Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 11:57 1 910 7

Дани Мастерсън ще излежава доживотната присъда в затвора, където е лежал Чарлз Менсън

  • дани мастерсън-
  • актьор-
  • доживотен затвор-
  • доживотна присъда-
  • чарлз менсън-
  • присъда

Актьорът е обвинен в изнасилване на две жени

Дани Мастерсън ще излежава доживотната присъда в затвора, където е лежал Чарлз Менсън - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Актьорът Дани Мастерсън беше преместен в затвор в Централна Калифорния, където в продължение на няколко години е лежал и известният лидер на култа "Семейството на Менсън" Чарлз Менсън.

Бившата звезда от "That 70's show" беше осъден на доживотен затвор, след като бе признат за виновен за това, че преди повече от две десетилетия е изнасилил две жени. Миналата седмица на Мастерсън беше отказано освобождаване под гаранция, докато той и адвокатите му обжалват присъдата, като аргументите на съда са, че осъденият изнасилвач има "шанс да избяга".

Според щатските регистри Мастерсън официално е преместен в централнокалифорнийския затвор, след като е прекарал известно време в този на окръг Лос Анджелис.

The Independent посочва, че актьорът ще има право на предсрочно освобождаване през 2042 г., когато ще бъде на 66 години. Съобщава се също така, че Мастерсън ще бъде настанен в корпуса за максимална сигурност на затвора. Там има отделение, в което биват настанявани затворниците, които се нуждаят от "извънредна защита от други осъдени".

Припомняме, че след първоначалната присъда на актьора през септември, бившите му колеги от ситкома Аштън Къчър и Мила Кунис бяха сред хората, написали писма в негова подкрепа по време на процеса. В тях те определиха Дани като "модел на подражание" и "човек, който винаги е до теб, когато имаш нужда". Малко след това се наложи публично да се извинят за тези думи, пише dir.bg.

Що се отнася до лидерът на култ Чарлз Менсън - през март 1989 г. той е преместен от щатския затвор "Сан Куентин" в този в Централна Калифорния. Той бе осъден за убийствата на седем души, като по-късно бе преместен в друг затвор, след като бе установено, че е търгувал и с наркотици. Любопитното е, че самият Менсън не е отнемал живота на никого. Бруталните убийства на "семейството" му бяха извършени от негови последователи, следвали идеологията на Менсън. Една от най-известните жертви на култа е съпругата на Роман Полански - Шарън Тейт, която по времето на убийството е в напреднала бременност.

Интересното е, че и убиецът на по-малкия брат на бившия американски президент Джон Кенеди, също е бил интерниран в този затвор.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ген. Гурко

    26 1 Отговор
    В тази държава всички явно са откачили. Преди двадесет години бил изнасилил две жени и за това получава доживотен затвор. Ненормална история. Не искам да съм там. Ужас.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 гейнирал урко

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ген. Гурко":

    завикал те някой

    Коментиран от #6, #7

  • 3 КОТарАК

    14 0 Отговор
    как пък и всичките му ,,жертви ,са от една църква-познават се...нагласена история за мен , а и това с изнасилването е много относително нещо
  • 4 Порно

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ген. Гурко":

    Не може така, толкова меки китки чакат някой да ги уважи, а тоя с жени, и то две, не го е срам.
  • 5 колко невинни мъже стават курбан

    6 0 Отговор
    и живота им отива в затвора че някакви кифли по свои си причини ги обвиняват и лапат яки пари обезщетение за нещо което е било хотелска стая или вкъщи когато момите сами са отишли при тях.
    Но го приравняват с изнасилване с непознати в парка.
    И тук съдят, но по малко
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.