Last news in Fakti

7 Декември, 2023 10:45 1 013 10

Списание Time избра Тейлър Суифт за "Личност на годината"

  • тейлър суифт-
  • списание тайм-
  • личност на годината

"Голяма част от това, което Тейлър Суифт постигна през 2023 г., е неизмеримо", каза главният редактор на списанието

Списание Time избра Тейлър Суифт за "Личност на годината" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската поп звезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешно турне, беше обявена за "Личност на годината" на сп. "Тайм" за 2023 г., съобщава БТА.

"Голяма част от това, което Тейлър Суифт постигна през 2023 г., е неизмеримо. Тя се ангажира да придаде стойност на мечтите, чувствата и преживяванията на хората, особено на жените, които се чувстваха пренебрегвани и рутинно подценявани", каза главният редактор на списанието Сам Джейкъбс.

На 33-годишна възраст Суифт, чиято кариера започна като кънтри певица, добавя още едно признание към дългия си списък с успехи и рекорди. Нейните албуми или техните преиздадени версии често оглавяват американските класации, какъвто в момента е случаят с 1989 (Taylor's Version), който е на върха в чарта Билборд 200.

На фона на феноменалния успех на турнето ѝ, белязано и от скандал около продажбата на билети, концертите бяха прожектирани и в кината, а Тейлър Суифт оглави северноамериканския бокс-офис през уикенда, в който излезе концертният ѝ филм.

Сп. "Тайм" отбелязва, че изпълнителката на хитове като Shake It Off и Cruel Summer, която наследява украинския президент Володимир Зеленски на престижната позиция, е "първият човек в областта на изкуството, обявен за "Личност на годината" заради успеха си като артист".

Главният редактор на списанието посочва, че отличието често се присъжда държавни глави или титани на индустрията, но "Тейлър Суифт е намерила начин да премине границите и да бъде източник на светлина".

"Заради това, че изгради свой собствен свят, но направи място за толкова други хора, заради това, че превърна историята си в световна легенда, заради това, че донесе радост на общество, което отчаяно се нуждае от нея, Тейлър Суифт е "Личност на годината" на сп. "Тайм", пише още Сам Джейкъбс.

Сред финалистите тази година беше и куклата Барби.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може би

    7 1 Отговор
    за западния начин на манипулиране да е Т. С., но за мен определено не е тя.
    Всички знаем кой е.
  • 2 перуци

    6 1 Отговор
    коя е тая бе, трябваше Николета или Преслава да изберат...
  • 3 к юри

    10 0 Отговор
    като че ли не останаха учени хора, медици, физици, химици, изобретатели...падението в либерaсткия свят е голямо... пак добре, че още не е някой транс
  • 4 Ценител

    5 0 Отговор
    Мммм, хубаво дупенце!
  • 5 Динко

    9 0 Отговор
    Деградацията върви с пълна сила. Ако преди години възможностите са се свеждали до учени и нобелови лауреати, сега възможностите се свеждат до хора с обратни резби и комерсиални б0клуци без извинение.
  • 6 Трол

    2 3 Отговор
    Аз съм доволен, мацката е готина и пее добре. Можеше и да е по-зле и да изберат някой джендър или циркаджия.
  • 7 Хасковски каунь

    5 0 Отговор
    Безмозъчни същества са американците.
  • 8 Варненски Моряк

    5 0 Отговор
    А Авторката на статиятя трябва да бъде избрана за личност на сайта!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 село

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Варненски Моряк":

    Тая отдавна измести Марето от първото място.