Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 08:00 1 510 0

Брекзитът удари борсата в Лондон

  • лондон-
  • борса-
  • акции
Брекзитът удари борсата в Лондон - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Брекзитът удари борсата в Лондон. Обемът на средствата, привлечени от първичното предлагане на акции (IPO), са паднали до минимум за последните четири години, съобщава агенция „Маркет уотч”.

През първите девет месеца на тази година обемът на IPO възлиза на 9,9 милиарда паунда (12,106 млрд долара), което е с 16% по-ниско, отколкото година по-рано. Стойността на показателя и е най-ниската от 2012 година.

"Негативното влияние на резултата от гласуването на Брекзита забележимо охлажда ентусиазма на фирми за излизане на фондовия пазар", казва анализаторът от Henderson Opportunities Trust Колин Хюдж.

След провеждането на референдумa за членството на Великобритания в ЕС бяха проведени 9 IPO. Някои компании, като например фитнес оператор Pure Gym, отложиха плановете си за първично публично предлагане на борсата. Това се дължи на нестабилността на пазара и несигурността около Brexit.

През юни, около 52% от гражданите на Обединеното кралство гласува на референдума в подкрепа на Брекзита. Както бе посочено от премиера Тереза ​Мей, страната смята в края на март 2017 г. да активира  член 50 от Договора от Лисабон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА