Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 16:45 1 155 0

Отиде си соул певицата Джийн Найт

  • джийн найт-
  • певица-
  • почина

Найт e починала от естествена смърт на 80-годишна възраст

Отиде си соул певицата Джийн Найт - 1
Снимка: Twitter

Джийн Найт, соул, фънк и аренби певица от Ню Орлиънс, известна с хита си Mr. Big Stuff от 1971 г., почина на 80-годишна възраст, съобщи АП.

Семейство, приятели, фенове и ветерани от света на музиката скърбяха за загубата на номинираната за „Грами“ певица, която беше смятана за музикално явление и неразделна част от културното наследство на Ню Орлиънс.

Найт e починала от естествена смърт в Тампа, Флорида, където живееше, съобщи представителка на семейството, предава БТА.

Найт започва да пее в бара на братовчед си в Ню Орлиънс малко след като завършва гимназия. В началото на 70-те години тя записва Mr. Big Stuff - хит, който достига №1 в класацията на „Билборд“ за аренби музика, а през 1972 г. печели на Найт номинация за „Грами“ за най-добро женско аренби вокално изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА