Last news in Fakti

8 Януари, 2023 10:05 3 456 47

Рецепта на деня: Печени украински палачинки

  • палачинки-
  • ябълки-
  • украинска кухня-
  • какво да сготвя

Чудесна неделна закуска

Рецепта на деня: Печени украински палачинки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • яйца - 10 бр.;
  • брашно -1 - 1/2 чаша
  • сметана - 1 ч.ч.;
  • масло - 1 ч.ч.;
  • захар - 1 ч.ч.;
  • ябълки - 500 грама;
  • лимони - 1 бр.

Начин на приготвяне:

Жълтъците, сметаната, захарта и половината от маслото се смесват. Кората на лимона се настъргва на ситно и се добавя към сместа. Добавя се брашното.

Изпържват се палачинки от сместа. Ябълките се обелват, нарязват се на ситно и се запържват в останалото масло до омекване.

С тези ябълки се запържват палачинките, които се навиват на рулца. Нареждат се в тава, заливат се с разбитите белтъци и се пекат 20 минути на 160 градуса, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    29 7 Отговор
    Бравос,Зеленски само тва закусва!💋👍

    Коментиран от #4

  • 2 Жокера

    26 9 Отговор
    Хахах.Абе вие верно не сте добре.Тия сигурно са любимите на Жамбаза

    Коментиран от #7

  • 3 ЛЕОПАРД

    6 11 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ви МАРИНОВА госпожа

    Коментиран от #8

  • 4 МИЛЕНИУМ

    18 10 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    ПОМИСЛИ пак ЗЕЛЕНСКИ е психопат не и ЧОВЕК
  • 5 Шеф Манчев

    23 4 Отговор
    Козлодуйска пастърма

    продукти- стар Козлодуйски козел
    прибори- здрава дрянова тояга
    начин на приготвяне- биете с тоягата козела по цялото тяло докъто омекне хубаво след това го провесвате на проветриво място докъто изсъхне

    Коментиран от #9

  • 6 Слепок

    35 11 Отговор
    Нищо осраинско няма в тези палачинки. Тъпа че чак заоблена история без думи. То па бива някой да е захлупен ама чак пък толкова? От Покрайна и куче не бих си взел.

    Коментиран от #12

  • 7 Жокера

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Жокера":

    КОЙе Жамбаза

    Коментиран от #39

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АЛФА РОМЕО

    3 11 Отговор

    До коментар #5 от "Шеф Манчев":

    1 НИКАКЪВ шеф НЕ сте НИТО сте МАНЧЕВ

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иванчко+Марийка

    21 4 Отговор
    Ей, не се спряхте значи.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алоуу

    28 2 Отговор
    Каква е тая закуска за 10 лева бре. Укрите явно са много богати.
  • 14 до СТАТИСТ

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Статист":

    ПЪРВО обръщението трябва да е на ВИЕ а много НИКОВЕ са ГРАД КЗЛОДУЙ

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шеф Манчев

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "АЛФА РОМЕО":

    Забележка към рецептата за Козлодуйска пастърма: Ако искате пастърмата да стане по крехка и мека викате още няколко приятеля и биете с тоягата козлодуйскрият козел по продължително време на почивки докъто омекне хубаво защото нашият козел е стар, жилав и упорит.🐐

    Коментиран от #21

  • 18 свидетел

    23 2 Отговор
    едва ли е традиционна украинска рецепта. вероянто е руска или полска. традиционни за украинците са единствено солената сланина и черния клисав ръен хляб.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Просто човек

    4 22 Отговор
    Прекрасно! Слава на Украйна!

    Коментиран от #30

  • 21 АЛФА РОМЕО

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "Шеф Манчев":

    ЗАЩО не отидете ВИЕ в КОЗЛОДУЙ защото сте МЕНТЕ и не сте никакъв ШЕФ МАНЧЕВ еми ДА влезте в ПРОФИЛА на ИСТИНСКИЯ и ще се УВЕРИТЕ господин МЕНТАК фалшиф

    Коментиран от #27

  • 22 Бре

    22 4 Отговор
    Предпочитам руска салата.

    Коментиран от #23

  • 23 Тирето

    9 7 Отговор

    До коментар #22 от "Бре":

    Няма такова нещо... нарича се Оливие и е френска!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 майор Чëpнобаев

    9 11 Отговор
    да предложа рецепти за приготвяне на орки?
    препечени или алангле
  • 26 хихихихихи

    10 25 Отговор

    До коментар #16 от "Покрайна я няма":

    Украйна никога не е била руска и никога няма да бъде , останалото са фашистки неадекватни твърдения

    Коментиран от #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хасковски каунь

    18 1 Отговор
    Трябва да стане задължителна закуска! НС да я приеме със закон.
    Който яде шкембе чорба сутрин.....до стената.

    Коментиран от #37

  • 29 Янина Гурко

    18 1 Отговор
    Не искам нищо от укронацистите. Какво ни натрапвате тея гнусни ястия. Да си ги ядат укронацистите исадисти.
  • 30 Иларион Кривошчук

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "Просто човек":

    СмертьУкроНацистам, УкраинаСалРайх.
  • 31 Бат Путин

    14 1 Отговор
    Задължително се приготвят на газена лампа в метрото,и се съхраняват на тъмно и студено.
  • 32 Барбекю парти по украински

    13 2 Отговор
    Кинжал реже. Солнцепек пече. Вагнер свири.

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 жертва си на пропаганда

    1 13 Отговор

    До коментар #32 от "Барбекю парти по украински":

    вагнер свири на червеите :)
  • 36 Една

    14 2 Отговор
    Нещо като руска салата, но наречена украинска. И такова нещо видях.

    Коментиран от #38

  • 37 Мъжа на урсула

    15 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хасковски каунь":

    Аз закусвах руска салата. Противно на евроатлантическите без,,ценности,,
  • 38 няма руска салата

    3 9 Отговор

    До коментар #36 от "Една":

    нарича се оливие

    Коментиран от #42

  • 39 Жокера

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жокера":

    Ти май-отскоро си тука щом не знаеш
  • 40 Събеседник

    15 1 Отговор
    Рецептата за лесни украйнки я знаем от години .И то само с две яйца и яка точилка

    Коментиран от #41

  • 41 В.В.П.

    12 0 Отговор

    До коментар #40 от "Събеседник":

    То трудни украинки няма...
  • 42 Паляк

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "няма руска салата":

    Ай не думай бе, верно ли? Не мога да повярвам колко осведомен си, истински вундеркинд.
  • 43 Българин

    1 10 Отговор
    Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.
    Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!

    Коментиран от #45

  • 44 Хаха

    9 0 Отговор
    Има грешка в рецептата.Забравили сте белото.Укрите си падат по това.Питайте Зеления.
  • 45 Нц.....

    12 1 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    Укрите са краварски роби !
  • 46 цербер

    0 2 Отговор
    брашно -1,5 чашИ....лимоН - 1 бр.
  • 47 какво ни ги натрисате тези фашаги и ....

    3 0 Отговор
    ... садисти ? Като видях заглавието , си спомних в началото на инвазията на руснаците гледах едно УКРАИНСКО предаване за УКРАИНСКИ деца , които са приготвили с майките си лакомства и са ги кръстили : "Мозък от Руско дете " , "Украинско знаме на площада в Москва", "Руска кръв" ..... и т.н. И си помислих , "каква е тази злаба в тези уж чисти създания " . Та БОЯ от РУСИЯ си е заслужен , даже доста ЗАКЪСНЯЛ !!! Да им е ЧЕСТИТ ! Както на село бабите се поздравяват с "Честита баня ".