Last news in Fakti

20 Юни, 2024 06:13 2 098 7

Алек Болдуин си играел с пистолета при фаталния изстрел по Галина Хътчинс

  • алек болдуин-
  • съд-
  • инцидент

Актьорът бил агресивен и невнимателен при обучението за боравене с огнестрелно оръжие, насочвал многократно пистолета към екипа

Специалните прокурори по делото на актьора Алек Болдуин твърдят, че той е застрелял оператора Галина Хътчинс, докато си е играл с огнестрелно оръжие, според техен доклад, публикуван на общия уебсайт на съдилищата на американския щат Ню Мексико, предаде РИА Новости.

През октомври 2021 г. Болдуин по време на репетиция на снимачната площадка на уестърн филма Rust стреля с пистолет, който се оказа зареден не с халосни, а с бойни патрони. В резултат на това родената в Украйна Хътчинс загина, а режисьорът Джоел Соуза беше тежко ранен. Актьорът твърди, че не е натиснал спусъка на пистолета, а изстрелът е възникнал спонтанно.

„Между 12 октомври 2021 г. и 21 октомври 2021 г. подсъдимият участва в различни сцени, в които... си играе с револвер, докато го снимат, докато се учи да стреля с огнестрелно оръжие... Минути преди да се обади на 911 за изстрели по... г-жа Хътчинс, г-н Болдуин беше сниман... как върти оръжието си“, се казва в документа.

Според специалните прокурори Болдуин е бил невнимателен по време на обучението за боравене с огнестрелно оръжие, многократно е насочвал револвер към членовете на екипа, стрелял е с халосен патрон по един от тях и е проявявал „непостоянно и агресивно поведение“ на снимачната площадка.
Първоначално Болдуин беше обвинен в непредумишлено убийство при смъртта на оператора, но по-късно прокурорите оттеглиха обвиненията, но не изключиха да ги повдигнат отново. През януари стана известно, че актьорът отново е обвинен. Според Variety, ако бъде признат за виновен, той е изправен пред до 18 месеца затвор.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Митьо пищова

    9 4 Отговор
    Играчка - Плачка
    Що гръмна жената бе мишок, нема ли с кво да си играеш.
    И наш Кирчу е същата шушумига.
  • 3 Име

    11 2 Отговор
    Оръжието веднъж гърми без да е заредино!
    Не го насочвай никога срещу човек!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Правило №1

    7 0 Отговор
    Оръжие дори и незаредено НЕ се насочна към хора!!!!
  • 6 1234

    8 0 Отговор
    А защо оръжието е било с бойни патрони. И защо въобще на снимачна площадка се допускат такива оръжия?
  • 7 Мили прокурори

    6 1 Отговор
    Идиоти, с пистолет-играчка, какъвто е трябвало да бъде един реквизитен пистолет, стрелящ само с халосни патрони, всеки може да си играе на воля! Вината е на този, който е превърнал реквизита в боен пистолет с бойни патрони! Не търсете под вола теле!