Last news in Fakti

23 Август, 2023 11:32 2 984 17

Новата "Снежанка" възмути сина на създателя на оригинала от 1937 г. (ВИДЕО)

  • снежанка-
  • принцеса-
  • рейчъл зиглър-
  • уолт дисни-
  • дисни

"Татко и Уолт Дисни никак не биха одобрили римейка на класиката", смята Дейвид Хенд

Новата "Снежанка" възмути сина на създателя на оригинала от 1937 г. (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Синът на аниматора, който режисира оригиналната версия на "Снежанка и седемте джуджета" на Disney, заклейми римейка, в който главната роля ще изпълни Рейчъл Зеглър. 22-годишната актриса и певица, изгряла в "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг, вече получи много критики от зрители заради коментарите си, че съвременната Снежанка ще бъде много по-различна, предава в. Сега.

"Оригиналната анимация излезе през 1937 г. и това е много очевидно. Фокусът е върху любовната история с мъж, който буквално я преследва. Откачено! Така че този път не направихме това", коментира Рейчъл Зеглър пред Extra TV още от края на 2022 г. "Написахме една Снежанка, която няма да бъде спасена от принца и няма да мечтае за истинската любов; тя ще мечтае да бъде лидерът, който знае, че може да бъде", заяви актрисата в друго интервю.

Думите ѝ ядосаха мнозина, които смятат, че младата актриса иска тотално да промени историята. Самата тя казва, че само веднъж е гледала анимационния филм и повече не е искала да го поглежда. Слушайки интервютата ѝ, интернет потребители дори подозират, че Зеглър няма представа, че анимацията е базирана на приказка на Братя Грим.

Дейвид Хенд, който носи името на баща си, обаче не е никак съгласен с нея. Много млади хора "никога не са гледали оригинала" и "не знаят за какво говорят", заяви синът на режисьора, създал първият пълнометражен анимационен филм на "Дисни" преди повече от осемдесет години.

"Това е напълно различна концепция и аз изобщо не съм съгласен с нея. Знам, че татко и Уолт също никак не биха я одобрили", цитира го британският в. "Индипендънт".

91-годишният Хенд, който през 90-те е работил на ниска длъжност в Disney, продължава: "Те променят историите, променят начина, по който героите мислят... Хич не си пада по тези нови "уок" неща, които правят."

"Намирам го за малко обидно, че се отнасят така към класически филми... Липсва уважение към работата на Дисни и на баща ми. Мисля, че Уолт и татко биха се обърнали в гроба.", констатира той.

Но не само Хенд изрази несъгласие с новата "Снежанка". Зеглър бе обвинена в социалните мрежи в "псевдофеминизъм".

В ТикТок видео с над 10 милиона гледания потребителката @CosyWithAngie казва: "Не е антифеминистко да искаш да се влюбиш, да се омъжиш, да останеш у дома, да бъдеш добра жена, да бъдеш домакиня. Никое от тези неща не те прави по-малоценен като човек или жена." И продължава: "Да критикуваш принцесите на Дисни не е феминизъм. Не всяка жена е лидер, не всяка иска да бъде лидер."

Отделно в други коментари бе изразено недоволство от цвета на кожата на Зеглър. Актрисата от колумбийски и полски произход по нищо не напомня на описанието на героинята си. В приказката на Братя Грим, по която е създаден филмът на Disney, Снежанка бива описвана като "бяла като сняг, с бузи алени като кръв и с коси черни като абаносово дърво."

"Снежанка и седемте джуджета" ще излезе по екраните на 22 март догодина. Режисьор е Марк Уеб ("Невероятният Спайдърмен").


Поставете оценка:
Оценка 5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    48 2 Отговор
    ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ ЗАПОЧВА ОТ РАННО ДЕТСТВО ❗❗❗
    /дълбоката държа ва /
  • 2 Мнение

    36 7 Отговор
    А кого го интересува Дисни? Снежанка и седемте джуджета е приказка от братя Грим. Това е класика! Снежанка е описана със снежнобяла кожа и румени страни. Дисни също опорочават всичко, до което се докоснат. Всичките им анимационни героини са нарисувани като по шаблон. Липсва красотата, изяществото и любовта, вложени в анимацията от старото поколение руски художници-аниматори например. Това го пиша за тези, които имат спомени или са виждали все пак стара руска анимация. Там всичко се рисуваше ръчно и се изобразяваха и най-дребни детайли, особено в пейзажите.
  • 3 БОЗА

    41 0 Отговор
    Тъпата ви политкоректност доведе,до това...посегнахте и на приказките на децата... изкуство,литература, спорт-нищо не остана небутнато от тъпотиите ви...;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 зевзек

    32 0 Отговор
    тая малката актриса, много тропа, и все глупости, да вземат малко да я дръпнат настрани
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 1 Отговор
    Нищо лично ❗
    Част от речта на А. Дълес :::

    " ....Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.

    🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 6 Какво доживях!

    33 0 Отговор
    Гнусни хора, гнусен свят… Комплексари, които искат да преобърнат Земята, за да си избият комплексите! Вместо те, самите да станат нормални. А, всички идиоти им вървят по свирката.
  • 7 антифеминистка

    37 0 Отговор
    Аз съм жена и въпреки този безспорен факт, съм заклета антифеминистка. Считам, че феминизма беше създаден не да защитава правата на жените да бъдат мъже, а за да съсипе патриархалното семейство. Резултатът го виждаме навсякъде около нас - жени, които се хвалят, че не могат да готвят. Жени, които търсят богати мъже, за да не правят нищо друго, освен да мислят за поредната разкрасителна процедура и да си чатят с други мъже. Жени, които ако изобщо родят едно дете, то непрекъснато ще мрънкат колко то ги изнервя и за да се отърват от него, ще му натикат таблет или телефон в малките ръчички. После се чудим защо има домашно насилие, а нито една майка на момиче не го учи да готви, да шие, да чисти, да приготвя вкусна зимнина за семейството си. Срещу вековните човешки ценности се води световна война и на този етап изглежда, че е успешна.

    Коментиран от #11

  • 8 ИВАН

    16 0 Отговор
    Лидерките на килограм са по послушни, затова тези които дърпат конците ги предпочитат пред мъжете
  • 9 Алфа херинга

    26 0 Отговор
    Защо тогава правят филм Снежанка, след като искат да изменят основни неща? Да си направят филма и да му дадат друго име. Например Чернушка или пък Феминистката.

    Коментиран от #13, #17

  • 10 С думи искат да объркат съзнанието на мл

    18 0 Отговор
    Промените, който използват за писане и редактиране на класиката по брутален начин е върха на цинизма и подигравка с всичко нормално и красиво. Този "модерен" начин за предаване на поколенията на различни произведения е една от най-големите обиди, понасяни от историята на Човечеството.
  • 11 Поздравления

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "антифеминистка":

    Много точно казано!!!
  • 12 Човече... ...

    17 0 Отговор
    Ко беше , няма лоша реклама. Краварски ценности и странен прочит и прекрояване на историята. Не знам кога ще се извинят на индианците ...
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа херинга":

    А защо ни пишат за Източноевропейска държава , след като България е в Източна Европа , колкото Плевен и Пазарджик са в Източна България ❗❓
    А защо ни пишат фланг на НАТО, след като сме фронт ❗❓
    А защо ни пишат малка държава, след като сме в първата половина и на ЕС и на цяла Европа ❗❓
    Сега едва ли 10% от населението по Света знае , че Сиртаки НЕ е гръцки народен танц, а Холивудска измислица ❓❗
  • 14 гост

    17 0 Отговор
    1. "Кожа бяла като сняг" Ми ...не е като я гледам.
    2. "Седем джуджета" Ми ... не като гледам.
    3. Кралицата/мащеха се чувства застрашена от красотата на заварената си дъщеря Снежанка. Ми ... не като гледам.
    Освен, че ползва същото име има ли нещо общо с приказката на братя Грим?!
  • 15 въйй.....

    2 4 Отговор
    Този да не се кахъри,ами да се одупи на некой негър.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Много точно

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа херинга":

    🎯 много точно казано