Last news in Fakti

3 Април, 2024 16:45 1 313 6

Мъж твърди, че отпадък от МКС е паднал върху къщата му във Флорида (СНИМКА)

  • мкс-
  • отпадък-
  • флорида-
  • къща-
  • наса

НАСА проверява дали предмет, паднал върху къща, е от МКС

Мъж твърди, че отпадък от МКС е паднал върху къщата му във Флорида (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

НАСА обяви, че иска да изследва предмет, за който жител на Флорида твърди, че е паднал върху къщата му и може да е от изхвърлени отпадъци от Международната космическа станция (МКС), съобщи АФП.

Обектът ще бъде изследван в Космическия център "Кенеди" във Флорида, за да бъде определен неговия произход.

Макар и да тежи по-малко от килограм, той пробива покрива на къща на жител на Нейпълс, Флорида, на 8 март. Човекът - Алехандро Отеро, е публикувал снимки в "Екс" на полуцилиндричен сив обект и дупка в пода. Той е "пробил покрива и два етажа", пише Отеро в социалната мрежа.

За 8 март беше планирано повторното навлизане в атмосферата на един необичаен космически пакет. През 2021 г. НАСА освобождава палет със стари акумулатори на МКС. Те постепенно са падали неконтролирано към Земята.

През март т.г. НАСА обяви, че е извършила задълбочен анализ и е установила, че палетът "безопасно ще навлезе отново в атмосферата".

Според астрофизика Джонатан Макдауъл времето, посочено от Отеро, както и мястото на инцидента, действително биха могли да съответстват на парче от този товар, като се имат предвид обявените координати на траекторията.

Подобни инциденти са се случвали и в миналото. През 2022 г. австралийските власти потвърдиха, че парче овъглен космически боклук, паднало в овчарник, е дошло от космически кораб на "Спейс Екс".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    18 4 Отговор
    НАСА няма да си признае , защото ще трябва много да плаща !!!
  • 3 Зелен със ски

    13 4 Отговор
    Путин беше, видЕх го...
    Дайте още пари и оръжие
    П.С. И бЕло...
  • 4 хахото

    14 2 Отговор
    да не е от развалената тоалетна в отсека на сащ

    Коментиран от #6

  • 5 Читател

    0 1 Отговор
    Сеньор Отеро да си беше стоял у Мексико.
  • 6 патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "хахото":

    ползват външна тоалетна