22 Август, 2024 10:32 1 282 6

Полиция претърсва дома на инфлуенсъра Андрю Тейт

  • полиция-
  • обиск-
  • нахлуване-
  • андрю тейт-
  • тристан тейт-
  • инфлуенсър

Полицейските служители претърсват четири жилища на инфлуенсъра, обвинен в трафик на хора

Полиция претърсва дома на инфлуенсъра Андрю Тейт  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Маскирани полицейски служители извършиха нови обиски днес в дома на противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт. Той очаква процес по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група за набиране и експлоатация на жени с цел създаване на порнографско съдържание.

Румънската агенция за борба с организираната престъпност (DIICOT) съобщи, че претърсва четири жилища в района на Букурещ и окръг Илфов, разследвайки твърдения за трафик на хора, на непълнолетни, сексуален контакт с непълнолетни лица, повлияване на показания и пране на пари. Агенцията добави, че по-късно ще се проведат изслушвания в централата ѝ.

Говорителят на Тейт Матея Петреску заяви по повод обиските, че „макар обвиненията в заповедта за обиск все още да не са напълно изяснени, те включват подозрения за трафик на хора и пране на пари“ и добави, че юридическият му екип работи по случая. Петреску не коментира обвиненията, включващи непълнолетни, пише Телеграф.

37-годишният Андрю Тейт и брат му Тристан (36 г.), и двамата бивши кикбоксьори и двойни британско-американски граждани, които събраха милиони последователи в социалните медии, бяха арестувани през 2022 г. близо до Букурещ заедно с две румънки. След ареста на братята Тейт през 2022 г. те бяха държани три месеца в полицейски арест, преди да бъдат преместени под домашен арест. По-късно те бяха ограничени до окръзите Букурещ и Илфов, а след това и до територията на Румъния.

Андрю Тейт, който е известен с изразяването на женомразки възгледи онлайн и е натрупал 9,9 милиона последователи в социалната медийна платформа Х, многократно е твърдял, че прокуратурата няма доказателства срещу него и че има политически заговор да го накара да млъкне. Преди това профилите му в различни социални медийни платформи бяха забранени заради мизогинистични възгледи и реч на омразата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много съмнителни работи

    0 3 Отговор
    не ги знам тия за първи път чувам за тях но неразбрах защо са наглосаксонци а живеят в румъния? кой ги е пратил там и с каква цел? ясно е че не е да работят но такива рядко се задържат в подобна държава освен ако не въртят някакви схеми там … освен това кикбоксьори винаги след някаква кариера се забъркват във мафията там са търсени едва ли е политическа постановка щом не е говорил против розовите значи не е политиката намесена!!!
  • 2 Асен

    1 1 Отговор
    Какво е мизогинистични?
  • 3 Андрю Тейт

    4 0 Отговор
    Казах им че ако искат жена за шеф значи са г@й Ционисти.
  • 4 Демокрацията в действие

    10 2 Отговор
    Така "демокрацията" третира неудобните, като си измисля обвинения по които няма грам доказателства.
  • 5 Сталин

    8 0 Отговор
    Така еврейския сатанински кабал третират неудобните ,като ги обвиняват в изнасилване ,след като евреите слагат на власт жени и м@нгали на постове за да си легитимират корупционните схеми
  • 6 Пешо

    7 0 Отговор
    Неудобен е защото говори истината. Били хванати с две румънки, е това ли е престъплението, ако беше с два румънски гея всичко щеше да е ок. Фашизъм и репресии в действие.