11 Октомври, 2024 16:46 342 0

Зоопарк кръсти два пингвина от застрашен вид на братята Галахър (ВИДЕО)

  • пингвини-
  • зоопарк-
  • застрашен вид-
  • лиъм и ноел галахър-
  • оейзис

Лиъм и Ноел са първите африкански пингвини, родени в зоопарка тази година

Зоопарк кръсти два пингвина от застрашен вид на братята Галахър (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Зоопаркът Хартфордшър в Броксборн, Англия, кръсти две пингвинчета от застрашен вид, родени по-рано тази година в парка, на рок изпълнителите Лиъм и Ноел Галахър, създали групата "Оейзис", съобщи Би Би Си, предава БТА.

Лиъм и Ноел са първите африкански пингвини, родени в зоопарка тази година, и вече се доказват като "характери", съобщиха от зоопарка. Имената им са избрани, защото са "пакостници". Пингвинчетата са част от инициативата Европейска екс-ситу програма (EEP), чиято цел е опазване на генетичното многообразие и здравето на застрашени видове.

"Тези малки птици плениха сърцата на гледачите си и на посетителите с пакостливите си характери, напомнящи на легендарните братя фронтмени на "Оейзис", се посочва в съобщение на зоопарка.

Пингвинчетата са родени през август и са наследници на двойките Нанди и Самаки, които стават родители за първи път, и на опитните родители Танеша и Мкузе. Вече почти на два месеца, Ноел и Лиъм тежат по около два килограма.

Африканските пингвини са застрашен вид и едва 40 000 екземпляра живеят на свобода в природата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА