Last news in Fakti

6 Януари, 2024 18:49 1 045 5

Огромен град от лед събира внушителни ледени фигури в Китай (ВИДЕО)

  • леден град-
  • леден фестивал-
  • ледени фигури-
  • китай-
  • град от лед-
  • лед

Приказните фигури от лед, сред които кули, замъци и дори храмове, привличат десетки хиляди туристи

Огромен град от лед събира внушителни ледени фигури в Китай (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Приказни ледени фигури привличат множество туристи в китайския град Харбин, предаде Ройтерс.

Международният фестивал на леда и снега беше открит в петък, а посетителите внимателно се придвижваха из парка, теглейки децата си с шейни.

Тази година леденият парк се простира на площ от цели 810 000 кв. м. За построяването на фигурите за феста са използвани 250 000 кубика лед, изсечени на блокове от река Сунгари. През нощта ледените композиции са осветени разноцветно, предава БТА.

Фигурите, някои от които са високи по няколко етажа, включват сгради и мостове в китайски стил, приказни замъци, кули и една, създадена по подобие на Небесния храм в Пекин. Ледени пързалки са изградени за деца и възрастни в парка.

Заместник-директорът по маркетинга на фестивала Сун Цземин каза пред Ройтерс, че средният брой на хората, които посещават атракцията ежедневно, тази година се е повишил значително до около 30 000 души, а хотелите в града са резервирани още след Пролетния фестивал през февруари м. г.

"През 2018 г. средният брой на хората, посещаващи парка на ден, беше около 18 500 души. Така че общият брой на гостите е нараснал почти двойно в сравнение с предишните години", казва Сун въз основа на предварителни резервации.

Харбин е столицата на най-северната китайска провинция Хейлунцзян, която има обща граница с Русия.

През новогодишните празници паркът е приел пет пъти повече посетители, отколкото преди година - 163 200 души, и е реализирал приходи от 6,45 млн. щатски долара, което е почти шест пъти по-висока сума спрямо миналата година, съобщи местен телевизионен канал.

Това е помогнало за привличането на около 3,05 милиона туристи в града за същия период, а властите в провинция Хейлунцзян нарекоха туристическия бум "ледено и снежно чудо" в Харбин тази зима.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо големо !

    11 0 Отговор
    Друго си е в София.Един светещ кенеф пред църквата.Направо ги удряме в земята тъпите китайци.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чудо големо !":

    Истина или майтап ?ама ако е така скоро лампите ще са счупени няма да се ремонтира.Най вероятно си остане един мр..и вуня...кенеф!А защо там?много смешно богомолците кога се нареждат по празници в колонка да има къде да ходи до тоалетна ли ,явно са се увеличили или бизнес с "чудодейни" икони съм гледала зимат парите на хората ги лъжат и предаващи си микроби смятай колко зараза от уста на уста се предава и дядо Поп ако не си е мил ръцете преди да излезе от тоалетната .Да сложат такива по парковете и пликчета за животните с кофи за боклук.
  • 5 Ти не разбираш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ша ми налапаш":

    От ирония