Last news in Fakti

28 Май, 2023 12:12 1 273 8

Бързият тен е опасен

  • тен-
  • слънце-
  • загар

Предупреждава дерматовенерологът Ирина Скорогудаева

Бързият тен е опасен - 1
Снимкa: Shutterstock

Опитът да получите бърз тен на почивка може да доведе до опасни последици под формата на рак на кожата. За това предупреждава дерматовенерологът Ирина Скорогудаева.

Тя отбеляза, че ако човек изгори силно на слънце, тогава може да развие меланом, най-агресивният рак на кожата. Особено опасно е, ако в същото време човек има много бенки по тялото си.

"Метастазите се появяват с такава скорост, че вече не е възможно да се премахне туморът от кожата. Слънцето е това, което предизвиква началото на този тумор", подчерта тя в коментар за NSN .

Експертът подчерта, че трябва да правите слънчеви бани много внимателно сутрин и вечер, както и да използвате кремове, които предпазват кожата от прекомерно излагане на ултравиолетова радиация.

На свой ред имунологът Марина Суворова каза, че някои хора трябва да избягват открито слънце, тъй като имат алергия към него. Основните признаци на слънчева алергия са сърбеж по кожата, зачервяване, образуване на мехури по кожата и подуване на кожата, съобщава Nation news.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо дамите,

    3 0 Отговор
    носят превръзки,през зърната,а
    мъжете нямат?То е, едно към едно.
    Така,манипулацията се превръща в
    насилие спрямо мъжкото начало.
    В казуса ,не се има в предвид
    дженидър технологията.
  • 2 Бавният

    3 1 Отговор
    Бързият секс също е опасен !
  • 3 12345

    2 0 Отговор
    Особено от солариум.
  • 4 цербер

    2 0 Отговор
    Предупреждава ни дерматовенероложката Ирина Скорогудаева.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чешърския котарак

    0 0 Отговор
    Е,колко бърз може да е този тен? Това да не е "бърз кекс"? Ако се намажете с крем или лосион против слънчево изгаряне,няма как да получите бърз тен. Иначе кожата ви ще изгори,ще се обели и може да получите ранички от изгарянето. ФНИМАВАЙТЕ,ДЕ!
  • 7 Индийка

    3 0 Отговор
    Едни искат да побелеят, други здравето си рискуват да почернеят. Оди ги рАзбери тия ора.
  • 8 Юрий Загудаев - членолог

    1 1 Отговор
    Ирина Скорогудаева не споменава че при печенето пиле излагането на силни инфрачервени лъчи е също необратим процес който за нещастие не е много благоприятен за самото пиле.За щастие обаче рак на кожата не се наблюдава