Last news in Fakti

1 Януари, 2024 20:08 6 112 10

Защо стюардесите заемат тази поза при излитане на самолета? (ВИДЕО)

  • самолет-
  • стюардеси-
  • позиция-
  • сядане-
  • излитане-
  • ръце-
  • екипаж

При излитане стюардесите вършат няколко неща едновременно, които пътниците дори не забелязват

Защо стюардесите заемат тази поза при излитане на самолета? (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Когато ви се наложи да пътувате със самолет, особено ако не е за пръв път, едва ли обръщате особено внимание на стюардесите, докато се приготвят за излитане. Повечето от нас предпочитат да наблюдават какво се случва през прозореца, разглеждат картите с менюто или си приготвят книга за четене или устройство, на което да гледат филм, докато стигнат желаната дестинация.

Тези обаче, които са малко по-наблюдателни, ще забележат, че когато салонният екипаж се настани на подвижните седалки – това са сгъваемите столове отпред, те сядат върху ръцете си. Може би си мислите, че това е просто работен навик, но се оказва, че всички стюардеси трябва да правят това, пише pochivka.blitz.bg.

Действието има истинска причина зад него и помага за безопасността на екипажа по време на излитане. Стюардеса поясни защо с колежките ѝ трябва да заемат необичайната поза в своя TikTok акаунт @_hennylim_.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

В клипа тя показа две жени стюардеси да се разхождат из кабината на самолета, преди да седнат на подвижната седалка, закопчавайки се и плъзгайки ръце под бедрата си. Тя обяснява защо по този начин:

„Защо членовете на кабинния екипаж седят на ръцете си, докато са на седалките? Някога чудили ли сте се защо членовете на кабинния екипаж седят така по време на излитане и кацане?

„Това се нарича „позиция за укрепване“. Тази позиция включва здраво закопчаване на предпазния колан, седене изправено, седене на ръце с длани нагоре и прибрани палци. Ръцете са отпуснати и краката стоят изцяло на пода. Целта е тялото да се поддържа в оптимално изправена позиция, така че че ако има някакъв удар от непланирана авария, тялото се уврежда по-малко. Това поддържа движението на тялото ограничено, така че има по-малък шанс от нараняване, ако има удар."

Стюардесите трябва да могат да помогнат на пътниците в случай на спешност, така че е важно да останат колкото се може по-невредими по време на полет. Служителят на авиокомпанията също отбеляза, че екипажът изпълнява и друга задача, докато се подготвя.

Тя казва: „През това време те също преминават през „безшумен преглед“, който ги подготвя за аварийна ситуация при всяко излитане и кацане. Това включва опознаване на аварийното оборудване и неговото местоположение, позицията на вратата, дадените команди и всякакви визуални улики по самолета."

Така че, ако видите вашата стюардеса да плъзга ръце под краката си, знаете, че следва правилната процедура. Може дори да заемете същата позиция на тялото, за да се предпазите от непредвидени ситуации.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СТИГА БЕ

    4 5 Отговор
    А аз съм виждал стюардеси да се кръстят преди да излети самлета,... слушал съм и след представянето на курса да казват ииш аллах - ако е казал аллах

    Коментиран от #7

  • 3 Пилот

    16 6 Отговор
    Те стюардесите още какви пози знаят. Така свалят самолета. Даже писта им не трябва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Къси полички

    8 5 Отговор
    А пък аз я намирам за доста еротична тази поза и редполагам, че доста от пътниците се разсейват като ги видят с тези къси поли и ръцете на топло под баджаците.
  • 7 Хахахаха

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "СТИГА БЕ":

    Така е. Това е процедурата в руските авиокомпании!

    Коментиран от #9

  • 8 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    2 3 Отговор
    МНОГО Е ЛЮБОПИТНО ЗАЩО
    В САЛОНА НА САМОЛЕТА С ПЪТНИЦИТЕ И КАБИНАТА НА ПИЛОТИТЕ

    НЯМА ВИДЕОРЕГИСТРАТОРИ...
    НЕЩО КАТО ЧЕРНИТЕ КУТИИ...
    ...ПРИ ИНЦИДЕНТ ЩЕ ИМА ДОБРИ КАДРИ
  • 9 бай Даньо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    ти от кога за последно си пътувал с аероплан,... даже и да не е руски, ... или си дочул двама като говорят , че им разказали подобни неща
  • 10 Опааа

    1 0 Отговор
    Събиноооо…ти си знаеш!