Last news in Fakti

6 Май, 2023 08:53 2 795 5

Как се отразяват на нашето здраве, живот и емоционален баланс лунните затъмнения и фазите на Луната

  • лунно затъмнение-
  • пълнолуние-
  • астрология

На 5 май 2023 г. точно в 20:23 ч. настъпи частично лунно затъмнение и пълнолунието

Как се отразяват на нашето здраве, живот и емоционален баланс лунните затъмнения и фазите на Луната - 1
Снимкa: Shutterstock

Още от древни времена хората са се интересували от въздействието на Луната, нейните различни фази и особено от периодите, в които настъпват така познатите и плашещи дори - Лунни затъмнения. Луната е наш пазител и щит, тя има водещо значение за нашият здравословен баланс, вътрешен и емоционален свят.

На 5 май 2023 г. точно в 20:23 ч. настъпи частично Лунно затъмнение и Пълнолуние на 15 градус в най-мистичния и потаен знак - Скорпион! Това определено е предизвикателен период за нашата психика, тонус, здраве и емоционална устойчивост!

Най - силно това ще се усети от хората със силни позиции във водните зодии- Рак- Скорпион- Риби, както и хора със силни позиции в неподвижният кръст Телец - Лъв - Скорпион - Водолей! Ако имате планети в рождения хороскоп в близост от 1-2 градуса от 15 градус на скорпиона, може да очаквате важни житейски и съдбоносни събития.

В здравословен план в този период /дори 2 дни след него/ е добре да сведем до минимум консумацията на вредни храни и напитки, животинските продукти, алкохол и всякакви психотропни вещества. Периода е подходящ за 24 часово гладолечение, йога, отдих и медитация. Диетата при пълнолуние се основава на използването на течности. Тя помага за справянето със задържането на течности в тялото, а също за премахване на натрупаните токсини. Препоръчително е приема на големи количества вода, чай без подсладители, както и прясно изстискани сокове, които имат диуретични свойства. Бъдете умерени и не прекалявайте с нищо! Сега е моментът да се предизвикате и да проверите волята си по отношение на вредни навици и зависимости.

Дошъл е моментът за промяна и трансформации! Време е някои неща да си отидат и да направят място на Новото.

По време на Пълнолуния енергията е в своя пик, а главоболията, безсънието и повишените емоции са чести спътници в тези периоди. Идните дни не е препоръчително време за оперативни интервенции особено в областта на половата , отделителната система и простата. Шансовете за кръвоизливи, усложнения и трудно възстановяване са големи.

Опитайте се да избягвате конфликтни ситуации и взимане на важни житейски решения както в личен, така и в професионален план!

Знака скорпион свързваме с финансите, инвестициите, с дълбоките страсти, силните чувства, които в повечето случаи са прикрити. Ситуации на манипулации и спекулации няма да липсват както в личен, така и в обществен план.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 1 Отговор
    Мило Маги, няма нищо вярно в астрологията!
  • 3 плюс минус

    1 2 Отговор
    Луната изплува над южния небосклон.
    Гледах, гледах, от 20.30 часа до 21.30, не видях затъмнение.

    Коментиран от #5

  • 4 Проспах го

    0 1 Отговор
    А на сутринта ни Луна, ни Затъмнение.
  • 5 Луна президент

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "плюс минус":

    Затъмнението настъпва след третата четвъртата ракия някъде.