Last news in Fakti

5 Юни, 2024 18:52 2 964 28

Организаторът на конкурса „Мис България": Елизабет Кравец ни дължи 30 000 евро

  • мис българия-
  • скандал-
  • елизабет кравец-
  • организатор-
  • гаел санчез-
  • неустойки

"Тя не е направила нещо незаконно или престъпление, освен неспазването на договора“, каза още Гаел Санчез

"Защо свалихме короната е въпросът, който вълнува всички. Прочетох много неща в социалните мрежи и искам да изясня нещо - Елизабет Кравец не е направила нещо незаконно или престъпление, освен неспазването на договора“, каза в предаването „Преди обед“ организаторът на конкурса „Мис България“ - Гаел Санчез.

В понеделник стана ясно, че организацията отнема короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец. Така тя вече няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

В отворено писмо в социалните мрежи Гаел Санчез посочва, че тя ще бъде освободена от титлата си, тъй като подронвала имиджа и престижа на „Мис България“. Освен това носителката на короната многократно била предупреждавана за нарушенията си.

„Отначало започна добре. Бях много щастлив от този избор, но много бързо разбрах, че може би тя иска да управлява нещата сама. Веднага след конкурса първото нещо, което поисках, е да постави координати на „Мис България“ в Инстаграм профила си, за да може брандовете да се свързват директно с нас и нещата да се управляват правилно. Много дълго време я молех за това. Тя казваше „да“, но никога не го правеше“, казва Санчез.

Първо се случи с видеоклип, който тя направи. Аз не знаех за него. Разбрах, защото много хора в България започнаха да се свързват с мен, казвайки ми, че ще участва поне в 4 видеоклипа. Тя е преговаряла директно с продуцента, а аз като мениджър трябва да съм наясно тези неща. Това беше първият червен флаг“, добави той.

„Вторият червен флаг – тя взе парите в брой, без да ме уведоми. Казах си, че може би, тъй като е млада, не разбира коректно системата. Помислих си, че ще е хубаво да се видим и изясним тези неща. Но тя така и не отговори след това. Няма отговор от нея от зимата – от февруари или от края на януари. Трудно е, когато инвестираш в някой толкова“, допълни организаторът на конкурса.

Санчез обясни, че не ѝ се е обаждал, тъй като обича всичко да бъде написано черно на бяло.

„Изпращал съм ѝ съобщения, в които изрично я уведомявам, че ако не проведем нужната среща и тя не изпълнява задълженията си, ще бъда длъжен да я уволня. Така че – всичко беше ясно. Това не е изненада. Трябва да кажа, че това дори е нейно решение, защото тя беше наясно. Аз ѝ дадох дори още седем дни аванс за отговор, тя не се интересуваше. Не може да се прави на изненадана“, категорично заяви той.

Гаел Санчез обясни, че въпреки че притежава лиценза за „Мис България“, това не е основната му дейност.

„Аз се занимавам с международни проекти и основно холивудски филми, така че първото, което тя изгуби беше ролята в следващия ми филм, който продуцирам през септември. Опитах се да ѝ обясня, че трябва да бъдем селективни, защото така малко по малко да я доведа да Холивуд“, каза още организаторът на конкурса.

Имах силно партньорство с най-добрите агенции за модели в света. Когато провериха профила ѝ, видяха, че Елизабет е направила много странни реклами сама. Казаха ми, че искат да ми помогнат, но тя е направила грешен избор с марките, които е избрала. По нейно собствено решение не успях да я развия повече“, коментира Гаел Санчез.

Сега тя ни дължи неустойки. Ние също трябва да ѝ платим една сума. Дължим ѝ може би около три хиляди евро. Тя на нас ни дължи може би 30 хил. евро“, уточни той, предава bTV.

Според официалното съобщение Елизабет Кравец не е изпълнявала задълженията си и е участвала в "дейности, които противоречат на ценностите на организацията".

Тя обаче не е съгласна с тези твърдения.

"Не уронвам престижа на короната "Мис България", каза в "Преди обед" Кравец в първото си интервю, след като ѝ отнеха титлата.

По договор няма клауза за отнемане на титла. Ако отидем в съда и наистина се докаже, че съм виновна, единственото нещо са финансови санкции“, каза Кравец.

„Ако той пожелае, ще се наложи да се срещнем в съда. Аз съм чиста пред себе си и пред хората, които са ме избрали. Не мисля, че заслужавам всичко това от негова страна“, каза още тя.

"Според мен истината е, че мотивът на Гаел Санчез не е в това, че уронвам престижа на конкурса, а в това, че неговите интереси са повече бизнес и финансови", обясни Елизабет Кравец.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    22 7 Отговор
    Кифлата си е кифла. Тия 30 хилки да не са такса първо място...

    Коментиран от #4, #15

  • 2 РЕАЛИСТ

    22 7 Отговор
    Щом гаджето ѝ е син на милионер, бълха я ухапала. Някакви 30 хиляди евро, кво са за нея.
  • 3 КОТарАК 🐱

    23 17 Отговор
    прблемът не е в тая украинка / поблемът е , че не съм виждал красива жена от 20г. не само във Варна , но и цяла БГ..май се поизродихме нещо
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Искал

    20 4 Отговор
    Нещата да се “управляват правилно” демек да яде от баницата и като не става - дърпа шалтера.
    Проблемът е, че когато не зависиш от пари понеже гаджето ти е татино синче, което не е виждало зор през живота си, трудно може да слушаш “шефове” и споразумения. 30000 евро бълха я ухапала.
  • 6 Порно Графия

    47 2 Отговор
    Въпросът е, че този г-н изобщо не се усеща, че описва до най-малки подробности колко уродлива е цялата система на подобни конкурси. Щял да я заведе до Холивуд. А по пътя натам не се знае през колко легла е щял да я прекара. Всичко е бизнес. Всичко е пари. Уви!

    Коментиран от #9, #26

  • 7 Мдааа

    12 14 Отговор
    Явно разчита на укpoпската си жилка, че ще и се размине? За укpoпите закони не важат не е политкоректно, нали се бият за интересите и парите на господаря Бай Дън, така че всичко им е позволено. Те само да разберат братя Шиши и Бойко Магнитски лично, ще и върнат титлата с мениджъра вързан на фльонга!
  • 8 немо

    36 0 Отговор
    Ще е интересно на хората да прочетат какви са задълженията на мис България по договор, защото твърде много млади момичета мечтаят да станат миски. Реалността е че изглежда подписват заробващи договори, в които разни продуценти ги влачат по "мероприятия" и им натрапват "ангажименти", за да печелят тлъстия пай. Няма да се изненадам ако в задълженията и влизало и да забавлява богати чичковци...Изобщо пълна порнография. Нещата не са много далеч от взаимоотношенията между сутеньор и жрица
  • 9 Гражданин

    27 0 Отговор

    До коментар #6 от "Порно Графия":

    Действително - един вид легален бизнес със жени...

    Коментиран от #10

  • 10 да де

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гражданин":

    Е па филмите за възрастни са си легален бизнес.
  • 11 Анонимен

    11 8 Отговор
    Украинка да не лъже да спазва правила и договор ?! Тези пък! Само парите да налапа търси. Да са мислили като са искали да са политкоректни.
  • 12 Лени Кравиц

    4 5 Отговор
    Новата мис крокодил
  • 13 Сега какво излиза?

    19 0 Отговор
    Че му е избягала работничката. Ех, че жалко!
  • 14 какво излиза

    22 2 Отговор
    Някакъв Санчез и някаква Кравиц, намесват името България в караниците си.
  • 15 Кифла

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ами":

    си ти,мало умнико! Май не разбираш какво става!Тоя к ре.Тен"организатора"иска да държи момичето като собственост,едва ли не наложница! Няма да стане!

    Коментиран от #27

  • 16 Гризел

    15 1 Отговор
    Тия сутеньори няма ли кой да ги осъди?

    Коментиран от #28

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пенчо

    4 1 Отговор
    Панаир на суетата!
  • 19 ганев

    10 0 Отговор
    АААА....ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА...ЗА ВИП...СУТЕНЬОРИТЕ....ЩОМ НЯМА ЗАТВОР ..ЗА ВИПОВЕТЕ........САМО ЗДРАВ..КЮТЕК И ШУТ....ОТ БЪЛГАРИЯ
  • 20 Ричард Естес

    4 0 Отговор
    Едно подобно момиче с титла Мис БИКИНИ , преди години се изкачи чак до леглото на ББ от Б и оттам отскочи към къща в Барселона !
  • 21 Абракадабър

    3 0 Отговор
    Всичко това звучи като спор между ЕЛИТна ПРОСТИ.тутка и сутен.ьора й !
    Въпрос на пари , предлагане , влияние ?
  • 22 Ян БибиЯН

    1 1 Отговор
    Айде Бойчеееее , атакувай човече , момето е вече свободно !

    Коментиран от #23

  • 23 Жаба Кикерица

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ян БибиЯН":

    Ще му излезе ли по-евтино , ако девойчето няма посредник-сутеньор ? По-малко пачки от чекмеджето ще отидат за мъжкия му кеф и млада плът , а не само мераклийки от ГЕРБ-Лелки !
  • 24 доктор ОХ боли

    3 1 Отговор
    Момичето е искало тя да си вземе всички пари , а не да получава трохи ли ?
    Много е млада и смела за такава стъпка . Кой ли й е подшушнал и посъветвал да се опълчи на началника си ?
  • 25 ВИметоНаВимето

    4 0 Отговор
    Въпроси !
    Нали момичето НЕ е прости-тутка ?
    Нали мениджъра й не е СВОДник ?
    Тогава нека ПОКАЖАТ този прословут договор , който не е спазен !
  • 26 Дa живee Пaпуa Нoвa Гвинeя!

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Порно Графия":

    Ако прочетете малко повече в мрежата за Гаел Санчез се вижда, че е поредния перач на западняшки парички. "Световно известен", ама никога нечуван в "захлупената София". Преди години от Англия се изсипаха маса английски "джипсита" и първите 2 месеца ги мислехме за истински англичани, но.. После започнаха да се напиват в селските кръчми с нашите м..гали, ама от най-низшата прослойка, онези дето вонят бетер свини. Сега идва реда на "французите от испански произход, но с арабски родители". Всеки западен боХлук си мисли, че тук по нашите земи ядем колците преди или заедно с доматите..
  • 27 коронавирус МутЪфчийски

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Кифла":

    Ако случайно не знаеш така се случва в целият "колективен демократичен запад" - заробващи договори и си законно нечия (менаджерска) собственост. От там нататък те решават в коя писта да те вкарат. Скачахте за банани, доколкото си спомням - сега се качвайте по дърветата да си ги наберете!!!
  • 28 Спри алкохола! Служи за дезинфекция

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гризел":

    Няма, господарите оттатък голямата вода са се погрижили да не може...