Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 11:26 8 061

Докога е ски сезонът в Пампорово?

  • пампорово-
  • курорт-
  • ски сезон-
  • pamporovo.me

Вижте докога можете да се отдадете на зимни спортове в курорта

Докога е ски сезонът в Пампорово? - 1
Снимкa: Shutterstock

Пампорово е един от най-предпочитаните зимни курорти на Балканите. Разположен е в сърцето на Родопите. Считан е за най-слънчевия зимен комплекс в България. Пистите са добре поддържани и обезопасени, за да бъде осигурена максимална безопасност на посещаващите го туристи. Мекият планински профил със заоблени склонове и прави върхове, превръща мястото в подходящо за начинаещи скиори. За по-напреднали любители на спорта, има и по-трудни за преминаване терени. На територията на дестинацията има хотели, разполагащи и със спа центрове, благодарение на които да си отпочинете или да прекарате зимата във възстановителен процес. Докога можете да се отдадете на зимни спортове в курорта – екипът на Пампорово.ме споделя повече по темата.

Откриване на ски сезона в зимния курорт

Официално откриването е към средата на декември, но посещението на туристи стартира по-рано. Курортът разполага и предлага най-различни съоръжения и забавления по време на престоя на посетителите. Машини за сняг поддържат пистите, когато метеорологичните условия през сезона не успяват да създадат подходящ терен. Освен да карате ски, можете да се насладите на красиви гледки, като се възползвате от наличните лифтове за придвижване. Дестинацията разполага с добре развита вътрешна база с Конгресен център за специални събития, фирмени мероприятия, пресконференции и други. Има богато разнообразие от хотели, подходящи за предпочитанията на всяко семейство или компания.

Температурите през активния сезон

Климатът е сравнително мек. Средната висока температура за сезона е около 1 градус, а средната ниска е 6 градуса под нулата, което създава предпоставка за дълго и успешно практикуване на зимните спортове. Снежната покривка в Пампорово през зимата е около 39 сантиметра. Понякога се наблюдават по-засилени валежи на сняг и нивото достига до метър и половина. При по-трудна проходимост, туристите получават предварителна информация, като се вземат и предпазни мерки за състоянието на пистите. Времевите условия са от основно значение за любителите на ски. Пампорово осигурява множество развлечения за пълноценно прекарване.

Зимен курорт за всички по време на активния период

В Пампорово има подходящи условия за добро прекарване, дори компанията или семейството да предпочитат различни занимания. Ето какво предлага:

  • ски – можете да се възползвате от най-различни писти за напреднали или просто любители. В курорта има и множество училища за начинаещи;
  • сноуборд – районът, обособен в Родопите, предоставя невероятни писти за този вид спортна дейност;
  • спускане с моторни шейни — екстремен спорт, който може да практикувате, защото са построени допълнителни съоръжения, подсигуряващи условия за активността.

Предлага се и екипировка, както и всички необходими ски аксесоари, необходими по времето на престоя ви.

Закриване на ски сезона в Пампорово

Обикновено зимната приказка приключва към края на март, но в зависимост от метеорологичните условия може да продължи и по-дълго. Много туристи споделят обаче, че понякога ски развлеченията продължават чак до първите дни на май. През последните мигове на ски сезона времето омеква откъм температура. Въпреки това, има възможност за спускане по склоновете, тъй като снежната покривка все още се простира над планинските върхове. Може да се насладите на зелена природа, която придава една допълнителна атмосфера на вашата почивка в планинския регион. В този период, може да се възползвате и от конна езда с водач, както и целодневни екскурзии. Ще получите възможност да наблюдавате красивото преминаване на един сезон към друг.

Надморската височина и мекият климат създават благоприятна обстановка за практикуване на зимни спортове. Пампорово предоставя на посетителите си чудесна възможност за едно незабравимо изживяване. Разположението му разкрива пищни пейзажи от величието на планината. През всички сезони Пампорово предоставя варианти за активности, релакс и развлечения. Не го подценявайте и за почивка през лятото. През този период курортът също е предпочитан, заради екопътеките, велопаркът, Адвенчър парк Язовира, както и чистият въздух.



Свързани новини