Last news in Fakti

5 Декември, 2018 13:00 7 790 70

Мерзката манипулация „фини прахови частици“

  • смог-
  • мъгла-
  • софия

София се намира в "чаша" - ниско поле, обградено отвсякъде с планини

Мерзката манипулация „фини прахови частици“ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Е, българи, убеждава ли ви пропагандата на "фините прахови частици", с която вдигат данъците върху автомобилите и енергията и - още по-свирепо! - искат да лишат хората от възможността да се топлят с дърва, палети, брикети...? След като сринаха едно цяло поколение в XIX век, принуждавайки го да се топли с дърва, вместо с ток и парно, сега искат да го разорят съвсем, като го принудят да купува скъпо отопление. Понеже щели по този начин да спасяват планетата Земя.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Магдалена Ташева.

Преди няколко месеца у нас изведнъж бликна като приливна вълна тази отвратителна антинаучна пропаганда с т.нар. фини прахови частици, по всички медии, по цял ден, 24/7, даже в женските и светските предавания. До 2017 г. никой не беше чувал, че тънем във фини прахови частици, нали? Кой мери, с какви уреди, от кого са калибрирани, изобщо - кой стои с името си зад тези "измервания"? Мога ли да видя по някоя от телевизиите проба от няколко фини прахови частици, взети на Орлов мост, например на снимка под микроскоп? Колко фина е тази "фина прахова частица"? Ако вярвам на пропагандата, тези фини прахови частици са колкото бозона на Питър Хигс, можем да ги наблюдаваме само в швейцарския колайдер. Обаче кметовете трябвало да ги преборят, съдирайки още една риза от гърба на данъкоплатците.

Кой плаща за тази дивотия? Говорим за десетки милиони лева, раздадени на телевизиите, за да насаждат смътното чувство, че ако умираме млади, че ако нямаме здраве, то е заради ... фините прахови частици.

София се намира в "чаша" - ниско поле, обградено отвсякъде с планини. Тук винаги, от хилядолетия, през зимата пада мъгла. Кой каза, че мъглата е "фини прахови частици"?! Живея в София от десетилетия и трябва да ви уверя, че днес въздухът в София е много по-чист от времето, когато столичната област имаше индустрия, например Кремиковци.

В момента - 3 декември, 20:00 часа, гледам вечерния бюлетин на БНТ. На фона на трафика по "Цариградско" някакъв глас зад кадър ме плаши, че трябва да стоя вкъщи и "да не се натоварвам физически" с вървене по тротоарите, защото "на всяка минута поглъщам 80 милиона фини прахови частици" и това "ускорява смъртта ми от - ВНИМАНИЕ! - инфаркт или инсулт". Даже маска на устата, която била препоръчителна, нямало да ме спаси - и през нея ще поглъщам 50 милиона фини прахови частици.

Изводът? Хората, които се отопляват с дърва и брикети (т.е. най-бедните или "енергийно бедните", по фразеологията на брюкселските влечуги), трябва веднага да останат на студено, или да изплащат заеми за по-скъпото, вече недостижимо за тях отопление с ток и парно.

Измишльотината за "фините прахови частици" има за цел обработка на общественото съзнание предвид новото поскъпване на издръжката на живота. Позор за онези анонимни псевдоучени, които участват в тази мерзка манипулация!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балансьора

    80 1 Отговор
    И въздухът е мръсен, и това се използва за манипулации.

    Коментиран от #66

  • 2 хайде сега

    32 119 Отговор
    хайде сега само за "вдигането" на данък мпс за старите возила да не отваряме реч, че кола с данък 11 лева е станал 14 вместо 1400 и реват до небесата вместо да се хванат на работа и да изкарват повече - ама по лесно е да се седи на помощи и да се хейти!!!!
    айде ти бсп подложки си ги заврете отзад и бегом в северна корея !

    Коментиран от #25, #65

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гошо

    77 12 Отговор
    Мутра ни управлява, мутренски приоми, какво искате. Не остана и да се краде и се чудят какво да смъкнат още.
    Айде за гражданските да не започваме, че там не знам направо...
    Робско племе. Ще ни еб*т и ще траем.
  • 5 Радо

    26 74 Отговор
    Всеки има право на лично мнение, но ако го излагате публично то би следвало да е водено от обективни критерии, за да бъде прието.
    Живея в София от над 10 години, толкова гъста и задушаваща мъгла не съм виждал досега.
    Сензорите, които http://airsofia.info използва се считат за достатъчно достоверни от германските общини. Ако влезете в тази страница ще видите, че днес почти цялата столица е "зелена". Мъгла днес няма, чисто субективно въздухът се усеща много по-чист.
    Да се горят дърва, след като има газ и ток и да се движат спокойно дизелови камиони на по 20г бълващи стотици хиляди фини прахови частици няма да ни даде чист въздух.

    Коментиран от #41

  • 6 Преброяване на бесните язовци

    17 73 Отговор
    Защо ни занимавате с бълнуването на тая девствена руска лелка?

    Коментиран от #15

  • 7 Пиявица

    75 17 Отговор
    Браво на авторката за прозрението, ама дали избирателите ще вденат,че ГЕРБ е злото, което мори хората със здравеопазване, цени на всичко данъци, глоби, такси , висене по опашки за щяло и нещяло.

    Коментиран от #12

  • 8 фддфхд

    23 63 Отговор
    Каква е тази авторка ще разпростанява лъжи? Уволнете я веднага. Още малко ще ми обясни че пушека е полезен за здравето. Като не й пречи да захапе ауспуха на колата си и да диша.Зимата ако не духа вятър и не вали дъжд е нетърпимо то просто си мирише на пушек. Мъглата е друго нещо - тя още повече задържа пушека, затова вчера беше толкова зле.
  • 9 Усмивката

    83 15 Отговор
    Слушайте Софиянци.Това е един глас на истината.Прокраднал се измежду резонанса за обогатяване на масовия мозък .Някой виждал ли е последното природно бедствие ,пожарите в Калифорния.Има ли си на представа човечеството колко фини прахови частици се отделят от така естествените пожари по планетата земя .А те ,заинтересованите ,ви занимават колко дръвца е изгоряла днес баба Гинка.Това е поредното проклето изобретение на народните управници.....Е хубаво ни управиха за има ,нема 30 години
  • 10 Drittes Reich

    27 16 Отговор
    Може да видиш кой мери. Института по Астрономия към БАН имат на покрива едни лазери и мерят. Въздуха в София е отвратителен. Отделно има поставени на ключови места сензори за измерване.
    https://airbg.info
    Истината е неприятна.
    Лек старт на предизборната кампания. Затъпен електорат се манипулира лесно.
  • 11 ТАСС

    8 2 Отговор
    👍👍👍👍👍👍👍
  • 12 отегчен

    35 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пиявица":

    То да бяха само герб, с мед да ги намажеш... Ами, другите партии. Ами, "право"раздавателната система. Ами нпо-рките...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ДА НЯМАШ ТАТУИРОВКА АНТИРУСНАК

    11 9 Отговор

    До коментар #6 от "Преброяване на бесните язовци":

    ВЕЧЕР СИГУР И СЪНУВАЩ ЧИ ТА ТАКОВАТ УШАНКИ... ХИ ХИ ХИИИИ....

    Коментиран от #19

  • 16 Георги

    7 24 Отговор
    А бе дори и да сте прави - трябва да е подкрепено от факти а не само от размисли. Може и да ни лъжат в момента но тогава Вие ми обяснете защо до преди 2 години детето ми взимаше в продължение на 5 години лекарства и вечер не можеше да заспи от кашляне. Аз съм по склонен да се съглася с идеята че преди всичко се е покривало и са ни лъгали отколкото че това се случва в момента. За всяко нещо си има и край. А се поинтересувайте малко колко десетки пъти са се увеличили заболяванията при децата и пак ми говорете че въздуха ни бил по чист от преди. Слепи и необразовани хора ще има винаги - лошото е когато станат мнозинство. Тежко им на останалите.

    Коментиран от #51

  • 17 milenium

    16 15 Отговор
    Какво "едно цяло поколение в XIX век" се е отоплявало на ток и парно, бе другарко Ташева? И да, отоплението на дърва и особено на кюмюр замърсява много въздуха, особено при мъгла.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Преброяване на бесните язовци

    5 17 Отговор

    До коментар #15 от "ДА НЯМАШ ТАТУИРОВКА АНТИРУСНАК":

    Не, имам татуировка "Мразя рублороби, но обичам майките им" на оня ми работа.

    Коментиран от #33

  • 20 жури

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "БОЖИ ЧОВЕЧЕЦ":

    "Коментарът" ти е номер 1 по простотия.
  • 21 русская сволочь

    5 16 Отговор
    Това не е ли дъртата кучка на Болен Сидеров. Тази е готова да ми лапа ауспуха!!!!
  • 22 Иванов

    3 16 Отговор
    Щом японците спряха дизеловите двигатели, има защо. Аз им вярвам само на японците. Там няма шменти- капели.
  • 23 от психодиспансера

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БЛАГ ЧОВЕЧЕЦ":

    Ох, ох и вие ли вече пикате прав при спусната дъска !
  • 24 жтнгъэт

    11 17 Отговор
    в годините назад и сега най вече където живеят много хора и повечето зимата са на дърва или въглища смъртността от рак на белия дроб е голяма...лекарите в белодробните болници го знаят...всеки е застрашен дори и да не е пушач..белодробни лекари в София са казвали че починал софиянец на 50г когато го отварят белия дроб е Черен Без да е пушач...сами си напрвете сметка как се убиваме взаимно с дървата и въглищата..с климатик хубав е по евтино и чисто и лесно..не ви ли прави впечатление че зимата се усложнява въздуха..значи не е толкова от колите..те и ляното се движат но го няма това замърсяване..преди години в Англия са умряли много хора изведнъж от пушека от комините тъй като мъглата не му дава да се издигне нагоре и са дишали от отровата излизаща от комините им..след това го разбират и рязко се отказват от това отопление..това е самоубйство

    Коментиран от #27

  • 25 Усмивката

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "хайде сега":

    Г-н Борисо ,и вие ли сте във форума.Препоръчайте тази работа на Лилито Павлова.Ма и намалете заплатата и на 630 лев.Ефектът ще е по, ако има и личен пример за народа.Иначе тези призиви сме ги слушали и от вашия предшественик Тодор Живков.
  • 26 ТАСС

    34 3 Отговор
    А американските Марици на въглища колко ли прахови частици отделят ?
    Ама е виновен бай Гошо че му е малка пенсията и се топли на кюмур.
    ЕВРОПЕДЕРАСИТЕ от Брюксел с по 20 000 Евра заплата , знаят ли какво е 100 евро пенсия ????
  • 27 Усмивката

    21 0 Отговор

    До коментар #24 от "жтнгъэт":

    Това го кажи и на работодателя на циганката в „Кроношпан”,дето мете за 400 лв на месец.Алтернатива за по добър живот дай братчет.Не лозунги

    Коментиран от #28

  • 28 тфэх

    4 12 Отговор

    До коментар #27 от "Усмивката":

    климатика в пари за една стая е по евтино..35 лв излиза 31 дни 24 в денощието да работи
  • 29 бай Пешо

    4 14 Отговор
    А бе наборке, ти с противогаз ли дишаш, че не усещаш гадостта която дишаш в София? Гляма тъпотия си написала.
  • 30 Гост

    6 15 Отговор
    Качи се на покрива и започни да дишаш от пушещият комин и после се огледай и за други и после пак си помисли какво пишеш.
  • 31 той

    30 1 Отговор
    Ако ви е мръсен въздуха ходете си на село.

    Коментиран от #37

  • 32 Гост

    34 1 Отговор
    Ако се топля на дърва и въглища - тровил съм другите
    Ако се топля на ток - тровя другите, щото тока идва от ТЕЦ-а и мариците.
    Ако се топля на газ - подкрепял съм братушките (ама нямам газ, защото при нас още не е дошла).

    най еко остава да се топлим с жената, двамата. Ама с децата как??
  • 33 МНОГО СИ ПРОСТ

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Преброяване на бесните язовци":

    ТЪЙ ША ДИГНЕШ РАЖДАЕМОСТТА В СССР А ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА ША Е ОТ МАЙКИТЕ ИМ.ТАКА ВРАГОВЕТЕ ТИ ША СТАВАТ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ И СИГУР ОТ СТРАХ И ЗА ЛЯБ НЯМА ДА ИЗЛИЗА НА ВЪН. ША СТОИШ БОАРИКАДИРАН В ДУПКАТА СИ... ХИ ХИ ХИ ХИИИИ....

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Препатил

    15 1 Отговор
    Това за мръсния въздух е вярно. През 50-те, когато ТЕЦ София (тогава Сталин) работеше в Надежда като си проснехме прането го събирахми с малки дупчици от киселинните замърсявания. По-късно Кремиковци беше ужас. Не само мръсен въздух, но и радиоактивен.

    Сега София от 800 000 стана 2 млн., а циганските коптори са 5 пъти повече. Не знам дали може да се прави сравнение за тогава и сега. Условията са различни.
  • 36 Преброяване на бесните язовци

    0 6 Отговор

    До коментар #33 от "МНОГО СИ ПРОСТ":

    По грамотността си личи кой е простия.
  • 37 нэъхрн

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "той":

    на село е същия въздух...нали и там са на дърва или въглища😂
  • 38 Гост555

    17 1 Отговор
    А защото просто не намалят тока на половина за да могат повече хора да се възползват и да не горят каквото им падне

    Коментиран от #39

  • 39 ужас

    5 16 Отговор

    До коментар #38 от "Гост555":

    Токът реално би бил много по-евтин, но трябва ТЕЦ-овете да са на печалба. Ако се направят няколко големи инвестиции във ВЕИ можем да покрием изцяло потреблението, но другарите няма да го позволят. Все пак у нас Кремъл държи енергийния монопол.
  • 40 мислещ

    20 1 Отговор
    Много на място. КАто намерят начин да се справят с Фукушима, спрат самолетите, производството на пластмаса и т.н., тогава да ми държат сметка аз колко съм замърсявал.
  • 41 321

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Радо":

    Приятелю, мнението ти е абсолютно точно. Ама тази лелка, явно кара някой стар дизеляк, който за нищо на света не иска да смени, а и като я гледам децата и са вече големи и живеят в чужбина. Глупостите, че преди години е било по-мръсно, може да ги разправя на някой, който не е стъпвал в София преди 30 години. Вярно е, че Кремиковци замърсяваше, ама отровната мъгла беше основно между Богровите и искърското дефиле към Панчарево - накъдето върви въздушния поток. Нямаше и това строителство по въздушните артерии артерии на града - Павлово, Горна баня и от Банкя.
  • 42 Сега снегът

    13 2 Отговор
    В София е бял. Преди 55 години бе сиво-черен. Тогава не се дишаше в София, особено при мъгла, но кметицатА си е била в Самоков
  • 43 Защо Гърция и Италия

    21 1 Отговор
    Купуват дърва за огрев от България? Но нямат нашите измислени прахови частици. А нашите са от финни по-финни,
  • 44 Тодор Живков

    10 2 Отговор
    Си построй резиденция в Банкя, заради чистият въздух там. И тошов път си построи за да избяга от мръсният въздух в София. Сега въздухът, в София, е в пъти по-чист отколкото тогава
  • 45 Преобладаващите ветрове

    3 1 Отговор
    В София са западните, за това източните й части са с по-мръсен въздух
  • 46 Пълна простотия е написаното

    10 15 Отговор
    Жено, ти къде живее и чии интереси обслужваш? Какви "псевдоучени" бълнуваш? Става въпрос за обективни факти, които се замерват и констатират на европейско ниво. С всяка година въздухът в София става все по-мръсен и е най-мръсен от цяла Европа. Дори не е нужно да се замерва, буквално се усеща. Не е виновна само мъглата. Една е мъглата в някоя ненаселена котловина, а съвсем друга в София. В София мъглата не е просто чиста облачна влага, която може да се диша без проблем, а канцерогенна смес от пропита с химикали влага, сажди и аерозоли (взевъзможни отработени и неотработени газове). И не са само беднит, които горят дърва. Всъщност най-бедните хора живеят в панелки. Най-много дърва се горят в камините на богаташите от Лозенец, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Горна Баня, Банкя и т.н., където в големите дворци дори има парни инсталации на въглища и дърва. Бедните, които живеят в къщи в покрайнините на София не горят повече от 3-4 кубика дърва на зима, докато богатите - над 10-15. Да не говорим за това, което горят циганите.

    Коментиран от #48

  • 47 Гост

    8 7 Отговор
    На всеки му е ясно, че не автомобилите са основните замърсители на въздуха, но не може да се движат по пътищата таралясници, които пушат все едно горят галоши вместо гориво. На такива данъка не с 20% , а с 2000 % НАГОРЕ. Днес минах ГТП с дизел ЕВРО5В ми е колата при норма 1.5 отчете 0.6. Попитах как минават тия дето димят като комин и отговора беше ако не го пусна аз ще мине при друг. Това ни е оправията!
  • 48 Бат Влад

    19 4 Отговор

    До коментар #46 от "Пълна простотия е написаното":

    Всички които ревете за мръсният въздух явно сте от селата и градчетата. В София въздухът си е ок. Има за усвояване 50 000 000 евро по ОП ОПОС. Понеже трябва да ги ОПОСкат ви втълояват дивотии. Ама много големи. Понеже акълът ви е колкото грахово зърно кълвете като шарани. Никой не е дал стандарт на така наречените частици. Грантови организации пишат негативни доклади на които после се дава валидност с решения от ЕС. Всичко е за пари. За вашите пари. Ако попистите набързо парламента и по скупите квартали ще запопнете да дишате доста по добре. Ма сте овце. От село.

    Коментиран от #53

  • 49 ще разберете вие

    15 2 Отговор
    че единствения, който ви убива е ЕС - ама ще бъде късно!
  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 3 Отговор
    Като ИМПЕРИАЛИСТ съм бил в редица европейски столици. Бях изненадан, че много от тях са по-запрашени от София, но никой и дума не обелва. Индикатор ми е яката на бялата риза. Например, в Прага за два часа и яката на ризата вече е мръсна. Хигиенните ми навици са едни и същи независимо от промяната на географското ми местоположение. София е много по-малко запрашена от която и да било европейска столица, което според мен се дължи на многото зелени дървета по улиците и централното отопление обхващащо повече от 2/3 от града.
  • 51 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Георги":

    Като ИМПЕРИАЛИСТ съм бил в редица европейски столици. Бях изненадан, че много от тях са по-запрашени от София, но никой и дума не обелва. Индикатор ми е яката на бялата риза. Например, в Прага за два часа и яката на ризата вече е мръсна. Хигиенните ми навици са едни и същи независимо от промяната на географското ми местоположение. София е много по-малко запрашена от която и да било европейска столица, което според мен се дължи на многото зелени дървета по улиците и централното отопление обхващащо повече от 2/3 от града.
  • 52 Месо

    1 0 Отговор
    Защо сега ами катализатор
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Странгер

    1 5 Отговор
    Що пишеш откровени лъжи. Аз живея в Прага доста години. Тук с бели ша талони в проливен дъжд ще останеш чист. А когато има завишени норми над евро стандартите, вдигат тревога все едно руски танкове пак влизат в града..
    И друго оклло Прага няма никакви замърсяващи заводи- всичко е дълбоко в провинцията- умно нали?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Експерт

    11 0 Отговор
    Търсят балами да плащат данъци и за въздуха.Да кажат какви са тия "финни" частици и от какво са.Тогава да приказват.
    А иначе отклоняват вниманието от протестите,стари вицове.
  • 58 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Софийското поле е най-голямата задбалканска котловина.Точно преди 50 години бях поразен от мръсния "столичен" въздух през зимата на 1968 год. и си обясних голямата любов на "старите софиянци"към туризма и планината,които в почивните дни бягаха по околните баири и най-вече на Витоша. И когато обяснявах на "стар софиянец" , че въздухът им е отвратителен, той ме гледаше като настъпана жаба и изригна срещу ми камара "научни" доводи. Обикновеният гражданин няма нужда от лабораторни изследвания! На него му стига да премине пеша по "Графа" ,"Дондуков" или "Пиротска" " дишайки дълбоко". Ако не припадне на другия край , ще е чудо !Така е в мъгливи безветрени зимни дни. Смогът е отвратителен !! Но с парите на цяла България вероятно чорбаджиите ни смятат да отместят Източните и Западните възвишения и планини около София, за да осигурят проветряване !?
  • 59 Мирослав

    0 6 Отговор
    Цялата статия е пълна глупост. Имаше едно време до нас един пенсионер, активен борец против фашизма. Любимата му фраза беше - "Аз съм материалист. Ако нещо не го виждам, не мога да го пипна, значи го няма". На мен пък ми беше любимо да му кажа да бръкне с два пръста в контакта на стената - колкото и да гледа там не може да види нищо. Та иглежда авторката Магдалена Ташева е от същия тип дървени глави.
  • 60 Лорда

    10 1 Отговор
    Радо, Радо! Ти живееш от 10 год в София и даваш мнение? Аз съм роден тук и живея 63 години тук, и всичките ми роднини също. Винаги, по това време, в София е имало мъгли, откакто се помня.
    Някога в София живеехме около между 400- 600 хил. души. По голямата част близо 90% се отопляваха на твърдо гориво, защото живеехме в къщи. Отопление на парно имаха съвсем малко жилищни сгради, по скоро учреждения. Нито бяхме чували нито виждали ФПЧ, нито тогава нито сега!? А имаше и сериозни зими, и още по сериозни мъгли. Както пише авторката София е в "паница" и мъглата е нещо съвсем нормално нещо. Наистина по онова време София имаше т.н климатични клинове за "проветряване" на града. Но след 90 год тези "клинове" се застроиха и тяхната функция отпадна. Направиха се жилища за да могат такива като теб да ни дойдат на "гости" за постоянно.
    А ние растяхме здрави и щастливи деца, въпреки че имаше мъгли, въпреки че Кремиковци работеше. Но се хранехме с истинска храна! Това е! А тази истерия за ФПЧ е чисто и просто МАНИПУЛАЦИЯ! Тези които ни управляват вкл. и тези от Брюксел, изобщо не ги е еня за ФПЧ и други подобни! Всичко е за пари, лобита, партийни касички застраховки и т.н . Щели да повлияят на климата!? Смех!! Колкото можеш да спреш локомотив с ръце! Циганите опоскаха горите! Тишина! Опоскаха Запазен парк! Тишина! И още и още ! Но ФПЧ звучат по модерно а и никой не ги вижда!
  • 61 Ески Джумалия

    7 0 Отговор
    Всичкото го правят за пари... Сега измислиха, че въздуха е мръсен за да сложат нови данъци за печките на дърва... Подготвят народа да си плащат данък мръсен въздух... При Бойко само данъци такси и глоби...
  • 62 В София

    4 0 Отговор
    От две-три години живеят гугутки , липсваха от 40-50 години, заради мръсният въздух. Те са индикатор , а не политиците
  • 63 8989

    6 0 Отговор
    По всякакъв начин трябва да ви мачкат и да ви гърчат, щото сте мишки, неуки, необразовани, озлобени, надупени, продажни, търпеливи и страхливи МИШКИ ! За отрепки като населяващите територията - само глад, бой, е...ане и едри въшки, само това заслужавате. Аре са, протестирайте от топлото кресло пред компа, гледайте Бег брадър и подобните му бози, търкайте билетчета и чакайте НЯКОЙ ДРУГ ДА ВИ ОПРАВИ ! Заслужавате си всичко, мрънкачи нещастни !
  • 64 Именно

    4 1 Отговор
    То допреди 120 години никой не беше чувал и, че тънем в атоми и електрони ;)
  • 65 гост21

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "хайде сега":

    Ей тролче герберско, що не препоръчаш на дядо ти да се хване да работи и да се отоплява на ток или парно. И за такива тъпанари като теб нещо да ти говори VW - гейт. Така, че и новите не са гаранция. Сигурно твойта нова кола е регистрирана в някое село Странджанско или е с N1 заради данъка.
  • 66 Лимонад

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "балансьора":

    Фейсбук юзери снимаха и тази сутрин комините на Топлофикация. Що нещо ще се изпише и на тази тема днес!!!
  • 67 Русенче

    2 0 Отговор
    Погледнете замерванията за Русе - най-мръсния град на европа по критерий прахови частици. В същото време Гюргевскта станция която е на макс. 4км по права линия отчита чист планински въздух :)
  • 68 искрен

    1 0 Отговор
    Отдавна вече са вдигнати данъците ! Проверете си ги! докато кудкудякате те го направиха и не ги интересува кудкудякането ви !
  • 69 ИСКРЕН

    0 0 Отговор
    Ето ви управление без истинските демократи! Не гласувахте за тях а сега охкате! Това си избрахте! радвайте се на БСП, ГЕРБ,ДПС,и разни там ПСЕВДОПАТРИОТИ!
  • 70 анонимен

    0 0 Отговор
    Фини прахови частици или нано частици тежки метали от самолетите на НАТО? Всичко по-малко от ПМ 2.5 влиза в категорията фини прахови частици, тъй като системите за контрол на качеството на въздуха не отчитат по-малки частици. Случайност ли е, че корона вирус е открит сред такима частици?
    В нелегалните програми за геонитженерство се използва още въглищен прах, може би затова "експертите" приписват замърсяването на отоплението с твърдо гориво. Изкуственото понижаване на температурите се постига с ендотерична химическа реакция - бариев хидроксид и амониев нитрат. Случайност ли е, че барият влиза в състава на химическите пръскания?
    Случайност ли е, че сайтът geoengineeringwatch.org, който разкрива нелегалните програми за геоинженерство, е цензуриран в Гугъл? (гугъл е спонсориран от Бил Гейтс, който спонсорира също СЗО и програмчите за ваксинация)