29 Август, 2024 15:32 1 190 4

Хванаха калпав крадец, започнал да чете книга по време на обира

  • крадец-
  • обир-
  • книга-
  • илиада-
  • четене

Крадецът се залисал с четене на "Илиада" на Омир и забравил за какво е нахлул в къщата

Хванаха калпав крадец, започнал да чете книга по време на обира - 1
Снимка: Shutterstock

В Рим е заловен некадърен крадец, който спрял да чете книга за гръцката митология по време на кражба, съобщават италианските медии.

Съобщава се, че 38-годишният мъж нахлул в апартамент в италианския столичен квартал Прати през балкона, но се разсеял, след като взел книга с анализ на Омировата „Илиада“ на нощното шкафче на жертвата си.

Твърди се, че 71-годишният собственик на жилището се е събудил и се е сблъскал с предполагаемия крадец, който бил погълнат от книгата.
Новината за неуспешната кражба привлякла вниманието на автора на книгата, който заявил пред местните медии, че иска да изпрати на мъжа копие, за да може да „довърши“ прочетеното.

Съобщава се, че след като е бил хванат, предполагаемият крадец се е опитал да избяга бързо през същия балкон, но скоро след това е бил арестуван. Медиите твърдят, че той е казал на полицията, че е влязъл в сградата, за да посети познат човек.

„Помислих, че съм се озовал в хотел за гости, видях книгата и започнах да я чета“, оправдал се крадецът.

Джовани Нучи, авторът на „Боговете в шест часа“, който обяснява „Илиада“ от гледна точка на боговете, заяви пред Il Messaggero: „Фантастична ситуация. Бих искал да намеря човека и да му дам книгата, защото той ще е арестуван по средата на четенето ѝ. Бих искал да успее да я довърши. Това е сюрреалистична история, но и изпълнена с човечност.“

Крадецът е носил със себе си чанта със скъпи дрехи, за които се твърди, че са откраднати от друга къща по-рано същата вечер.
Писателят Джовани Нучи заяви, че личното му любимо божество е Хермес, богът на крадците. „Той е и бог на литературата. Ясно е - всичко си пасва“, пошегува се авторът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    9 3 Отговор
    Професионалните Крадци четат Винету бре италианчето! ХАХАХАХХАХА
  • 2 Хахаха

    18 1 Отговор
    Този ми стана симпатичен!
  • 3 Ясемин А.Чатлъ

    11 1 Отговор
    Значи е умен мъж, който нещо го е накарало да играе ролята на крадец. Одисея да чете му препоръчвам.
  • 4 Дайте ни го

    7 2 Отговор
    У нас такъв крадец няма да се намери. Ако го имахме, държавата ни щеше да е рай. Нашите ако са прочели нещо, то е как да крадат законно според законите, които сами си приемат.