24 Октомври, 2024 16:45 679 8

Туристическа компания предлага обяд с кучето, изкачило една от пирамидите в Гиза

  • пирамидите-
  • гиза-
  • куче-
  • обяд-
  • маркетинг

След като турист предложи 2000 долара, за да купи животното, а друг - да плати 500 долара за селфи с него, компания реши да се възползва от популярността му за маркетингови цели

Туристическа компания предлага обяд с кучето, изкачило една от пирамидите в Гиза  - 1
Снимка: Shuttertsock

Историята на кучето, което се изкачи на втората по големина пирамида в Гиза - на фараона Хефрен, продължава да очарова и забавлява хора по целия свят, пише онлайн изданието “Иджипт индипендънт”, предава БТА.

След като турист предложи 2000 долара, за да купи станалото знаменитост животно, а друг - да плати 500 долара за селфи с него, базирана в Съединените щати компания реши да се възползва от популярността му за маркетингови цели.

Компанията включи в петдневна туристическа програма в Египет обяд с кучето. Управителят на фирмата Мохамед Ал Шербини е силно впечатлен от съвпадението на изкачването на пирамидата с пробното отваряне на Големия египетски музей, който се намира в съседство. По думите му в САЩ случката е предизвикала интерес към посещение на страната на фараоните и историческите ѝ паметници.

Шербини изтъква, че компанията му е първата в света, пристъпила към организиране на обяд с известното куче. Не става ясно обаче как точно ще бъде осъществена идеята.

Бездомното куче беше забелязано на върха на пирамидата на Хефрен от парапланериста Маршал Мошър. Заснетото от него видео се превърна в хит в социалните мрежи. Появиха се и опасения обаче дали животното ще успее да слезе. Мошър предприе още един полет, но се оказа, че кучето вече не е на върха на пирамидата. На следващия ден парапланеристът публикува видео на изглеждащо по същия начин куче, което скача надолу по големите скални блокове на колосалната структура.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на кучето

    10 7 Отговор
    Еврейско трябва да е, търси си стопанина който е служил на фараона.
  • 2 Инженер

    15 3 Отговор
    Ей така се прави туризъм.. а тукашните мутри знаят само да продават дрога на некви нарко концерти по слънчака

    Коментиран от #3

  • 3 Среднощен

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Инженер":

    Така е господине
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха сега де...

    1 3 Отговор
    ...петдневна туристическа програма в Египет обяд с кучето...

    Добре де, как ще бъде сготвено кучето? Пък и пет дни само кучешко за обяд ми се струва малко еднообразно.
  • 6 Неам думи

    2 1 Отговор
    Скапах се от смях, ама на тия сноби може да им дойде времето да гонят кучето да му вземат оглозган кокал.
  • 7 Виетнамец

    2 0 Отговор
    Идвам с цялата рода щом има куче.
  • 8 Лорда

    0 0 Отговор
    Аматьори! Миналата година обрулих на Мондьо барабана на върха.