Last news in Fakti

5 Януари, 2024 10:55 3 808 51

"Почти голото" парти, което съсипа кариерите на големите руски звезди (ВИДЕО)

  • русия-
  • голо парти-
  • филип киркоров-
  • настя ивлеева-
  • анастастия ивлеева-
  • лолита милявская-
  • дима билан

Вечеринка, на която гостите се появиха по оскъдно облекло, предизвика скандал сред знаменитостите в Русия

Отменени в последния момент концерти, прекратени рекламни договори, спрени филми и сериали, тотална атака през руските пропагандни канали - и поне един арест. Това са само част от последствията след злополучно парти в Москва, на което са присъствали някои от най-големите руски естрадни и телевизионни звезди. Сред гостите са били знаменитости като Филип Киркоров, блогърката Настя Ивлеева, певицата Лолита Милявская и много други.

"Почти голото" парти

"Голата вечеринка", както стана известна в руските медии, доведе до най-голямото колективно "канселиране" на известни личности в Русия след началото на войната срещу Украйна - по примера на т.нар. cancel-култура на Запад.

"Всички се забавляваха здраво, но никой не можеше да си представи в каква бъркотия ще се замесят след това", каза пред Meduza един от гостите на партито, който пожела да запази своята самоличност в тайна.



Голият купон се проведе в нощта на 20 срещу 21 декември, а негов главен организатор е инфлуенсърката Анастасия "Настя" Ивлеева. По нейна покана популярни личности се стекоха в клуб "Мутабор" в Москва като дрескода на партито, който бе взет присърце от купонджиите, бе "почти голи" ("almost naked").

32-годишната Ивлеева има над 18 милиона последователи в Instagram, участва в ТВ предавания и дори присъства на излъчвана в национален ефир среща с Дмитрий Медведев малко след началото на войната. Както подобава на една "домакиня", на партито Ивлеева се появява в подобаващо облекло - изцяло черно полупрозрачно еротично бельо.

Дръзки тоалети, за които гостите тепърва ще плащат

На същото парти, отново спазвайки дрескода, идва и журналистката Ксения Собчак - дъщеря на покойния бивш ментор на Владимир Путин Анатолий Собчак (бивш кмет на Санкт Петербург), която днес има своя собствена медийна група.

Ексцентричният Филип Киркоров нямаше как да пропусне подобен купон и пристига само по боксерки, покрити от мрежест "костюм", през който се виждат татуировките по цялото му тяло.

Публикация, споделена от @zvezdahouse


Въпреки възрастта си, 60-годишната певица Людмила Милявская никак не се посвени да облече черно дантелено бельо и жартиери, комбинирани с бял гащеризон, плътно обгръщащ формите ѝ, но не скриващ абсолютно нищо.

Истински фурор обаче предизвика рапърът VACÍO, чието истинско име е Николай Василиев. Рапърът при напълно буквално темата на партито и се появи чисто гол с изключение на бял чорап върху члена си - с препратка към известната провокативна визия на Red Hot Chili Peppers.

(НЕ)очакваният отзвук

Партито се превърна в пълна катастрофа за всички участвали, след като снимките и клиповете от него се появяват в медиите и предизвикват пълно възмущение сред т.нар. Z-патриоти - пропагандаторите на войната виждат в проявата знак на неуважение спрямо "момчетата на фронта" от предполагаемия "елит" на нацията. Още по-горчив вкус придава фактът, че купонът се провежда в "Деня на чекиста" - професионалния празник на офицерите от службите за сигурност на Русия.

Срещу присъствалите звезди започват разследвания за предполагаемо укриване на данъци. Руската федерална агенция за цензура Роскомнадзор заяви, че е открила "признаци на ЛГБТ пропаганда", след като в края на ноември Русия забрани ЛГБТ движението, определяйки го за "екстремистка организация".

Тежки последици за домакинята

В отговор на негативния отзвук руската инфлуенсърка и организатор на "почти голото" парти Настя Ивлеева първоначално написа, че "обича" да чете гневни коментари за това, че организира рисковани събития. Много скоро обаче тя изтри този пост и публикува 20-минутно видео, чрез което се извини за постъпката си.
В дългото видео през сълзи тя обяснява, че събитието е трябвало да послужи като начало на фотопроект, който тя е инициирала като главен редактор на списание Playboy преди две години.

"Kазват, че Русия умее да прощава. Ако е така, бих искала да помоля вас, хората, за втори шанс. Ако отговорът е "не", тогава съм готова за публичната си екзекуция", казва тя, като добавя, че е "готова за всякакъв изход".



Въпреки извинението ѝ, в което обещава да дари печалбата от събитието за благотворителност, по всичко изглежда, че трудните дни за Ивлеева тепърва предстоят. След партито московски съд приема колективен иск срещу Ивлеева, подписан от 22 души. Ищците искат от Ивлеева да дари един милиард рубли (около 11 милиона долара) на фондация "Защитници на отечеството", средствата от която отиват при мобилизираните руснаци, участващи в инвазията в Украйна.

В иска се иска също така да се забрани на Ивлеева да "провежда културни и масови прояви в Русия до влизане в сила на съдебното решение". Според канала Shot в Telegram съдебното заседание ще се проведе между края на януари и началото на март.

Руската банка Tinkoff и мобилният оператор МТС обявиха, че повече няма да работят с Ивлеева. От Tinkoff заявиха, че Ивлеева няма да участва в реклами на банката, а от MTS я извадиха от списъка си с посланици и заявиха, че могат да я изключат от всички свои реклами.

Последствия има не само за домакина на партито, но и за участниците в него. Усетили, че свободата и кариерата им са застрашени, много от тях побързаха да се извинят публично.

Първият арест

Сред тях е и руският певец Филип Киркоров, който е бил отстранен от новогодишното си шоу след скандалното парти.

"В живота на всеки има моменти, когато влизаш през грешната врата. В тези трудни времена, героични времена, артист от моя калибър, народен артист, не може и не бива да бъде толкова безотговорен, когато участва в различни събития“, казва той във видеоклип, публикуван в руската социална мрежа VKontakte.

Руският участник в Евровизия Дима Билан оправда присъствието на партито, казвайки че "не е могъл да знае предварително какво ще облекат другите гости".

Докато извиненията продължават да прииждат, първата присъда срещу участник вече е факт - дръзкият рапър Vacio е осъден на 15 дни по обвиненията на прословутия закон за "гей пропаганда".

Някои сравняват поредицата от видеоклипове с публични извинения с печално известната практика, популяризирана за първи път в Чечения от безмилостния лидер на региона Рамзан Кадиров, който отдавна принуждава критиците си да се извиняват унизително пред камера, припомня "The Guardian".

Скандалът е и забележимо отклонение от атмосферата на "нормалност", която властите се стремяха да насърчават в първите месеци след нахлуването на Русия в Украйна. Досега Кремъл настояваше, че войната няма да промени ежедневието на руснаците - думи, чиято достоверност се разби с хода на военните действия, пише "Булевард България".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    42 5 Отговор
    Егати и неолиберлните дегенерати...
  • 2 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    37 12 Отговор
    Гнусно фашистка сво..л@ч

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Говорит Москва

    11 14 Отговор
    Руснаците са първи по свободи в света
  • 5 реру

    24 5 Отговор
    "... Вечеринка, на която гостите се появиха по оскъдно облекло..."


    Какво ли знаят българофобите за тредициите в руския постсъветски хайлайф...

  • 6 честен ционист

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Айде, айде, а фетиша на сексоложката от Боряна 29, можеш ли да си го представиш?
  • 7 Няма ли

    11 16 Отговор
    други "новини" за вас? 2 седмици едно и същото. На кой му пука за Киркоров? Или се гордеете със истински българин ?

    Коментиран от #13

  • 8 Така е,

    8 14 Отговор

    До коментар #2 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    всички украинци са такива
  • 9 ........

    19 11 Отговор
    Изобщо не ме интересуват северо-блатните ценности на тези люде.Каква "нормалност",какви 5 лева у тези агресори убитаци.
  • 10 Просто Киро

    15 9 Отговор
    Прилича на вечеринките с пици на кристали.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Трифон Зарезан

    11 4 Отговор
    нещо много тихо под тази статия.
  • 13 реру

    23 5 Отговор

    До коментар #7 от "Няма ли":

    "... На кой му пука за Киркоров?..."


    Защо така злобно? Това е положението в "матушка". Освен земляк може да се окаже и рода с Коцето, а
    той е изявен путинофил както и самият Киркоров...
  • 14 Круум

    20 12 Отговор
    Русия е на първо място в света по брой болни от СПИН.Факт.И на първо място във вселената по простотия.Факт.

    Коментиран от #18

  • 15 Свободен

    18 8 Отговор
    "Руский Мир" в цялата му прелест!
  • 16 А защо не кажете

    13 8 Отговор
    Че на руската вечеринка е бил и патриарх гундяев🤣🤣🤣
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 да не си направихте

    16 6 Отговор

    До коментар #17 от "Костя":

    Вечеринка само с тьотя мутрофаня и градинаря от сополството
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хахахаха

    16 10 Отговор
    Русофили, гледайте някоя новогодишна руска програма. Ако видите някой мъж без червило и ботокс и да се държи като мъж, се обадете. Аз поне не видях мъже.

    Коментиран от #29

  • 22 Фикри

    15 3 Отговор
    Ватенките се правят на Американци, ей сега ще ядат дедовия.
  • 23 Тъ п русофил

    12 5 Отговор
    Това е пропаганда. Това са двойниците на хората на двойник нощен клуб в някоя друга държава двойна държава! Хахахаха.
  • 24 Хахахаха

    14 8 Отговор
    Русофили, вие към този руски мир ли ни бутате?
  • 25 Трол

    6 7 Отговор
    Тази русичката рускиня е много готина.

    Коментиран от #28, #34, #39

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хасковски каунь

    4 11 Отговор
    Как ли реагира евроатлантическата нипедерастия.
  • 31 СМЕХОРИИ

    12 1 Отговор
    Ще кажете , че това е първото в света голопарти, ааа, сетих се то е било в Русияяя
    То пък едни тела, едно чудо, развисени месища и гениталии/ ако ги имат де / на дърти баби и поддръжниците им
    Ами по полузабранените манифестации, какво гледаме,... пак същите развисени месища, но тогава им се възхищаваме, че е свободна изява на личността
  • 32 Мамул

    9 7 Отговор
    Ето, в Русия истинска либерастия! Това не им е роден продукт, задграничен е, както се казва. Ще го преболедуват.

    Коментиран от #37

  • 33 Тупан техно

    5 0 Отговор
    Класически руски фрийк-ове!
  • 34 Коко Джъмбо

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Трол":

    Наркоманка на вена на хероин, класическа руzzка хайлайфка! Нация от дебили!
  • 35 СТИГА БЕ

    7 5 Отговор
    Едно време по телевизията за Нова година гледахме със зейнали уста балета на ГДР, къде такова чудо по ТВ, а сега сме седнали да одумваме знайни и незнайни руски артисти, а нали всичко свързано с Русия е забранено сега
  • 36 Жоро Бекъма

    3 2 Отговор
    Ех, да имаха и Джефри Епщайн. Без дечица какво парти на звезди е?
  • 37 Хахахаха

    11 4 Отговор

    До коментар #32 от "Мамул":

    Ааааа не било роден продукт. Значи това е само западен продукт, така ли? Еееееех все руски опорки.
  • 38 мдаа

    7 0 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил.
  • 39 ъхъ

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Трол":

    Като оглозган кокал е.
  • 40 Коледните

    7 0 Отговор
    Чорапи не са каквото са.
  • 41 Мдааммм

    2 0 Отговор
    Инак на пльяжа сичко ОК?!
  • 42 Вечеринка

    10 2 Отговор
    Рашките да благодарят,че събирането на повече от двама души на едно място е още разрешено,....или пък не е ....макар и само по площадите,хм?
  • 43 Олга

    3 8 Отговор
    Не ви ли се струва,че обществото, което остро реагира на тази срамна проява на “звездите” и иска тяхно наказание е здраво, а обществото което съвсем официално разрешава Прайд паради, когато извращенци открито се шляят по улиците, пред очите на децата, демонстрирайки джендър идеология, както и полуголи безобразни тела е на път да разруши общоприет от вековете обществен както и християнски морал.

    Коментиран от #45

  • 44 рибар

    6 2 Отговор
    Ватенките се мъчат да надминат Сев. Корея.
  • 45 рибар

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Олга":

    Абе миче, такива неща е имало още в древна Гърция и Рим, от небето ли падаш?
  • 46 мхааа

    0 0 Отговор
    И ний бгпутлерастията искаме така.
  • 47 някой

    2 2 Отговор
    И правилно . Така се действа в една истинска държава. Покварата на К. и П. да не стига до младите .
  • 48 ще я любя много

    0 0 Отговор
    Людмила Милявская става да й го отпуам
  • 49 Народът го е казал

    0 1 Отговор
    Няма други к0pви, като руZките к0pви!!!
  • 50 Сък Май Диk

    0 0 Отговор
    Пир по хреме на война.Джендърите на първа .линия или за кеф на войниците
  • 51 Вовчо

    0 0 Отговор
    Всички звездички при Навални !