Last news in Fakti

11 Март, 2019 16:00 19 154 79

Contra Magazin: Третата световна не е започнала само благодарение на Путин

  • путин-
  • русия-
  • сащ-
  • нато-
  • украйна

Ако постът на президент на Русия сега се заемаше от по-избухлив човек, как би реагирал на държавния преврат в Украйна, извършен с активната подкрепа на Запада и насочен към интегриране на страната в НАТО

Contra Magazin: Третата световна не е започнала само благодарение на Путин - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

Западът активно използва Владимир Путин като образ на врага, а междувременно би било добре да се радваме, че водещата позиция на Кремъл е заета от такъв балансиран и предпазлив стратег, пише австрийският Contra Magazin. Не е трудно да си представим как един по-избухлив човек би реагирал на многобройните провокации на Запада. Така че благодарение на руския президент САЩ и НАТО все още не са запалили Третата световна война, сигурен е авторът на статията.

Само поради претеглената геополитическа позиция на Владимир Путин, САЩ и НАТО все още не са започнали трета световна война, пише Марко Мейер в статия на австрийското списание Contra Magazin.

За Запада руският президент сега е любим образ на врага. В политическите кръгове и медиите се използват всички средства, за да дискредитират действията му. Междувременно си струва да се радваме, че Путин седи в Кремъл, а не някакъв избухлив субект, който ще реагира остро на постоянните провокации на Вашингтон и НАТО, подчертава журналистът на изданието. Въпреки това, западният истеблишмънт не се интересува от това, защото Путин предотвратява завладяването на Русия от западната финансова олигархия - за разлика от своя предшественик Борис Елцин.

Ако постът на президент на Русия сега се заемаше от по-избухлив човек, как би реагирал на държавния преврат в Украйна, извършен с активната подкрепа на Запада и насочен към интегриране на страната в НАТО, за да постави батареи от ракети на няколко стотин километра от Москва? За да отговори на този въпрос, авторът на статията предлага да си представим ситуация, в която Русия или Китай ще подкрепят смяна на режима в Мексико, с последващото идване на власт на проруски или прокитайски сили и възможност да поставят своите ракети на границата със САЩ. От гледна точка на Марко Мейер, всичко това много напомня за Карибската криза от 60-те години от миналия ХХ в.

Затова той е на мнение, че всички трябва да се радват, че водещата позиция на Кремъл е заета от такъв разумен стратег, който, въпреки всичките западни агресии и атаки, постоянно се опитва да поддържа диалог и не се поддава на провокации за всичко.

"Ерата на Путин" ще свърши, отбелязва Марко Мейер. При липса на промени в конституцията, срокът му за президент ще изтече през 2024 г. След това Владимир Путин може да си тръгне за заслужена почивка - и тогава какво? Досега не се вижда потенциален наследник на руския президент, подчертава австрийското списание. Ще бъде ли отново премиер и председател на „Единна Русия“ Дмитрий Медведев? Според изданието, това е малко вероятно. Авторът на статията обяснява това с факта, че по време на неговия мандат като президент, Медведев не спечели специална слава за себе си и позволи на французите да го подведат за Либия.

Ако „стратегът Путин” наистина вече не иска да се кандидатира за президент, той ще трябва да представи своя наследник, който, според него, ще може да ръководи руската свръхдържава след като се оттегли, като не позволява на Запада да вкара страната в трета световна война.

Остава само да се надяваме, че Владимир Путин ще намери подходящ кандидат, който ще получи съответна подкрепа сред руснаците и ще може достойно да се справи с наследството на действащия руски президент, пише Марко Майер.

Все още обаче не е известно кой ще замени Путин в бъдеще - и затова трябва да се подготвим за най-лошото за всеки случай, заключава журналистът на австрийския Contra Magazin.

Превод: М. Желязкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    43 233 Отговор
    Поредните проруски полезни идиоти!

    Коментиран от #26, #43, #48, #69

  • 2 Перър

    101 22 Отговор
    Все ще започне. Джендарите се обеличават неизбежно е
  • 3 Пеньо

    71 8 Отговор
    Поглед Инфо е най-правдивата медия в света!
  • 4 Джон Маккейн

    43 265 Отговор
    „Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейган: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата“.

    Коментиран от #21, #22, #37, #39, #41, #47, #50, #53, #66, #73

  • 5 Сатаната

    133 2 Отговор
    ПО-лош от слепия е този който не иска да види.
  • 6 СТРАТЕГ

    53 1 Отговор
    ДА.
  • 7 Meganoob BG

    140 8 Отговор
    Че то и Германия беше лошата във Втората световна. Напълно ще затворим очите си за честните Версайски и Ньойски договори. С какво тези санкции които се правят срещу Русия сега да са по-различни? НАТО също като Антантата са тези които си бележат предварително врагове за следващата война.

    Коментиран от #56

  • 8 Batushka

    14 155 Отговор
    СЛАВА НА САЩ

    Коментиран от #11, #67

  • 9 ХА ХА

    70 10 Отговор
    КЪДЕ СА КУЛИТЕ.??????
  • 10 ХА ХА

    79 14 Отговор
    КЪДЕ СА ПОСОЛСТВАТА НА КРАВАРИТЕ В КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ.?????

    Коментиран от #46

  • 11 Само питам

    17 109 Отговор

    До коментар #8 от "Batushka":

    Това ли са новите насоки за тролене от страна на русофилите? Пръв почна ел командате , сега и ти !. никой уважаващ себе си българин няма да издига подобни лозунги, които издигате русофилите! Това е една от разликите между българи и русофили!

    Коментиран от #13, #20, #70

  • 12 А ся де

    95 3 Отговор
    Абе военно любци неможете да проумеете че екосостемата е много крехка и само при две три водородни бомби настъпва зима лъчите на слънцето не проникват за десетки години напред умират животни и растения глад студ радиация навсякъде и заради какво заради некви самозабравили се който злобеят вместо да ценят живота даже с укрития и бункери радиацията не прощава хиляди години гледах по дискавъри как животните в чернобил измират от мутации в гените

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    50 10 Отговор

    До коментар #12 от "А ся де":

    Е там е номерът, че в чернобилската зона животните не измират , а ударно се размножават освободени от човешкото присъствие...
  • 15 оон

    15 97 Отговор
    Ква трета световна бълнува този като още втора не е имало. Имаше една отечествена дето ссср и германия бяха братски народи, после се скараха, ссср после пороби източна европа и толкоз.

    Коментиран от #17, #71

  • 16 гер

    113 7 Отговор
    Трилионите дългове на САЩ се чистят само с война, но не при тях, а в надупената ЕС.
  • 17 философ

    135 13 Отговор

    До коментар #15 от "оон":

    Автора е прав, Путин е умен, спокоен и опитен лидер. Статията казва истината, погледни не руски дронове висят до САЩ, а щатски до Русия. НАТО е инструмент на олигархията, която ни смачка и управлява чрез политиците на власт.Путин адекватно много на света. Ако Жириновски дойде на власт ще зпържи петите на НАТО докато кихнеш и ще си получат шамара и САЩ и ние като слугинаж. Путин е шахматист от класа, браво на него и помощниците му.

    Коментиран от #18

  • 18 чул

    4 53 Отговор

    До коментар #17 от "философ":

    Но пък други казват, че Путин е Распутин втора серия. На кого да вярваме?

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 русфилистик

    90 8 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    А ти кого превъзнасяш? Имперски кръг в САЩ, и други., постоянно плюе Русия, а разполага войски по цял свят. Своите грехове ги приписва на Русия. Даже армията на Велзевул си носи кенгурчета, козички и кучета за секс. Ето, Русия не ни напада, а Плевнелиев, Пасси, ГРОБ са готови да я нападнат с Ф-16 и дрянови тояги? Русия дойде да ни предложи пряка доставка и транзит на газ , а Бойко Превели бе нахапан от Уошингтън шефовете му и изскимтя, че искал газов хъб Балкан, който пък Русия не иска,тя иска лимит поръчки. Вие русофобите изолирате Русия, служейки на онези, които ниточат ресурсите, налагат вредни закони, тровят сгрипове... Изолирани Русия вие русофобите създадохте Евразийски съюз. А можеше да е друг живота.
  • 21 Име като гост

    37 4 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Маккейн":

    Явно се препознаваш като републиканската гадина,дето трябваше да остане завинаги във Виетнам!Това говори лошо за тебе!
  • 22 Гурбетчия Ханко брат

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Маккейн":

    Айде моето момче , бегай у дома да нанкаш , .....и си пийни хапчетата....Хапчетата
  • 23 Име като гост

    50 5 Отговор

    До коментар #19 от "Насраха се да лъжат москалите":

    Всичко,което не ви хареса е лъжа за вас,а сороспийо?С фекалий се храните само такива гниди,които се дупите на евро-атлант. гейзери!

    Коментиран от #27, #51

  • 24 Философ

    41 5 Отговор

    До коментар #18 от "чул":

    Въпроса е дълбок. Навред има икономически кръгове по интереси. Распутин е идеологията герой. Безсмъртие телесното няма. Има духовно безсмъртие. Затова са казали, че Духът, Бог, Ментална, мисълта, идеята е безсмъртен. Всяко тяло рано или късно умира. Но изолирайкиРусия, вие слугите на Глобал Емпайър я превръщате в хапещ вълк притиснат в ъгъла. Затова след като САЩ чрез Порошенко я притиснаха откъм Крим, те реагираха там. Преди зелените човечета, там бяха лейк Уотърс и други частни.... Не бива да отричате така Русия, трябва да се партнира на приятелски основи и взаимоизгоден интерес. Бойково хъб Балкан без руския газ май ще остане празен.... Турция и Гърция получават директно от Турецкий поток.само Сърбия, Македония и ние артисахме заради Бойко и час.

    Коментиран от #57

  • 25 Матей

    44 6 Отговор
    На Путин му предстоят още решаващи дилеми,как ще се справи с натовската заплаха и предотврати повторение на великата отечествена.Защото войната по американски тертип може да е само конвенционална и пак да отнесе хурката цяла Европа.Това е напълно реален вариант.
  • 26 от провинцията

    38 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Незная дали е проруски или не но със сигурност заня , че към софия има насочена мощна ядрена ракета и ти със сигурнос при военен конфликт ще се изпариш за секунди а ние от провинцията ще гледаме как се издигате сороските гендари като пушек в облаците
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Андрей Тиртха

    10 9 Отговор
    УКРАИНСКИТЕ ГЕНЕРАЛИ: ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ НЕЗАБАВНА ВОЙНА С РУСИЯ, ЩЕ Я СЪСИПЕМ!!!НАТО ПРИЗНА: ПРЕТЪРПЯХМЕ НАЙ-СЪКРУШИТЕЛНОТО ПОРАЖЕНИЕ В СИРИЯ ЗАРАДИ РУСИЯ!!! Естония, Беларус, Литва, Латвия, Украйна, не са като македони-българи, а са като тексас, калифорния, Флорида, и сащ. САЩ-ПЕНСИЛВАНИЯ Е РАВНО НА РУСИЯ-УКРАЙНА
  • 29 Андрей Тиртха

    4 9 Отговор
    Мексико за САЩ, не като Украйна за Русия. или нито Естония, Беларус, Литва, Латвия, Украйна, не са като македони-българи, а са като тексас, калифорния, Флорида, за сащ. Да САЩ ПЕНСИЛВАНИЯ Е РАВНО НА както за РУСИЯ е УКРАЙНА
  • 30 Анти седераст

    3 33 Отговор
    Много е прост и женствен Милиционерът. Адски много. Западът го ползва за изтривалка.
  • 31 Само да напомня

    62 6 Отговор
    НО....И да не забравяме,че ако не бяха РУСНАЦИТЕ .....сега ЩЯХТЕ да ГЛЕДАТЕ ТУРСКИТЕ ФИЛМИ БЕЗ ПРЕВОД

    Коментиран от #75

  • 32 Андрей Тиртха

    8 2 Отговор
    Мексико за САЩ не е както е Украйна за Русия. НЕ Е! или нито Естония, Беларус, Литва, Латвия, Украйна, не са както е Македония за Българи, а са като щатите за САЩ. тексас, калифорния, Флорида, за сащ. За САЩ е скъпа ПЕНСИЛВАНИЯ, колкото Е УКРАЙНА за Русия.
  • 33 Батко

    56 6 Отговор
    Намери се един журналист от запада , който да каже онова което нашите драскачи не смеят , а камо ли да напишат и публикуват.
  • 34 българин

    4 14 Отговор
    ПУТИН ИМА ДВОЙНИЦИ ,НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ
  • 35 Вега

    54 4 Отговор
    Умен австриец дано путин издържи на американската шезофриния и натовската безотговорност към човечеството което живее на заем за да се дрънка оръжието а не любовта и мира думата мир изчезна по време на демократите с яки вратове
  • 36 Цурко

    7 53 Отговор
    Третата световна война може да се предизвика от хора като Путин със болни мозъци и имперски амбиции
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Gost

    24 3 Отговор
    Путин ще се види като детска игра на "Западът" в сравнение с тоя, който ще дойде след него.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Го го

    40 7 Отговор
    Путин ще остане в историята като най-големият миротворец. Статията много правдиво представя този световен лидер.
  • 41 Да го д@ хаш 7424

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Маккейн":

    Ти си " голям миротворец " смотан евроджендър
  • 42 Enj

    4 39 Отговор
    Не отписвайте свободния свят неграмотници ! До този момент няма реални доказателства , че Путин е надминал Запада в технологично отношение ! Ще се намерят сили ,които да защитят цивилизацията и стремежа на хората към свобода и демокрация ! И Хитлер е бил убеден , че ще подчини Света така както сега си мислят в Кремъл !

    Коментиран от #49

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Стоян

    3 11 Отговор
    Та нали Австрия беше най голямата пералня на източно европейски пари.
  • 45 Челмето.

    19 2 Отговор
    До Джон Маккейн Такива като теб трябва да бъдат трепане докато се родят7
  • 46 И аз да кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ХА ХА":

    Ма голяма загуба
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Крали Марко

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Име като гост":

    ТОЧНО НАПИСАНО И ЙЙХА !
  • 52 Изненадан

    11 4 Отговор
    Планетата съществува, защото П утин съществува -"а пък аз си мислех,че Христос е спасителя!?

    Коментиран от #78

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 US хлебарка

    1 3 Отговор
    Хайде всичко да свършва , че да го ударим на живот !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Роко

    6 15 Отговор

    До коментар #7 от "Meganoob BG":

    Трябва ли да оставим бандита да краде и убива на воля щото може се обиди и да ни нападне в бъдеще ако въведем санкции срещу него? Санкциите срещу Русия ще паднат в минутата когато зелените човечета се върнат у дома. Ако навремето бяха въвели санкции срещу Хитлер едва ли щеше да има ВСВ.
  • 57 Роко

    4 7 Отговор

    До коментар #24 от "Философ":

    Турски поток няма и няма да има скоро Реджи не е толкова тъп (както беше готов да направи наашия Тиквоч) да го плати (той газ си има, кеф му азерския, ирански, изрелски или руски) така че турския поток има смисъл за него само ако мине гръцката граница което няма как да стане докато Русия не се съгласи на ред условия което пък Путин не иска защото ще се наруши руския газов мононопол на балканите

    Коментиран от #59

  • 58 1944

    6 18 Отговор
    хаха, путин бил балансиран и предпазлив политик. този мухльо никога няма да започне война. на запад са откраднатите от него 40 милиарда долара, които ще загуби на секундата. на запад са и децата на руските мародери от кремъл. спете спокойно, ножът е гумен.

    Коментиран от #60

  • 59 Д-р

    13 1 Отговор

    До коментар #57 от "Роко":

    След тези мисловни напъни заслужаваш 3 дена болнични .
  • 60 Реалист

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "1944":

    Урана във водата ви , вече ти е подействал !

    Коментиран от #61

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "1944":

    Вярвам ти , но умствено си на 6:30 !
  • 63 Каунь

    5 3 Отговор
    Е на тука имаме един от Банкя идеален е заместник на президент Путин само че без Цецо апартамента щот си върти куйрука кат ония на околовръсното
  • 64 Усмивката

    2 12 Отговор
    Това само потвърждава че....не е решил, не я е почнал.Зависи докога светът ще му отстъпва....много плоска статия
  • 65 Kiki

    13 3 Отговор
    Май този път руски ботуш ще стъпи в Лондон и Париж,ако ЕС не промени политиката си спрямо Русия.След като се договори с Турция и Китай пътя към Европа е отворен.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Преминаващ

    14 1 Отговор
    ФАКТ ! Когато Путин за първи път встъпи на длъжност "президент на Русия" изказа в централата на ЕС желание за сътрудничество със западните държави и евентуално влизане в НАТО на Русия ! Тогава никой не му подаде ръка, а решиха да вземат с подкупи (спомнете си "Майдан" кой го финансира и с колко ?) , безплатни палатки и тонове храна , "безплатна" помощ от военни експерти за извършването на преврата ! И какво мислите се очакваше ? Ами 3-та световна ! Да, ама не . Не се получи защото ръката върху "копчето" се управляваше от ум в главата ! Така ще е поне до момента в, който някой друг, от друга територия не го натисне пръв !
  • 69 00000

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Ти не си българин а някой наведен американски талибан от гетата в сащ.
  • 70 Ооо...да..

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Никой уважаващ себе си българин няма да слуша / чете глупостите които пишеш. Добре че мислещите хора са повече от тези като теб.!
  • 71 Необразован..си пич..!

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "оон":

    Когато в една война участват активно 6 страни както бе през Втората световна война тя си е световна. А засегнатите страни от тази вой а да не изброявам колко са щото може и да не можеш да смяташ до толкова..!
  • 72 Вуйчо

    5 0 Отговор
    По отношение на част от коментарите: О, santa simplicitas!!! Най категорично се изказват най некомпетентните!!! Действително австралийският журналист има трезв поглед! Действително голяма част от коментиращите са злобни и безмозъчни или платени, продажни, отвратителни плазмодии!!!
  • 73 Голем смях

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Джон Маккейн":

    Бог да го прости Маккейн .Много точно казано.Путин скоро ще отиде във вечните ловни полета на ..китайски Сибир .Такъв изрод рядко се ражда и вероятността Русия да се сдобие с нормален президент е голяма.Това е в най-голям интерес на руския народ.Просто някой трябва да им каже ,че никой не е тръгнал да ги завладява и да им открадне природните богатства.Те и така се продават по борсите ,а САЩ диктуват цените.А иначе Президент Рейгън е една от най-великите личности на 20 век.За два мандата без нито един изстрел ликвидира Империята на злото СССР и я намали със 100 млн. жители и 8 млн. кв. км.Освободи народите на Източна Европа от съветското робство и ликвидира комунизма.Вечна Слава .

    Коментиран от #76

  • 74 Бай Шиле

    2 5 Отговор
    Русия е империя на злото.Имат над 100 бази по света,обесиха Садам,убиха Кадафи,не харесват Асад,ебават се с Мадуро,правят майдани,искат да се върне веселяка Елцин...
  • 75 И на главите фесове,

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Само да напомня":

    а на задниците- потури! Неблагодарността е най-гнусното нещо. Успокоява ме, че само дебилите са такива.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО...ПУТИН СПАСИ ПЛАНЕТАТА ОТ ЛАКОМИЯТА И НАХАЛСТВОТО НА УСАТА.
  • 78 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Изненадан":

    А,не,не...ТЕ считат ХРИСТОС ЗА СПАСИТЕЛ....НИЕ/ПРАВОСЛАВНИТЕ/ го смятаме за богоравен ,но не е бог....БОГ е Путин,щом е спасил света от унищожение,/което не се разминало/.....
  • 79 РАСО

    0 0 Отговор
    ....абсолютно на 100% съм съгласен с Марко.....