Last news in Fakti

11 Януари, 2023 12:57 6 746 18

Ники Илиев отговори защо героят му се цели с грешното око в "Ботев"

  • ники илиев-
  • герой-
  • прицел-
  • цел-
  • стрелба-
  • ботев-
  • максим генчев

Сцената с героя на Ники Илиев понесе доста критики и подигравки в социалните мрежи през последните дни

Кадърът с погрешно затвореното око на Ники Илиев във филма "Ботев" на Максим Генчев се превърна в една от най-горещо коментираните теми сред българското общество през последните дни. В ролята на черкезина Джамбулет, актьорът, който също се изявява като режисьор, насочва пистолет и затваря едното си око, за да се прицели, но според много зрители той е затворил погрешното око.

Във връзка със сцената на Ники Илиев, която бързо се превърна в сензация в социалните мрежи, актьорът и директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов сподели в своя фейсбук профил публикация от сатирична страница, под която пише: "Махнаха казармата и гледай какво става по филмите.", за която писахме преди дни.

В своя защита Ники Илиев обясни, че тъй като очите му са по-светли, са много чувствителни.

"Пробвах с отворено дясно око, но издържах две секунди и започна да сълзи", добави той в свой пост в социалните мрежи.

Илиев определи причината за случилото се като "скучна история" и в заключение написа: "Казах ви - тъпота и скука. Но ако ви кефят повече шегите с казармата (мен биха ме кефили), може да ги ползвате, колкото искате. Хубава година на всички."

Малко по-късно обаче, незнайно защо, Ники Илиев изтри публикацията.

Скандали и противоречиви отзиви

Филмът "Ботев", режисиран от Максим Генчев, разказва за събитията от 1876 г., когато Христо Ботев повежда двеста млади революционери, за да помогнат на въстаналите българи. И тази лента на Генчев донесе със себе си множество скандали и събра изключително негативни коментари. Част от критиците дори стигнаха до там в негативните си оценки, че с излъчването на този филм Христо Ботев е бил убит отново.

Максим Генчев стана прочут преди десетина години със суперуспешната реклама на кренвирши в ретростил “Оо, Пепи”, в която той играе саламджията, произнесъл незабравимата реплика. Цяла България го познаваше и му симпатизираше. Имаше и участие в успешен видеоклип към песента на дует Каризма - "Ще избягам ли от теб". Но след това се отдаде на режисирането на патриотични филми се превърна в най-презирания човек на територията.

Макар че е работил години за филма “Ботев”, той отнесе десетки критики и за сценария, и за монтажа, и за актьорската игра. Въпреки че филмът имаше официална премиера в кината миналата година на 3 март, тогава липсваха всякакви коментари. Досега е прожектиран из страната най-често сред ученици и пред българските общности в чужбина. Но ключово се оказа излъчването му на 2 януари 2023 по БНТ, защото 2023-а е годината на Ботев - на 6 януари се навършват 175 години от рождението му. Вероятно поради липсата на реални трагични събития тази Коледа цяла България се фиксира върху филма.

Още незатихнали страстите около филма “Ботев”, поникна нов скандал и в обществото, и сред политиците. Две седмици след като Максим Генчев обяви, че ще снима следващ исторически филм, възникна казусът с президентската дъщеря. Държавният глава бе обвинен в непотизъм. На парламентарната комисия по културата и медиите в четвъртък бе повдигнат и въпросът дали в комисията, която оценява филмите в БНТ, има човек, който е близък до президентската институция и дали представлява конфликт на интереси.

Румен Радев коментира, че дъщеря му няма поет ангажимент.

На 21 декември Максим Генчев сам обяви във фейсбук, че започва работа по нов филм и в него ще участва Дарина Радева. Пред “24 часа” потвърди участието на президентската дъщеря, като издаде и други имена в женските роли. Въпреки че Ники Илиев сам разказва пред медиите, че режисьорът го е поканил за главната мъжка роля, според Максим Генчев още няма избран актьор.

"За царя още нямам установен кастинг, той последен ще излезе", споделя режисьорът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По - тъпо

    40 5 Отговор
    оправдание за ясния гаф и професионална некомпетентност не му е дошло на акъла !
  • 2 Българка

    45 4 Отговор
    На Ники Илиев му засълзяло дясното око и затова решил , че може да омаскарява филм за българския ревлюционер и поет Христо Ботев. От крайният резултат на този пасквил на българсия народ не десните очи само се просълзиха. Този маскарад, но пък със 100 000 лв наши пари трябва направо да ни разплаче от срам
  • 3 Ммм...да

    54 1 Отговор
    Филми се снимаха преди ,сега пародия и некадърни актьорчета и т.н.
  • 4 Сила

    27 6 Отговор
    Ганьо патрЕот.....
  • 5 Ники

    31 3 Отговор
    дюстабанлия съм и невиждам с едното око, не съм ходил казарма !!
  • 6 Кадиров

    9 3 Отговор
    Като му засълзи задното око - да дойде да му изтрия "сълзите".
  • 7 мани мани

    23 3 Отговор
    те и военните ни тъй стрелят, не могат и да маршируват
  • 8 Ти си

    31 1 Отговор
    Максиме ходи прави реклами за салами а не исторически филми - първото ти се отдава а второто остави на професионалисти .....
  • 9 Пълен

    13 3 Отговор
    Глупак.
  • 10 Айде сега

    19 1 Отговор
    оправдания...
    "Пробвах с отворено дясно око, но издържах две секунди и започна да сълзи", добави той в свой пост в социалните мрежи." - Толкова ли не се сети да вземеш револвера в другата си ръка? То е като карането на автомобил - научиш ли се да шофираш, рефлексите стават автоматични. Явно не си стрелял дори на стрелбище, не се оправдавай. (Но и режисьорът и постпродукцията толкова разбират.)
  • 11 милиционер

    11 1 Отговор
    целиш се с окото, с което видаш по-добре. при късоцевните оръжия е от значение и много от ръката .
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор
    Ботев в действителност е една трагична личност, а не героична и от това произлизат всичките несполуки на филма...
  • 13 Наблюдаващ

    1 0 Отговор
    Кои герои гласуват с народни пари Това недоразумение да осмива национални герои и за в бъдеще.
  • 14 Наблюдаващ

    1 0 Отговор
    Кои герои гласуват с народни пари Това недоразумение да осмива национални герои и за в бъдеще.
  • 15 Аре

    0 0 Отговор
    "Голямата" му и "Успешна" реклама - " Оо, Пепи" ха,ха.
  • 16 Д. Димов

    0 0 Отговор
    "Филмът" е пълна трагедия. Срам ме беше да го гледам.
    Този режисьор не трябва да прави повече филми за изтъкнати български личности.
  • 17 Приятел

    1 0 Отговор
    От 100човека на които покажете снимка на Калин Сърменов
    само 5 ще знаят кой е! Познайте защо?
  • 18 незнайко

    0 0 Отговор
    Кой с каквото око иска може да се прицелва, това не е аксиома ! Все едно ако стреляш с лявата ръка да си затвориш лявото око ! Защо героят да не е с недовиждащо дясно око ???