8 Септември, 2024 12:13 1 482 9

В Холивуд върлува смъртоносната лаймска болест, много звезди страдат от нея

  • холивуд-
  • лаймска болест-
  • звезди-
  • алексис оханян

Алексис Оханян, съпругът на тенисистката Серена Уилямс, е последното голямо име, диагностицирано с болестта

В Холивуд върлува смъртоносната лаймска болест, много звезди страдат от нея - 1
Снимкa: Shutterstock

В Холивуд масово се разболяват от опасна болест. За съжаление симптомите са различни и объркват лекарите с други заболявания. Лечението е трудно и понякога може да трае години, пише bitz.bg.

Съпругът на тенисистката Серена Уилямс, съоснователят на Reddit Алексис Оханян, е последното голямо име, диагностицирано с болестта, което бе шок за цялото му семейство.

41-годишният Оханян обясни здравословното си състояние в поредица от публикации в X/Twitter, като каза, че лекарите са му казали диагнозата след множество медицински процедури.

Някога лаймската болест беше противоречива тема, като в доклад на Американската медицинска асоциация от януари 2023 г. се посочва, че „липсата на основани на доказателства насоки за това как да се грижим за хора с постоянни симптоми и нарастващата дезинформация, правят лечението предизвикателство“.

Грейс Марк, MD, MPH, която е епидемиолог в отдела за векторни болести на CDC, каза, че "клиничната картина става много по-малко ясна, когато пациентите са без типични прояви на лаймска болест, но съобщават за постоянни симптоми.

Маркс каза, че „терминът „хронична лаймска болест“ е много по-неясно дефиниран и понякога се използва като всеобхватен термин, който се използва широко от пациенти, лекари и широката общественост и често включва хора, които никога не са имали ясна диагноза на остра лаймска болест.

Съпругът на тенис звездата е само едно от много известни имена, които се борят с болестта и говорят публично за битката с лаймската болест.

Йоланда и Бела Хадид

Сред тях са бившият модел и участничката в Истински съпруги на Бевърли Хилс Йоланда Хадид и нейната дъщеря, моделът Бела Хадид, като и двете са споделяли за борбата си с болестта.

Йоланда разкри през 2021 г., че е страдала от тежка депресия поради множество симптоми през по-голямата част от десетилетие.

„Не мога да опиша тъмнината, болката и ада, през които преминавах всеки ден“, каза Йоланда пред британския Vogue през февруари 2021 г. "Тази болест ме постави на колене."

Бела каза миналата година, че е претърпяла 100 дни лечение на фона на почти 15-годишна битка със състоянието.

Джъстин Бийбър

Певецът Джъстин Бийбър каза през януари 2020 г., че са го диагностицирали с лаймска болест, след като е отишъл на лекар заради неприятни коментари за външния му вид.

„Много хора говореха за това, че Джъстин Бийбър изглежда като бездомник и т.н., те не разбираха, че наскоро бях диагностициран с лаймска болест, не само това, но и тежък случай на хронична монотерапия, превзе кожата ми. Това повлия на мозъчната функция, енергия и общото ми здраве“, каза музикантът в Instagram.

Бен Стилър

Освен това актьорът Бен Стилър каза пред The ​​Hollywood Reporter през 2011 г., че е бил диагностициран с болестта през 2010 г.

„Откриха ми я в Нантъкет, Масачузетс, преди няколко години“, каза Стилър. „Коляното ми се възпали и те не можаха да разберат какво е, след което разбраха, че е лаймска болест. Сега съм без симптоми, но тя никога не напуска тялото ви. Това е наистина трудна работа."

Комедиантката Ейми Шумър обяви в Instagram през септември 2020 г., че се е заразила с лаймска болест, като информира последователите си за лекарствата, които приема.

Какво е лаймска болест?

Лаймската болест се причинява от бактерия, която се предава на хората чрез ухапване от заразен кърлеж.

Най-честите симптоми на заболяването са висока температура, главоболие, умора и кожен обрив, наречен еритема мигранс.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четец

    0 0 Отговор
    Това не е добре, да се пазят.
  • 2 Ироничен

    1 0 Отговор
    "Лаймската болест се причинява от бактерия, която се предава на хората чрез ухапване от заразен кърлеж."
    ==========
    И всички тези се търкалят по тревата да ги хапят кърлежи? Американците наистина не са добре. Иначе нямаше да избират между Дончо и Камилка.
  • 3 Ковидарите

    2 0 Отговор
    Попитайте дали БилиГея не седи и зад това, както седи зад ковида, модифицираните заразни комари, а защо не и кърлежи? Типично в стила на този изpoд мизантроп!
  • 4 Жената котка

    1 0 Отговор
    Спайдърмен и Батман я разпространяват. Вероятно и върколака от Х мен също.
  • 5 123

    1 0 Отговор
    В Холивуд са слуги на Дявола и следват неговата пропаганда.

    Коментиран от #6

  • 6 Крем ъл

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Слуги на дявола са единствено кремълчовците
  • 7 Механик

    1 0 Отговор
    Аз като разправям на жиндърляците да ги мият тия "работи" преди да ги лапат, те не вярват.
    Мийте ги бе! Верно, че си губят любимият ви аромат, ама поне няма да се замърсявате с разни бактерии.
    Глей ко стаа кат не ги миете!
  • 8 да де

    3 0 Отговор
    Много странно , паразити да нападат други паразити .
  • 9 5-ти бустер

    1 0 Отговор
    СЗО веднага да обяви локдаун и да не се влиза в парковете!!!