Last news in Fakti

30 Октомври, 2022 09:37 2 590 6

Джулия Робъртс навърши 55 г.

  • джулия робъртс-
  • рожден ден

Вижте подробности от живота на актрисата

Джулия Робъртс навърши 55 г. - 1
Снимкa: Shutterstock

Джулия Фиона Робъртс никога не е мечтала, че ще стане най-популярната актриса в Америка. Тя е родена на 28 октомври 1967 г. в Смирна, Джорджия, в семейството на Бети Лу (Бредемус) и Уолтър Грейди Робъртс, някогашни актьори и драматурзи, и е от английски, ирландски, шотландски, уелски, немски и шведски произход.

Като дете, поради любовта си към животните, Джулия първоначално иска да стане ветеринарен лекар, но по-късно учи журналистика.

Когато брат ѝ, Ерик Робъртс, постига успех в Холивуд, Джулия решава да пробва късмета си. Първият ѝ пробив идва през 1988 г., когато се появява в два ориентирани към младежта филма Мистична пица (1988) и Satisfaction (1988). Публиката която веднага се влюбва в нея.

Скоро за Джулия идва и най-големият успех - филмът Хубава жена (1990). За участието си в него тя получава номинация за "Оскар", а също така печели наградата на публиката за любима актриса. Въпреки че през следващите няколко години ще се снима или в сериозни филми, или ще играе фантастични роли като Тинкърбел, филмовата публика винаги ще обича най-много Джулия в романтични комедии, като "Сватбата на най-добрия ми приятел" (1997 г.)

Личен живот

Джулия вдъхва нов живот на жанра, който от известно време липсва в Холивуд. Извън екрана, след кратък брак, Джулия има романтични връзки с няколко актьори, а през 2002 г. се омъжва за оператора Даниел Модър, двойката има три деца заедно.

Отличия

Избрана е от списание "People" сред "50-те най-красиви хора в света" през 1990, 1991, 2000, 2002, 2005 и 2006 г. През 1997 г. заема 66-о място в класацията на списание "Empire" (Великобритания) "100-те най-големи филмови звезди на всички времена" (октомври 1997 г.). Класирана е на първо място в класацията на списание "Forbes" "100-те знаменитости" (2000 г.).

Обявена е за една от "20-те най-добри артисти за 2001 г." на E! и за една от "25-те най-интригуващи личности за 2001 г." на списание "People". Същата година е класирана на 6-о място сред 100-те най-сексапилни жени от FHM Тайван и е посочена като любимата филмова звезда на Америка в анкета на Harris.

През 2003 г. тя е № 10 в класацията на Star TV за 10-те най-големи боксофис звезди на 1990 г. и № 16 през 2003 г. в годишния списък на Premiere's Hollywood Power List. През 2005 г. в рубриката "Звездите в нашето съзвездие" на списание Premiere Джулия е класирана на 7-мо място сред най-големите филмови звезди на всички времена. в рубриката "Звездите в нашето съзвездие" (2005 г.). През ноември 2006 г. тя е избрана за "Най-сексапилната звезда с безизразно лице" от читателите на "In Touch" (ноември 2006 г.) . През 2007 г. е обявена за № 57 в класацията на 100-те най-сексапилни филмови звезди на списание Empire.

Кариера

През 2006 г. Робъртс озвучава паяка Шарлот в анимационната адаптация на любимата детска книга на Е.Б. Уайт "Паяжината на Шарлот". Същата година тя дебютира на Бродуей в "Три дни дъжд", за което получава смесени отзиви. След това Робъртс се появява заедно с Том Ханкс във филма "Войната на Чарли Уилсън" (2007 г.), базиран на истински събития, свързани с участието на правителството на САЩ в афганистанската съпротива срещу Съветския съюз през 80-те години на ХХ век. Следващите ѝ филми включват семейната драма "Светулки в градината" (2008 г.); "Дубликат" (2009 г.), в който играе корпоративен шпионин; и романтичната комедия "Денят на влюбените" (2010 г.).

След участието си във филма "Яж, моли се, обичай" (2010 г.), който е адаптиран по едноименния мемоар на Елизабет Гилбърт, Робъртс, в ролята на преподавателка в общинския колеж, се събира отново с Ханкс в "Лари Кроун" (2011 г.). В "Огледалце в огледалце" (2012 г.), комедийна версия на приказката за Снежанка, тя се превъплъщава в ролята на злата кралица. След това кръстосва шпаги с Мерил Стрийп, която играе жестоко критичната ѝ майка, в семейната драма "Август": Оусейдж Каунти (2013), по пиесата на Трейси Летс; ролята донесе на Робъртс номинация за "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля. По-късно тя влиза в ролята на лекарка, оказваща помощ на хомосексуалисти в първите години на кризата със СПИН в Ню Йорк, в "Нормално сърце" (2014), телевизионна адаптация по пиесата на Лари Крамър.

В игралния филм "Тайната в техните очи" (2015) Робъртс се превъплъщава в ролята на агент на ФБР, чиято дъщеря е изнасилена и убита. След това се присъединява към актьорския състав на комедията "Денят на майката" (2016 г.) в ролята на упорита бизнесдама. В трилъра на Джоди Фостър "Чудовище от Уолстрийт" (2016 г.) героинята на Робъртс е продуцент на предаване за финансови съвети, който е взет за заложник заедно с водещия (Клуни) и екипа им. През 2017 г. Робъртс дава гласа си за анимационния филм "Смърфовете" и изиграва майката на дете с рядко заболяване. През следващата година тя участва в ролята на терапевт, работещ в заведение за подпомагане на ветерани да се адаптират към цивилния живот, в "Завръщане у дома", първия ѝ телевизионен сериал, и в ролята на майка, чийто син пропуска рехабилитационната си програма, за да се върне у дома за Коледа, в "Бен се завръща".

След това Робъртс се появява в телевизионния минисериал Gaslit (2022 г.) - драма, в центъра на която е Марта Мичъл, откровената съпруга на главния прокурор на САЩ Джон Мичъл, и опитите да бъде дискредитирана, докато се опитва да разкрие истината за скандала "Уотъргейт". Също през 2022 г. Робъртс се събира отново с Клуни за "Билет за рая" - романтична комедия, в която разведена двойка се опитва да спре сватбата на дъщеря си.

Джулия се ангажира и с благотворителните организации на УНИЦЕФ и посещава много различни страни, включително Хаити и Индия, за да насърчава добрата воля. Джулия Робърт остава един от най-популярните и търсени таланти в Холивуд.

Предоставя името си на знаменитост, за да помогне за набирането на средства за изследвания за разработване на лек за синдрома на Рет (заболяване, което е потенциално фатално и поразява случайно момичета на възраст между 2 и 6 години).


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кощрамбичка

    12 11 Отговор
    Не ми харесва
  • 2 И на 55

    6 3 Отговор
    Има три фактора, които подсъзнателно привличат мъжете, голяма уста, голям бюст и голям ... ханш!
  • 3 Гост

    5 7 Отговор
    Джули Робъртс по рождение после го е сменила да не я бъркат с друга артистка . Иначе е като кон в лицето женски вариант на брат си.
  • 4 Джоджо

    2 0 Отговор
    палавница не си е губила времето
  • 5 Идън

    5 0 Отговор
    Да- Джулия Робъртс не е красавица. Но колко красавици имат нейното излъчване и очарование.Никога няма да забравя някои от сцените в ,,Ерин Брокович,,... как крачеше из камънаците с токчетата. ,, Втората майка,,,,Врагът в моето легло,,...
  • 6 Тгатева

    0 0 Отговор
    Как от всичко разбирате да ви плюя на суратите