нов живот на едно бяло парче плат. Впоследствие се оразмерява по кройката, а след това и в дреха”.

Работа

През лятото модната марка на Галя създава дизайнерски концептуални модели бански, като използва същите принтове или вгражда части от тях, в момента пък прави клинове и топове. Всъщност преди 2 години тя стартира своя собствена марка, която носи името на дъщеря ѝ - Кара.

Работата си върши с много удоволствие и ентусиазъм, защото в нея е съчетано всичко, което е самата тя и артистичното, и динамичното.

Всъщност танцът е част от живота ѝ съвсем до скоро, защото е арт и криейтив директор на балета на едно от най-големите заведения у нас. Не ѝ липсва лудницата на тази работа, но има носталгия по самия процес по създаването на един проект.

“Това непрекъснато да отсъстваш от вкъщи нощем, защото този вид работа го налага, за мен е крайно неприемливо, когато искаш да имаш семейство. Нощната работа е за свободни хора, които не са родители, които нямат партньори. И така аз реших, че е време да остана вкъщи и за да запазя семейството си здраво, каквото е.

В един момент си дадох сметка, че имах прекалено много пропуснати уикенди заради работата си. И тогава си казах, че пропускам ценни моменти с детето ми, че ако не го направя сега, изведнъж ще осъзная как времето се е изпарило и няма връщане назад”.

И така не се е отказала напълно от шоу бизнеса, но вече е във време, в което ще се захване с нещо подобно, ако знае точно каква е цената и дали тя е удовлетворителна за нея.

„Като Галя от балет „Сатен“ станах известна буквално за три дни. Мисля, че така и не успя да ме промени тази известност, защото Слави много бързо ни приземи всички. Дадох много години на танците, тази професия в шоуто с този екип ме научи да бъда войник, научи ме какво е работа в екип на дисциплина - качества, които и до днес са важни в живота ми.”

Любов

Денят ѝ и днес е много динамичен. “Имам чувство, че сега работя повече от всякога”, с усмивка разказва Галя. Всъщност причина за това е нейният непримирим перфекционизъм. “Аз не мога да свърша нещо просто ей така, трябва да е перфектно, изпипано, а това изисква много работа и много енергия“.

Среща мъжа си преди повече от 15 години и двамата до днес продължават да са заедно в баланс и хармония. Според Галя формулата е много проста. „След като има вече налице любов и уважение, е много важно да има сходство на нещата, които са ти интересни и те правят щастлив. И създаване на приятелски отношения.

Всъщност категорично не вярвам в това, че противоположностите се привличат - в никакъв случай. Този тип връзки са само за кратко консуматорски връзки, но за дълги устойчиви отношения това може да доведе само до раздяла“, споделя тя.

Известност

Семейството е най-голямата ѝ ценност, а майчинството я променя. Това, което не ѝ харесва обаче, е, че “майчинството ме накара да живея в постоянни страхове, всичко обмисляш, премисляш, не си спонтанен, изобщо страхове като цяло за бъдещето на детето ти”.

Старае се да бъде добра и ненатрапчива майка, а най-важното нещо, на което иска да научи дъщеря си, е на първо място адаптивност.

“Аз много силно ценя добротата и много силно вярвам, че това е нещо заложено в човека и независимо от прогреса на живота това е качеството, което би трябвало да движи човешките взаимоотношения. За съжаление обаче виждам, че тази ценност за новите поколения не е чак толкова важна и мен това много ме натъжава.

И това е един от страховете ми всъщност. Днес отрано трябва децата да се учат да бъдат адаптивни. Защото днес, дори и да си пълен с добри качества, ако не си адаптивен в социалната среда, няма дори как да те забележат”, разказва тя.

Всеки ден ходи на пилатес

Макар и да има дъщеря тийнейджърка, Галя все още изглежда като на 18. Смята, че това основно се дължи на гена, който носи, но и на спорта.

“За мен спортът и здравословното хранене са в основата на добрия външен вид, здраво и младо тяло“. Почти всеки ден може да бъде видяна в залата за Пилатес.

“Пилатес е моят спорт, до него стигнах след моя горчив опит. Моята работа като танцьор е амортизирала тялото ми, стигнах дотам, че имах 3 дискови хернии на врата.

Две от тях бяха прогресирали до степен, че не можех да движа ръката си. Последва операция, с много месеци възстановяване и рехабилитации. И с горчивия опит стигнах до извода, че трябва да започна да се грижа за себе си, за да не стигна до това пак.

Тогава разбрах, че спортът трябва да подпомага оптимално функцията на тялото, а не да го амортизирам. Така открих пилатес. Тази програма подпомага оздравителните процеси на организма. Практикувайки го в дългосрочен план, се грижиш за здравето си”, споделя Галя.

Рядко можеш да я видиш във фитнес залата, а когато няма време да стигне до тренировката по пилатес, се старае да се движи дори и в къщи.

Храни се здравословно, като е изключила всички бързи въглехидрати. Спряла е бялата захар, бялото брашно и белия ориз и ги е заменила с пълнозърнести продукти.

А нейната запазена марка е пиенето на вода. “Всъщност аз се ограничавам да не пия вода, а не да пия. Всеки ден пия поне 3 литра, с това си обяснявам и качеството на кожата ми”, разказва Галя и съветва - не правете нищо заради суета. Водещото трябва да бъде здравето.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делиормански

    16 7 Отговор
    вълнения ! Но нито дума за там , като че ли е вечна софиЕнка !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Селката

    27 3 Отговор
    се поФали , че била обиколил 60 държави, но плажовете и магазините им !
  • 4 Винкело

    45 4 Отговор
    Абе тия плащат ли си, че да пишат за тях у вестниците?

    Коментиран от #12

  • 5 Няма нищо общо с това което показвате

    34 2 Отговор
    На живо няма нищо общо със снимките, които са доста обработени с филтри.

    Действително е доста състарена и анорексична. Грозна гледка
  • 6 Това

    32 0 Отговор
    Беше най интересната новина днес поне досега
    После може да пуснете и една историйка за кобиликина как се е променила
  • 7 широко отворен към света човек

    15 0 Отговор
    широко отворена преди това
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бойко

    24 2 Отговор
    защо и е така устата.............като анус
  • 10 ха ха

    23 1 Отговор
    Стига сте изравяли стари чанти.Никой не го интересува това което ни съобщавате.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 фурашко дамаджан

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Винкело":

    Да, ако платиш по 50 кинта дневно и за теб ще пишат непрекъснато.