Last news in Fakti

12 Декември, 2022 13:32 1 230 12

Топлите дрехи през зимата - средство за борба с енергийната криза (ВИДЕО)

  • мода-
  • модна къща-
  • дрехи-
  • зима-
  • енергийна ефективност-
  • енергия-
  • енергийна криза-
  • отопление

Модните гиганти предлагат иновативни решения за студеното време, когато светът е изправен пред енергийна криза и се стреми да пести от отопление

Топлите дрехи през зимата - средство за борба с енергийната криза (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Големите кризи винаги оказват влияние върху всички области на живота ни. Това дава отражение дори и при големите модни къщи. Енергийната криза понастоящем е определяща за много европейски страни. Отоплителните уреди са изключени и сега трябва да намерим друг начин да си осигурим уют и топлина.

Репортерът на "Дойче веле" Катя Лирш разказва за иновативните идеи на дизайнери.

Тази зима всичко е насочено към пестене на енергия. За да избегнете измръзване, е добре да се обличате топло, дори и на закрито, ако е необходимо.

“За да ни е топло тази зима, има много пухкави якета, голям избор. Те съществуват от доста време, но сега са наистина големи, по-различно структурирани, имат по-различна кройка. Плетените пуловери също са оръжие срещу студените помещения тази зима, за предпочитане - цветни или на райета, например като на принцеса Александра от Хановер. Особено актуален тази година е и многопластовият външен вид", заяви Викс Фостър, моден журналист.

"Когато намалите отоплението, все пак искате да ви е топло, а най-добрият начин за това е да си сложите няколко пласта. Тук имаме поло, върху него лека подплатена жилетка без ръкави, шал - а ако наистина ви е студено, можете да сложите и ръкавици без пръсти, с които да работите с клавиатурата на телефона или компютъра", обясни Ауроре Донуи, стилист.

Полото е все по-търсено от всякога. Френският президент Еманюел Макрон демонстрира как да го носите под якето тази зима. Френска луксозна марка за кашмирени дрехи дори стартира рекламна кампания с мотото "Поло вместо вратовръзка". И изглежда, че това работи. Продажбите им са се увеличили с 50 на сто в сравнение с предходната година.

Дизайнерката на “Диор” Мария Грация Киури е открила още един начин да се бори със студа - заедно с италианската старт-ъп компания “Ди Еър Лаб” тя е разработила облекла, които могат да регулират телесната температура.

"Да създаваме дрехи, които са не само красиви, но и са полезни за тялото. Идеята беше да изследваме тази нова, напълно непозната за нас територия. Мисля, че това може да бъде нов начин на мислене за модата в бъдеще", посочи Киури.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Баба ми разправяше как и взели кожуха немците за Сталинград.
  • 2 Има просто решение

    14 1 Отговор
    Против студа
    Състои се в това да се стоплят политическите отношения с москва и ще се стоплят и всички тела на западноевропейците
  • 3 Псевдоним

    17 0 Отговор
    С това заглавие може да се направи страхотна метална табела за молове и магазини. И един ден внуците ни ще я разглеждат в музея и ще се смеят.
  • 4 БОЗА

    17 0 Отговор
    Европа става все по-трагична с всеки изминал ден...време е да се разтуря евро ТКЗСто...става въпрос,за оцеляване вече... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 5 Стойко

    19 0 Отговор
    Ехаа, и това ли е напредналият икономически велик запад! Некъпане, цялото домочадие да спи в една стая под одеялото и носене на 5 ката дрехи, за да угодим на киевският режим! РАЗКОШ!
  • 6 село

    10 0 Отговор
    При два ръждясали и протекли ядрени блока във Франция, и още 30 спрени, идеята на Диор и Макрон е прекрасна. Могат да изкарат и по един стажантски курс в Сибир.
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор
    Спете с яке под юргана и викайте " Путин е тирана!" 😀😀😀😀
    Може на воля да Z ъъъ Zнете ‼️‼️‼️
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    7 0 Отговор
    Продавам шошони ,ушанки , ватенки. Нови от Диор и употребявани. Като няма за ток и газ ,поне за вуна ще дадете. Не забравяйте да си платите сметките ,лихвите и скоро и такса въздух и вода. Благодаря.
  • 11 аааааа

    9 0 Отговор
    Не е истина просто как великия напреднал цивилизован Запад изпадна до нивото на българина през последните 30 години. Спряно парно...
  • 12 Гост

    2 0 Отговор
    Европейците ще се редят за ушанки.