Last news in Fakti

9 Април, 2023 13:22 934 5

Басистът на Kiss дари 250 хил. долара за болни деца

  • джийн симънс-
  • kiss-
  • дарения-
  • благотворителност-
  • болни деца

Джийн Симънс продаде на търг за 75 000 долара и подписана от него китара за подпомагане на хирургически операции по целия свят

Басистът на Kiss дари 250 хил. долара за болни деца - 1
Снимка: Shutterstock

Басистът и съосновател на рокгрупа Kiss Джийн Симънс дари 250 000 долара за животоспасяващо хирургично лечение на болни деца, съобщи PlanetRadio.co.uk., предава в. "Сега". Освен дарението от четвърт милион, музикантът също така е продал на търг за 75 000 долара подписана от него версия на китарата му Axe Guitar, а на купувача е предоставил VIP-пропуск за бекстейджа на концертите на групата.

По-рано, на 18 март, нетърговската организация Mending Kids, към която Симънс е насочил средствата, обяви, че е излекувала 5000-то дете. Организацията се занимава с осигуряването на животоспасяващи хирургически операции за деца по целия свят. Джийн Симънс беше един от 250-те присъстващи на годишната гала на Mending Kids в Малибу, Калифорния, където направи щедрото дарение. „Те вършат невероятна работа и аз съм горд, че ги подкрепям. Насърчавам всички да се включат“, призова той. Фронтменът на Kiss Пол Стенли също участва в благотворителната инициатива, като лично е доставил плюшени мечета на децата, възстановяващи се след операция.

Стана известно също така, че кинорежисьорът Йоаким Рьонинг, работил над филми като „Карибски пирати: Мъртвите не говорят“ и „Малефисента: Господарка на злото 2“, ще снима биографичен филм, посветен на творчеството на група Kiss.

Бандата е създадена през 1973 г. В Ню Йорк и е сред най-успешните в популярната музика благодарение най-вече на сценичния си вид и концертни представления. Лицата на четиримата музиканти са изцяло покрити с грим, а сценичните им костюми включват вериги, кожи, шипове, обувки с високи токове и др. Kiss имат 25 златни албума и са продали над 100 милиона копия в цял свят. Поставени са на 10-о място в класацията на VH1 „100 най-велики рок музиканти“ и на 9-о в класацията на MTV „Най-великите метъл групи“.

На Kiss предстоят концерти в Обединеното кралство това лято като част от световното им турне End of the Road, което ще е лебедовата песен на групата и ще завърши в Ню Йорк през декември. Джийн Симънс, Пол Стенли, Томи Тайър и Ерик Сингър ще открият турнето си във Великобритания с концерт в Плимут на 3 юни, следват Бирмингам, Нюкасъл, Лондон и Манчестър, преди музикантите да се сбогуват завинаги с Обединеното кралство в Глазгоу на 8 юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да пукнат

    3 4 Отговор
    Завистниците
  • 2 карамфила

    9 3 Отговор
    Те и нашите певци и музиканти дават,помня че азиз даде 5 лева на едно циганче.

    Коментиран от #4

  • 3 Велики

    11 6 Отговор
    Кисс арми

    Коментиран от #5

  • 4 Розата

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "карамфила":

    Не беше циганче, ромче беше, казваше се Васил, даде му ги щото са адаши, не защото е от техния джинс!
  • 5 кис дис

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Велики":

    стара схема - спестява от данъци