Last news in Fakti

9 Април, 2024 13:48 523 3

Лара Крофт e най-емблематичният герой от видеоигрите

  • лара крофт-
  • видеоигри-
  • супер марио-
  • герой

Крофт изпреварва легендарния Марио на Nintendo

Лара Крофт e най-емблематичният герой от видеоигрите - 1
Снимка: tombraider.com

Лара Крофт победи Марио и Соник, за да бъде обявена за най-емблематичния герой във видеоигрите, съобщиха от Sky News, предаде vesti.bg.

Звездата от поредицата на филма "Tomb Raider" се класира на първо място в анкета на Bafta, проведена сред повече от 4000 геймъри от цял свят.

Крофт изпреварва легендарния Марио на Nintendo на второ място, а Агент 47 от поредицата Hitman е трети.

В топ 10 попаднаха още таралежът Соник на Sega, Линк от игрите на Zelda, Master Chief от поредицата Halo на Xbox и класическият герой Pac-Man, който похапва точки.

Крофт се появява за първи път в играта Tomb Raider през 1996 г. за оригиналните PlayStation, PC и конзолата Sega Saturn.

Археоложката-приключенка е творение на вече несъществуващия британски разработчик на игри Core Design.

Има няколко десетки игри и пакети с разширения с участието на Крофт за различни платформи, като през февруари 2024 г. излиза компилация на оригиналните три игри.

Покрай емблематичната героиня през 2001 г. се появява филм с Анджелина Джоли, а през 2018 г. - още един с участието на шведската актриса Алисия Викандер.

Шели Блонд, която за пръв път озвучава Крофт в игрите, казва, че начинът, по който героинята се е наложила, е бил голяма изненада по онова време.

"Преди това те бяха правили само детски игри и, разбира се, се надяваха, че ще има успех, но мисля, че той надмина всички очаквания", каза г-жа Блонд.

"При създаването на гласа за Лара Крофт той дойде просто като погледнах грубите скици, които имах пред себе си, и обърнах внимание на факта, че тя е женски персонаж от типа на Индиана Джоунс, дързък и добре говорещ", споделя още озвучителката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 2 Отговор
    Урсула фон дер Ляйен (Irene Engel от Wolfenstein: The New Order) я бие по всички показатели.

    Коментиран от #2

  • 2 бача бази

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    ти обичаш да участваш в скрий салама
  • 3 цербер

    0 0 Отговор
    Лара Крофт e най-емблематичната героиня от видеоигрите.