28 Март, 2017 07:45 1 540 6

Българинът гласува разумно

  • българия-
  • избори-
  • парламент

На избирателя му омръзнаха разните "десни", които се роят, цепят и карат по крайно досаден начин

Българинът гласува разумно - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българинът се държа много разумно в тези избори. Икономиката расте, безработицата намалява, Турция не се кани да ни нападне, отношенията ни с Европейската комисия са добри или поне непроменени, русофилията си е каквато си беше, независимо от истеричните галъповидни опити да и се придаде драматично нарастващо значение, чужди страни се пречкат, но не влияят осезателно на вътрешната ни политика. Външна нямаме.

Това обобщи в профила си във Фейсбук блогърът Юлиян Попов.

Защо тогава избирателят да променя радикално управлението си? Би го променил ако някой му предложеше нещо радикално различно, но без да разбутва относителния му и, макар и бавно, нарастващ, комфорт. Такова предложение нямаше. Избирателят даде повече, но не достатъчно за победа, гласове за БСП, след като видя нови и млади лица и много енергия.

Той обаче се отнесе скептично към антиевропейските и прекалено проруски крясъци и беше отблъснат от гаменското поведение на някои от младите лица (подигравките с мъченията в Държавна сигурност и други подобни). На избирателя му омръзнаха разните "десни", които се роят, цепят и карат по крайно досаден начин. Сякаш хората си нямат свои грижи, че постоянно трябва да се занимават с разправиите на горния етаж. Независимо от всички калпаци, сопи, ятагани и влачене на бабички по земята избирателят не се хвана на абсурдните твърдения за турска заплаха и Обединените патриоти получиха по-малко подкрепа, отколкото в разединеното си близко минало. Да, България, the new kid on the block, дръпна напред, но в рамките на своя квартал. Призивите да се борим срещу корупцията не са достатъчни, за да привлечеш хора, които живеят спокойно.

На тях им е необходимо много по-ясно икономическо предложение. Старият Реформаторски блок беше пометен и ще бъде изоставен от всички. С две думи избирателят каза: писна ми от сложните ви отношения, като измислите нещо ново, заповядайте пак. Никоя партия не спечели, по-скоро няколко бяха извадени от терена, защото избирателят не можа да схване какъв е смисълът от тях.

Всичко това може да не ни харесва, но е много разумно, по-разумно от поведението на британския избирател, който гласува да напусне ЕС.

Следващият път, когато някой каже, че избирателят е тъп, по-добре да зареже политиката и социологията и да иде в местната кръчма да омайва комшийте си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Есен

    11 4 Отговор
    Това, че авторът обича Бойко е чудесно, но избирателят яко се подведе на агресията на ГЕРБ и скоро ще съжалява. Като начало му идват новите сметки за топлото, но ще има и още. Бойко просто не може да управлява и това все път си проличава все по-бързо. Жалко за хората. БСП също не става. Но можеше повече от партиите, които не са били в НС да влязат. Иначе пилците се броят наесен. Скоро ще се види.
  • 2 Веско

    9 6 Отговор
    Слави Трифонов ще покаже на всички престъпници в парламента за какво става въпрос.....ще го усетят ДЪЛГИЯ !
  • 3 закономерност

    6 1 Отговор
    Бойко 1 - 3 год.
    Бойко 2 - 2 год.
    Бойко 3 - 1 год.
  • 4 начо

    2 3 Отговор
    курнелия го хвана к--а
  • 5 ДогъзДоган

    1 1 Отговор
    Прост народ! За кво муй свободата?! Я му върнете комунизъмма и социализъма. И Бай Тошо.. и Баба Цола.... Концлагери вече бол - колко запустели села има...!
  • 6 БайХой

    4 0 Отговор
    НАРОДА ТЪП - ЖИВОТА СКЪП... И ОЩЕ ЩЕ ПОСКЪПВА!