Необходими продукти:
- • сланина;
- • зелев сок;
- • вода;
- • магданоз – сух;
- • червен пипер;
- • черен пипер.
Начин на приготвяне:
Сланината се реже на малки парчета. Количеството сами го преценете, съобразно това колко членно семейство сте и кои от вас са ценители на деликатеса.
Вземете дълбока тенджера и смесете равни количества вода и зелев сок. Имайте предвид, че количеството им трябва да покрива сланината.
Желателно е зелевият сок да е по-солен. По ваша преценка може да добавите още малко сол. Когато течността заври, добавете сланината и продължете с варенето за още 10 минути.
Сланината се вади и се отцежда от течността. Овкусява се с подправки по избор. Не забравяйте да включите зърна черен пипер и бахар. Подредете парчетата в буркани и затворете с капачки, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Укропат
10:25 21.01.2023
5 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:43 21.01.2023
6 Дядо Стою
10:50 21.01.2023
7 7+7
Коментиран от #9
10:55 21.01.2023
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Танас
До коментар #7 от "7+7":
Вкусен11:38 21.01.2023