Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 13:29 1 457 10

Лепа Брена посещавала тайно баба Ванга

  • лепа брена-
  • баба ванга-
  • посещение-
  • среща-
  • тайна

Петричката пророчица предсказала всичко точно на сръбската звезда

Легендата на сръбската музика Лепа Брена е сред най-популярните чуждестранни изпълнители у нас. В продължение на вече десетилетия концертите ѝ в страната ни преминават със завиден успех, а българската публика знае голяма част от песните ѝ наизуст.

Родена е в град Тузла, Босна и Херцеговина, и малцина знаят истинското ѝ име - Фахрета Яхич. От самото начало на музикалната си кариера през 80-те атрактивната певица се подвизава в родината си и по света с псевдонима Лепа Брена. Изнесла е хиляди концерти в различни държави, изпяла е десетки хитове, а популярността ѝ никога не намалява. В интервю за сръбската телевизия „Пинк“ обичаната певица сподели интересни факти около срещите си с българската пророчица Баба Ванга, пише Минаха години.

„Имала съм през живота се срещи с два пророка и всичко, което са ми предсказали, се е сбъднало. Бях девойка още на 14 години, това е по времето на бивша Югославия, тогава на тази възраст много не излизах сама от вкъщи. Макар че времето беше по-спокойно - вратата ни стоеше отворена по цял ден, заключвахме чак в 22:00 часа вечерта. Една вечер у нас дойде един много стар човек, който ни помоли за чаша вода. Дадох му и го поканих да седне. Попита ме чие дете съм и тогава и майка дойде и се намеси в разговора. Той я погледна и я попита знае ли, че нейната дъщеря ще бъде много известна и всички ще я познават. Каза още - много е красива и докъдето ми виждат очите, много по-далеко ще иде, колкото мога да си разперя ръцете многократно по-голям успех ще има. Казах му „добре, добре“, защото се чудех какви глупости говори. Никога не съм искала да съм красива, защото не може само от красота да се живее, а тогава изобщо не смятах, че ще бъда някой ден по-известна от Тито, както ми предсказа онзи човек. Тогава не можех дори и да си помисля за подобно нещо. Човекът каза още, че е болен от диабет и е към края на дните си, помоли ме да отида и да му запаля свещ. Наистина никой от нас не знае какво му готви съдбата и какво точно ще се случи с него. Този човек не съм го забравила и до ден днешен, когато вляза в църква, винаги му паля свещ“, разказва певицата.

Другият пророк, с когото се е срещала по време на концертите в България, е пророчицата Баба Ванга. „При едно от гостуванията ми преспах в бившата резиденция на Тодор Живков в София, там ме бяха настанили. Тогава в резиденцията имаше голяма поляна, откъдето ме взе хеликоптер, за да ме закара на стадиона в центъра на града. После с хеликоптера ме върнаха обратно. Попитаха ме искам ли да посетя Баба Ванга. Понякога обаче човек се плаши дали това, което ще чуе като предсказание, ще бъде хубаво или не. Казаха ми, че трябва да спя на бучка захар и същата тази захар да я занеса на Ванга.“

Певицата разказва, че сложила бучката захар под възглавницата, но цяла нощ не могла да мигне, чудела се какво ще стане на другия ден и какви пророчества ще чуе. В крайна сметка отишла, а отвън имало огромни опашки от хора, дошли от къде ли не.

„Повечето бяха с някаква тежка мъка на сърцето. Чудех се как да се дегизирам, за да не ме познае някой. Никога не съм си позволявала да отида където и да е и да прередя хората. Тогава Ванга беше под защита на държавата и беше създадена организация за посещенията при нея - преди да влезеш, трябва да платиш. Но аз ѝ бях купила подарък и исках да ѝ го дам лично. Влязох, а тя ми казва: „Ти ли си Лепа Брена“. Казвам: „Аз съм“! Ванга продължи: „Преди пет години съм предсказала и е записано, че ти ще се появиш и ще слезеш от небето, ще си с руса коса и народът ще те приеме като своя!“ Това беше много емоционален момент за мен.“

Пророчицата ѝ казала още, че ще се ожени за човек, който носи бял екип. Чудела се доктор ли ще, готвач или месар, но в крайна сметка се оказва тенисист. Предсказва ѝ още, че ще направи една голяма къща, в която ще се събират много хора, които ще свирят и пеят, години наред ще работи с тези хора и те ще стават все повече и повече.

„Тогава нямах представа за какво говори, но днес знам със сигурност - това е моята голяма музикална компания „Гранд“, която създадох и съществува вече толкова години. Предсказа ми, че ще имам деца само момчета - това също се сбъдна. Каза ми догодина през септември като дойда при нея, но аз я прекъснах, като ѝ обясних, че смятам следващата година да не ходя никъде, защото имам нужда от почивка. Но баба Ванга почна да се смее и да ме тупа по ръката с думите - „Ти ще идваш в България догодина през септември и тогава право при мен ела. Докато си жива, ще си Лепа Брена и ще пееш, и ще знаеш че това е твоята съдба!“, разказва още голямата звезда на балканската музика за срещата ѝ с пророчицата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    5 0 Отговор
    Лепа Брена Е посещавала тайно баба Ванга.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кокошката🐔🐔🐔

    8 5 Отговор
    Нормално за кръчмарските певачки, все пак само хора с айкю под 100 вярват на гледачки, ходжи и баячки❗
  • 4 Гост

    3 3 Отговор
    И как тайно ,по търлъци покрай граничарите и граничната ивица . Или тайно маркирана и неузнаваема .
  • 5 Мпапе от река Конго

    4 1 Отговор
    Тая пък коя е? Легенди се носят в племето за бащицата Тито. Отвън под палмата Заставата паркирана бръмчи, а на капака изрисуван гордо бай Тито поизхабен стои.

    Коментиран от #7

  • 6 Ванга и казала

    1 0 Отговор
    Брено ма ке се лепят мъжите о тебе като муа о мед.
  • 7 патето Яки

    4 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мпапе от река Конго":

    Имах кола Застава ГТ55 ладите ми дишаха прахта отзаде, продадох я на 200к км.. Перфектна за времето си.

    Коментиран от #8

  • 8 Сретен

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "патето Яки":

    Па що ме брига дека си имао Застава,оди у п.......м........у.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.