15 Август, 2024 15:58 2 063 3

Използваме тези 9 предмета в кухнята грешно

  • кухня-
  • готвене-
  • кухненски прибори-
  • кухненски пособия-
  • пособия-
  • уреди

Ето как лесно, удобно и правилно да използваме тези кухненски пособия

В кухнята често използваме тайните и триковете на нашите майки и баби, но някои от тях, за съжаление, вече са отживелица. Никой, освен тях, не ни учи как и какво наистина да правим при готвенето и почистването, а просто вярваме на думите на тези, които сами се учат как работят нещата. Тук ще изброим най-често срещаните грешки, които повечето хора допускат в кухнята.

Преса за чесън

Повечето обелват главата чесън, изхвърлят кората и пресоват само скилидките, но кората всъщност може да помогне. Работата е там, че тя предотвратява залепването на чесъна към пресата, което улеснява обелването след приключване на процеса.

Белачка за зеленчуци

Този нож с дълъг тесен отвор не е предназначен само за белене на зеленчуци. Можете да го използвате, за да нарежете сирене на тънки, равномерни филийки, да направите шоколадови стърготини или зеленчукови ленти за салати. Между другото, белачката за зеленчуци е по-безопасна за пръстите, отколкото рендето, така че спокойно можете да я давате на деца (под наблюдение, разбира се).

Точило за ножове

Често срещана грешка е да се заточва само средата на острието. За да поддържате равномерно остър ножа, не забравяйте да прекарате цялата дължина на ножа през точилото.

Блендер

Вместо просто да хвърляте всичко наведнъж в блендера, подредете правилно съставките си. Започнете с течностите, след това добавете меките съставки и завършете с твърдите, за да осигурите гладко блендиране. Ледът трябва да се добавя последен и да се смила на импулсен режим, за да не се повредят остриетата.

Уред за варене на ориз

Използването на уреда за готвене на ориз само за това е голям пропуск. Можете също така да приготвяте зеленчуци на пара, да варите овесени ядки или дори да печете торта в нея. Процесът изглежда точно така, както при варенето на ориз.

Съдомиялна машина

Претоварването на съдомиялната машина може да попречи на правилното почистване. Уверете се, че оставяте място между съдовете, и винаги зареждайте големи предмети като тенджери и тигани отстрани или на горния рафт, за да не блокирате водната струя.

Мерителни чаши

Когато измервате сухи съставки, не ги изсипвайте веднага в мерителната чаша. Изсипете ги първо с лъжица и ги загладете с нож, за да осигурите точни измервания. Между другото, грешката може да бъде доста забележима - до няколко десетки грама!

Чугунен тиган

Някои хора избягват да използват сапун за чугунени тигани, но малко количество препарат за съдове няма да навреди. Не го накисвайте във вода, за да предотвратите ръждясване.

Микровълнова печка

Вместо да поставяте храната в центъра на чинията за микровълнова фурна, поставете я на ръба. Това ще помогне за равномерното нагряване, тъй като храната ще се върти по-ефективно в горещите точки на микровълновата печка.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аде, бе

    7 8 Отговор
    Нищо от написаното няма нищо общо с практиката.
  • 2 Бендида

    14 0 Отговор
    За белачката.
    Купих от сайт нещо и ми подариха белачка. Харизах я на мама, а тя след време поиска още две , за приятелки.
    Едвам я намерих в сайта, не беше описана като белачка, а ,, многофункционален уред за белене ". :D
  • 3 Джак Спароу

    1 0 Отговор
    Амбър Хърд върти чугунения тиган най-добре.