Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 09:22 2 239 8

Скарлет Йохансон навърши 39 г.

  • скарлет йохансон-
  • рожден ден

Вижте любопитни подробности за живота на актрисата

Скарлет Йохансон навърши 39 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера Скарлет Йохансон навърши 39 години. Тя е родена на 22 ноември 1984 година в Ню Йорк. Баща ѝ е датски архитект, а майка ѝ е еврейка. Притежава американско гражданство и датско поданство. Актрисата получава награда БАФТА и номинация за "Златен глобус" за изпълнението си в "Изгубени в превода“ и "Момичето с перлената обица“.

Вижте още подробности от биографията на актрисата:

След развода между родителите ѝ Скарлет изживява малка криза. Бъдещата звезда има сестра и трима братя. Да бъде звезда в киното е нейна мечта от малка.Актьорската ѝ кариера започва през 1994 г. с ролята ѝ на Лора Нелсън в "Север“ (1994). Известна е още с ролите си в "Изгубени в превода“, "Любовна песен за Боби Лонг“, "Момичето с перлената обица“, "Нани“, "Другата Болейн“. През 2000-те години Йохансон се превръща в поредната муза за Уди Алън, участвайки в няколко негови филма, сред които шедьовъра от 2008 година "Вики, Кристина, Барселона“, "Той не си пада по теб" и "Железният човек 2".

Достига известност с ролята си във филма "Повелителят на конете“. По-късно получава овация от страна на филмовите критици за своето участие в "Призрачен свят“. Също така получава награда БАФТА и е била номинирана за "Златен глобус" за своето изпълнение в "Изгубени в превода“ и "Момичето с перлената обица“ през 2003 година. Актрисата става едва 12-ят човек в историята на "Оскарите", който получава две актьорски номинации едновременно. Тя участва в категориите за най-добра актриса и в главна и в поддържаща роля, за изпълненията си в "Брачна история" и "Джоджо Заека".

На 20 май 2008 г. дебютира като вокалистка на своя първи музикален албум, озаглавен "Anywhere I Lay My Head“, който съдържа различни версии на песни на композитора и певец Том Уейтс. Следва издание на съвместен албум с изпълнителя Пит Йорн – "Break Up“.

Най-големият ѝ страх са хлебарките. Веднъж се събудила от хлебарка върху лицето си и оттогава не може да понесе дори мисълта за тях. Любимият екшън филм на актрисата е "Жега“, с участието на Ал Пачино и Робърт Де Ниро.

Семейството на актьорите Скарлет Йохансон и Райън Рейнолдс се разпадна през 2010 година. След дълго и трудно обмисляне решихме да сложим край на брака си, обявиха тогава двамата през пиарката си Мередит О'Съливън. Инициативата обаче е била на Скарлет. През същата година звездата бе обявена за жена на годината от сп. "GQ", а сп. "People" пък определи Рейнолдс за най-сексапилния мъж в света. Двамата се се ожениха през септември 2008 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    10 7 Отговор
    Станала е една дебела леличка

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Aлфа Bълкът

    10 5 Отговор
    Още една с еврейска кръв, май пак по майчина линия беше.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ........

    8 0 Отговор
    След 3 годишния и брак с Райън Рейнолдс без деца има още един 2 годишен с Ромен Дориак-журналист и едно дете от него,момиче.Следва трети брак с Колин Джост и още едно дете момче.
  • 6 ЕИРЕ

    5 3 Отговор
    Еб.ли.ва еврейка.
    Майката е водещата при юдеите, а архитекта само е осеменител.
  • 7 Русенец

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":

    Каква е тази хейтмания, всички да мразят евреите? Не го разбирам, това. От какво е продиктувано?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.