19 Октомври, 2024 17:45 1 848 15

Мъжът, който никога няма да ви изневери - изследване на учени

  • мъж-
  • изневяра

Ако мъжът е привлечен от друга жена, много често това е израз на неудовлетвореност от настоящата му връзка

Мъжът, който никога няма да ви изневери - изследване на учени - 1
Снимкa: Shutterstock

Много жени биха искали да знаят предварително как ще се развие връзката им. Дали мъжът ще им бъде верен до гроб или ще тича след всяка по-засукана фуста? Учените дават отговора на този въпрос - всичко се дължи на специални хормони в тялото на възлюбения.

Някои изследователи смятат, че представителите на двата пола всъщност са полигамни и нищо не може да се направи по въпроса, тъй като желанието за различни партньори ни е присъщо по природа. Преди милиони години сключването на бракове е било нещо напълно неестествено, а днес сега хората просто се крият зад халката, поддържайки паралелни връзки. Защо се случва това?

Оказва се, че естествената физиология на човека и някои хормони определят верността.

Моногамният мъж през погледа на психолозите

Няма лоши навици. Повечето мимолетни романи са резултат от злоупотреба с алкохол. В това състояние критичното мислене често е изключено, човек започва да действа според емоциите.

Той не изпитва чувства, всичко е въпрос на моментна страст.

Бъдете нащрек, ако пред вас любимият открито заяви, че колежката му има зашеметяваща фигура или някаква жена като цяло е стандартът му за красота. Това може да означава, че активно заглежда други жени, оценява ги и ги възприема като потенциални обекти на любов. Моногамните мъже никога не правят това.

Мъжете, които обожават себе си, възхищават се на отражението си в огледалото, смятат се за най-умните и винаги прави, са изключително горди представители на силния пол. Те определено са способни на изневяра, дори само за да угодят на егото си и да преброят колко жени са успели да подлудят. Ако любимият ви има здравословно самочувствие и ви уважава, тогава изневярата е малко вероятна.

Кои мъже не изневеряват - мнението на учените

През 2007 г. германски учени провели експеримент, за да разберат какво точно може да тласне представител на силния пол към изневяра. В него участвали над 50 мъже. На половината от тях дали назален спрей, съдържащ окситоцин, а на другата половина - само плацебо спрей.

Защо учените избрали окситоцин? Всъщност, именно този хормон е отговорен за сексуалното желание, чувствата и намалява нивата на тревожност.

По време на изследването мъжете трябвало да наблюдават красива жена, която или се приближава, или се отдалечава от тях. Оказало се, че въпреки дозата окситоцин, която се предполага, че повишава привлекателността на жената в очите на мъжете, женените участници се чувствали неловко, ако жена се приближи твърде близо до тях. Нещо повече - действието на хормона предизвикало у тях дори прилив на любов към половинките, стимулирало желанието им да бъдат близо до тях, а не до непознатата красива жена.

Следователно, именно тези мъже, чиято кръв съдържа голямо количество от хормона окситоцин, изневеряват най-рядко. Той просто не им позволява да изпитват привързаност към непознати.

Възможно ли е да попречите на любимия да изневери?

Окситоцинът е отговорен за удовлетворението в семейния живот с партньора, следователно, за да укрепите брака, трябва да провокирате освобождаването на този хормон в кръвта.

Как да направите това? Просто трябва да сте повече с любимия човек: дръжте се за ръце с него, прегърнете го и го целунете. Този хормон най-често се произвежда, когато хората се занимават с обща дейност: практикуват любимо хоби, готвят заедно или гледат интересен филм. Производството на окситоцин се повишава от действия, които са придружени от силни емоции: радост, забавление, еуфория...

За да снижите риска от изневяра, трябва по-често да оставате насаме с партньора си, да организирате романтични вечери, съвместни пътувания. Намерете занимание, което ще ви сближи.

Ако мъжът е привлечен от друга жена, много често това е израз на неудовлетвореност от настоящата му връзка. Не забравяйте - изневярата обикновено е резултат от неразбиране, липса на грижа и уважение. Ако искате да поддържате любовта вечно и да предотвратите изневяра, трябва да обичате партньора си и винаги да сте внимателни към чувствата му.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор
    Това съм аз!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Само ако се е заселил в гробищата

    3 4 Отговор
    Текова жуотно
    у галактиката нема
    би казал шопо....
  • 4 Добре

    12 7 Отговор
    Е написано но не е вярно ! Няма хормони , има решение което си взел , и твърд характер за да устояваш на изкушението ! Когато избереш жена колкото и да е красива , след време ще срещнеш много по красиви от нея. Но ако съумяваш да я обичаш наистина , тя ще бъде най красивата за тебе ! Видяхте ли , проста работа !

    Коментиран от #8

  • 5 Отец Петка

    4 9 Отговор
    Жените са виновни, изкушават и прелъстяват.
  • 6 Олег

    14 4 Отговор
    Пълни тъпотии. Има умни мъже които се наслаждават на живота с жената от младежките си години, и глупаци които си мислят, че всяка ще е по добра от предната. Подобни правят тук и там нещастни деца и им взимат парите. Това е.
  • 7 Живеем в трудни времена

    6 5 Отговор
    Красотата и верността не са първостепенни критерии, а материалната осигуреност и задоволеност. Казвам го със съжаление, а не със злорадство.
    Верността разбира се е чудесно ако я има, но жените бягат при първото препятствие. Гладна жена не обича. По пирамидата на задоволяване и степенуване на Маслов, първо е манджата, после любовта. Обратното го няма никъде.
  • 8 Гери

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Добре":

    Хайде хайде, не съм срещала мъж който да ми откаже!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Тираджията

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гери":

    И тъй Гери, колко пъти си отевъртала брояча?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нещата са взаимозависими

    4 2 Отговор
    от двете страни, не само от едната. Освен това за танго трябва винаги трябва двама.
    Няма абсолютно невинни и абсолютно виновни, както се опитват да ни вменят разни писачки. Абсолютната вина или невинност не е презумпция за вменяване на вина или оневиняване.
    Няма светци и светици на този свят. Съвършени хора, също.

    Коментиран от #12

  • 12 Град Козлодуй

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Нещата са взаимозависими":

    Точно
  • 13 Мъжете с пари

    9 5 Отговор
    са свободни за всяка. А мъжете без пари са нежелани от всяка. Каква вярност, кви пет лева, женичките обичат паричкитеееееее, батенца!
    Как не срещнах барем една да търси да се омъжи за бедняк, как…
  • 14 Общото между мъжете и жените

    3 4 Отговор
    е само това, че живеят на обща планета.
    Там свършват общите неща.
    Всяка иска да е по нейната гайда.
  • 15 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гери":

    Не си, защото търсиш точно тези, които да не ти отказват и умело надушваш тези, които знаеш, че ще те отсвирят, като улична котка и подвиваш опашка😉