Last news in Fakti

16 Март, 2019 10:00 2 244 86

Защо сме на бойното поле?

  • бойно поле-
  • давид-
  • голиат-
  • урумов-
  • овце

На кого си оставил онези овце в пустинята?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

А Елиав най-големият му брат чу, когато той говореше с мъжете, и гневът на Елиав пламна против Давид и той каза: Защо си слязъл тук? И на кого си оставил онези малко овце в пустинята? Аз зная гордостта ти и злината на сърцето ти, защото си слязъл, за да видиш битката!

1 Царе 17:28

Това е същият Давид, който часове по-късно ще убие Голиат. Същият Давид, който години по-късно ще обедини земите и хората на 12-те Израилеви племена. Но вижте с каква завист и злоба говори с него Елиав, по-големият му брат. „На кого си оставил онези малко овце в пустинята?“

Какъв жлъчен присмех към собствеността на родния им баща – Давид пасеше овцете на баща им, все пак. И отиде при братята си, за да им занесе печено жито и хляб – по заповед на баща им.

Така Давид се озова на бойното поле – не по свое хрумване. Изпълнявате ли волята на бащата, неизбежно някой брат ще ви намрази. Ще усетите злоба и завист. Но Баща ни знае защо ни е изпратил на бойното поле. Защото вярва, че сме победители. И Голиат няма да ни устои!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анти седераст

    8 0 Отговор
    Няма да има Трети Храм на свещения баир в Йерусалим(Temple Mount). Няма.

    Коментиран от #6, #11, #73

  • 4 Batushka

    6 4 Отговор
    Аз съм Batushka ,и съм прост като кротушка.!мозъкът ми е колкото една копейка.!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Batushka

    1 4 Отговор
    Ех Урумов,Урумов ,как предизвикваш лудостта във форума...
  • 9 Разтревожен

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анти седераст":

    Аве Родител 1, бавноразвиващ ли си?
  • 10 Госあ

    1 1 Отговор
    Опа, къде са пилигримите на бойното поле ? Определено си треа меч,от време на време. Меч и йерархия ;)
  • 11 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    Защо им дават Йерусалим ? Защо ?
  • 12 Иванов

    2 1 Отговор
    1 Царе 17: 45 А Давид каза на филистимеца: Ти идеш против мене с меч и копие и сулица; а аз ида против тебе в името на Господа на Силите, Бога на Израилевите войски, върху които ти хвърли презрение.
  • 13 Иванов

    4 0 Отговор
    Елияв е първородният син на Есей и се явява като наследник на баща си, докато братята му ще са му слуги. Явно по онова време баща му е бил стар и той вече се е чувствал като господар на имуществото му, а Давид като негов непокорен слуга. Давид обаче е имал буен нрав и това положение не е било приемливо за него до степен да приеме смъртта пред робството. Свобода или смърт!
  • 14 СмотанРа

    2 1 Отговор
    Проблема на всички религии е, че винаги идва момента в който си трябва малко сецане.
  • 15 без значение

    4 1 Отговор
    Как хубаво е поднесена ,,обичта"---братската обич, между самите евреи. Боже опази ни--от тази напаст. Те и вътре в семейството си са разделени на слуги и господари, и са с неприязън по между си. Как ли са стигнали до богоизбраничеството с деянията си?????
    Безумия, след безумия--породени от коварствата им с основа алчност, а наивниците да благоговеят пред тях--като си нямат друга работа. Я хайде не ни навирайте юдео-еврейски съчинения
    за библейски мъдрости, защото ако най-малко знаеха как функционира вселената, нямаше да поднесат ,, божиите" си
    заповеди, в този извратен вид. Зная много добре защо се изразявам така, за техните--еврейските ,,божи" заповеди. Нищо лично, но хайде стига с лъжите и измислиците на низшите.

    Коментиран от #16, #17, #24

  • 16 Литератор

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "без значение":

    Как хубаво се възползваш от написаното, за да сееш антисемитска пропаганда. Явно не си чел достатъчно българските класици и световни автори. Щеше да знаеш, че завистта, алчността и злобата са навсякъде между хората със зли души.

    Коментиран от #18

  • 17 Иванов

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "без значение":

    Ако един ден ти се случи да делиш наследство с твои роднини, ще се видиш що за стока си и каква "добрина и благородство" ще те обземе докато се дърпате за косите. Винаги е било така и така ще бъде. Ако беше прочел главата щеше да разбереш, че човек не винаги изпълнява Волята Божия воден от съвършенни мотиви. Давид обаче спазва порядъка, тръгва от разума, преценява ползите и риска, опитва защитно снаряжение, но го изоставя и отива във Вярата. Така обединил нисшето и Висшето в себе си той се изправя срещу великана. В тази Книга има много мъдрост, но не можеш да я разбереш, ако не я обичаш. Описана е цялата Система за управление и как човек да маневрира безопасно, без катастрофи.

    Коментиран от #19

  • 18 без значение

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Литератор":

    В написаното няма нито злоба, нито завист--това е коментар на статията, която библейски пояснява братските отношения. Мисля, че някъде пишеше, че талмудата сее омраза, срещу всички, които са не евреи. А мисля, че има и протоколите на така наречените--
    Сионски мъдреци. Така, че антисемитизма, ако изобщо има такъв, е следствие от причина. Не пренасяйте собствените си качества върху други само на базата на едно различно мнение от вашето
    Какво трябва да прочета от българските класици--кое и по-точно
    кой български класик да прочета--но на Вас препоръчвам да прочетете на Ив. Вазов--стихотворението ,,Жидов гроб" Това, че не приемам библейски съчинения за миродавност, не означава,
    че мразя, а и най- вече завиждам, защото отлично знам, чии
    са тези атрибути. Нищо лично---само различно мнение.

    Коментиран от #32

  • 19 без значение

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иванов":

    Това с деленето на имущество е функция на низшите. Всичко каквото има индивида е това, което е вътре в него. И може да разполага само с него--и е длъжен да го опази. Мога да изляза
    само с дрехата на гърба. В живота си имам такъв случай---напуснах бащиния си дом, без да търся наследство и каквото и да било, а на брат си казах---искам да те видя до къде ще стигнеш. Така, че това с деленето на имущество е от вашата камбанария, моята е друга.

    Коментиран от #20

  • 20 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "без значение":

    Е, поне сте го "благословили".)

    Коментиран от #26

  • 21 СмотанРа

    1 0 Отговор
    Защо дойде Христос определено не и за да го правят на луд. Сега защо сме на бойното поле имигранти за да не си правил глупости предполагам.
  • 22 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Тъпи ли сте до сега слушахте Сет и още го слушате.
  • 23 СмотанРа

    0 0 Отговор
    Завистта не ходи в космоса бе Урумкарата
  • 24 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "без значение":

    Евреите не са "сигнали до "богоизбранничество"' С ДЕЛАТА СИ, а защото са потомство на Авраам. Поради вярата и покорството на Авраам, който Бог беше ИЗБРАЛ . Авраам извървя пътя, който Бог беше определил за негои придоби Божието благоволение. И Бог му обеща "Ще те направя баща на много народ и потомството ти на земята ще бъде БЛАГОСЛОВЕНО! "

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 без значение

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Иванов":

    Явно и с ,, благословията" имаме разминаване. Благослова го извършва този, който ти е дал живота---другите не могат да се впишат в тази графа--нито брат, нито сестра, ели пък посредниците---черноризци, и всякакъв род религиозни изповедници. Когато се знае йерархичноста, е по-добре, защото нещата за в битието са по подредени.. Нищо лично--това е само едно мнение Вярата и Бога, не са религиозни атрибути, за да ме карат да ги търся там. ЗНАНИЕТО е далеч от църковните врати.
    Моля, обяснете ми каква е разликата между двупръстното кръстене и трипръстното такова. Къде е написано в библията за тази разлика ???

    Коментиран от #28, #29

  • 27 без значение

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Не религиозен":

    БОГ ОБЕЩАЛ--- е няма що!!!. Добре го представяте. Между впрочем
    не Вие, а в библията е написано. Най- напред -- няма богоизбрани,
    има призвани---и от тях малцина избрани. Бог не обещава---
    той създава. Ами, че на принципа на обещанието, Бог след време може да обещае и на други, такава привилегия.

    Коментиран от #33, #45

  • 28 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "без значение":

    Под "благословия" в кавички имам нещо друго предвид. Както и да е, но в човек няма нищо добро отвътре. Само е г о и з ъ м и нищо друго. Това което ни прави хора е вярата, защото тя ни учи да бъдем алтруисти. И това важи за всички хора, без изключение. Как да се кръстиме с пръсти? Както ви е удобно, когато сте сам, това са енергиини паси с общоукрепващо действие, като можете да се подсещате, че всичко трябва да започне от главата и да премине през сърцето за да направите нещо добро. Пред хората се кръстите с три пръста за да не ги дразните излишно. На сватба се казва горчиво, а на помен- Бог да прости и т. нат. Ако попаднете при мюслими, не ви препоръчвам да се кръстите, ще се изобличите като неверник. Там трябва да се гледа нагоре и ръцете с дланите също нагоре. Броеница е за предпочитане като камуфлаж, а цицина на челото за разкош. Това е шега. Бог иска от нас хората единствено да сме милостиви и да Го търсим и откриваме в живота си. Това ако спазвате, всичко ще е точно.

    Коментиран от #40

  • 29 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "без значение":

    Очевидно дискусията не може да има конструктивен характер, поради противопоставянето на някои участници, които са тук единствено с такава задача и цел: Отричане на Всемогъщия Бог и създаване на смут и объркване, за да се измести фокуса от основната идея на автора. Но онези, които са посветени, добре разбират метафорите в статията. За останалите Бог има грижата. Той ще се погрижи за "овцете" си, които е призовал и ще отдели козите...
  • 30 Не религиозен

    0 0 Отговор
    Учудващо е само отсъствието на 666, за да изкаже "компетентно" мнение и заключение. Може би се труди над реферат за 'ПСЕВДОВЯРАТА". Всички знаете, че всеки ден обещава да го направи, вече един месец...
  • 31 Иванов

    2 0 Отговор
    Братя и сестри, няма заповед да бъдем овце, така, че си имайте едно на ум!

    Коментиран от #34

  • 32 Литератор

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "без значение":

    Като литератор и филолог най-напред трябва да коригирам правописа и пунктуацията, както и начина на изразяване...а не съм тук за това, та литературни образци не си струва да обсъждаме.
    "МИродавността", както казваш на библейските послания е мъдрост, поучителна дори за тези, които не вярват в Бог и ги възприемат като легенди и митове. Не разбирам защо се оправдаваш, за неща като завист, алчност и злоба, които казах в общ смисъл, без да са адресирани конкретно към теб. Нищо лично - следвам своята логика.
  • 33 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "без значение":

    Явно си "хвърлил" някой и друг поглед в Библията, но си чел- недочел, както и чул- недочул...Не познаването на Библията обаче, не те освобождава от отговорността да правиш посредствени изказвания, най-малкото защото ставаш смешен в очите на знаещите и аргументите ти са несъстоятелни. По-притеснителното е, че там ( в Библията- пише се главно Б) пише, че за "всяка празна дума, хората ще отговарят пред Бог, когато застанат пред Неговия съд.

    Коментиран от #37

  • 34 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иванов":

    Иванов, разбира се, че НЕ сме овци, макар някои да ни мислят за такива и да се отнасят като с такива. Това са определения, с които в Библията се разграничават тези, които следват Бог и онези, които не се покоряват на думите Му.

    Коментиран от #35

  • 35 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Не религиозен":

    Това е така, но съдейки по днешното овцедушие на сънародниците ни, стигам до извода, че повечето хора го разбират буквално. Днес не са ни нужни овце, а лъвове! Лъвове като Давид!

    Коментиран от #38

  • 36 Иванов

    2 0 Отговор
    Аз бих си позволил да подскажа на вашия приятел с трите шестици един пример за масова псевдовяра. А той е, че човек може да бъде истински щастлив, дори когато е заобиколен от нещастници. Е няма такъв филм!

    Коментиран от #44

  • 37 без значение

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Не религиозен":

    Надявам се да знаете, че Божия съд--са делата, които са съпътствали пребиваването на индивидите по време на всеки техен живот на земята. Това за празнословието--също е добре известно.
    Явно само не Ви е известно, че БОГА не е затворен в опушените и мрачни зидове. Той -- БОГА е дал всичко на всеки, и не с обещания, а с правила и свободната воля за индивида. На този принцип--априори е заложено всичко за пребиваването на земята.
    Явно не разбрахте, че за мен БОГА не е несъществуващ--неговото присъствие е по-реално от колкото е описано в Библията. За това явно не можем да се разберем.

    Коментиран от #39

  • 38 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Иванов":

    Овчарчето Давид, което носеше печено жито и хляб на братята си имаше лъвско сърце, затова се изправи пред Голиат и извика " Ти идеш против мен с меч и копие и сулица, а аз идвам против теб Името на Господа на силите, Бога на Израилете войски, върху които ти хвърли презрение. Днес Господ ще те предаде в ръката ми и като те порази ще ти отнема главата..., за да познае целият свят, че има Бог в Израиля и да познаят всички тук, че Господ не избавя с меч и копие, защото боят е на Господа и той ще ви предаде в нашата ръка" ( 1-ва Книга на царете 17:45-47). А сега приложи тези думи на Давид, към копнежа си за справедливост...

    Коментиран от #48

  • 39 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "без значение":

    За обещанията като начало виж Второзаконие 28 глава. А точно НА МЕН МИ Е ИЗВЕСТНО, че Бог е ДУХ и не обитава в ръкотворни храмове... Но съм съгласна, че някои искат да го затворят зад каменни зидове... Добре е когато човек си изгражда представа за Бог, да се довери на Библията, а не собствените си разбирания.

    Коментиран от #41

  • 40 без значение

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Иванов":

    Отговорих, Ви за благословията--без кавички. Защо мислите, че в човек отвътре няма нищо, но сте написали, че има само его-изъм.
    За разлика от Вас, зная точно посоките, начините и видовете кръстни свещенодействия, които не са описани в библията--но са с резултати, когато се прилагат. Вие бъркате Господине--всичко започва от Душата, не от главата, За да бъдеш алтруист---душата ти трябва да е чиста, тогава и Вяра имаш. Къде в библията е обяснението за равнораменния кръст, който е Истинния, а не голготския. Сърцето е анатомичен орган, а душата е тази, която
    прави доброто. Само не ми казвайте, че душата е в сърцето,
    защото тя не е физическа материя ---нали. С риск да Ви разгневя--ето един въпрос, който е извън библията, но касае
    всеки човек почти; КОЙ си, не е РЕЦИПРОЧНО на КАКВО си.
    Как бихте извели отговора освен словесно, а и с математическо
    изражение. Не описваме библейските овце..................

    Коментиран от #52

  • 41 без значение

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Не религиозен":

    Защо трябва да се занимавам с библията и догмите им.
    Догмата, не е ли недоказано твърдение---В този ред на мисли---
    какво означава--че по този начин ти се предлага нещо не доказано
    Достатъчно е, че го чувствам, като присъствие, усещам го като закрила, именно защото нямам обремененост от библии и догми.
    Това, че не мога да вярвам на библейските описания--не означава, че не съм негово творение.

    Коментиран от #42

  • 42 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "без значение":

    " Достатъчно е, че го чувствам, като присъствие, усещам го като закрила, именно защото нямам обремененост от библии и догми. Това, че не мога да вярвам на библейските описания--не означава, че не съм негово творение." Първо - чие творение? На някаква сила... както казват най-често- абе, има някаква сила Второ - това с чувствам го като присъствие, усещам го като закрила...пак ни води към Първо. Да, ама не го познавам този, чието творение съм...(няма да правя аналогия с отношения на човешко ниво), но пък и няма значение. Важното е, че ме закриля... Аз познавам моя ЗЕМЕН баща, но ПОЗНАВАМ и моят Небесен създател и отивам при Него като дете като при баща. Този, който ме е създал, знае най-добре всичко за мен и има отговорност и да се грижи за мен. Бог е ЛИЧНОСТ и разкрива своя характер на този,който иска да го познава в Библията. А всичко останало е фантазии, вследствие на бунт и суетни желания за оригинални открития... Та това е. Смятам, че един задълбочен и осмислен прочит на Библията е задължителен за всеки ПРОСВЕТЕН човек. Останалото са разни безплодни вярвания , които рано или късно свършват с разочарование. А после обвинят Бог … Но това е хитър трик на Сатаната. Подбужда гордостта на човека, мами и лъже с фалшива загриженост, а накрая "му гледа сеира" и злорадства.

    Коментиран от #62

  • 43 Госあ

    0 1 Отговор
    Така, евреите са едни род пролетариат, който много от тук коментиращите отричат. Аз също не харесвам този тип еврейски комунизъм за власт на пролетариата,а споделям друг вид социализъм. Какво имам предвид,от началото на своето съществуване евреите винаги са били гонени защото винаги са се опитвали да подкопават установеният лед в една държава. И еврейският комунизъм и еврейската "демокрация" са гнили и нямат нищо общо нито с идеите от "левия бряг на Сена" , нито с гръцката Демокрация. Дори монархията ми се струва, че е била някак по справедлива. Не мога да си спомня точно кой френски философ беше дал сравнение с това че скъпите и непотребни бижута във френския двор са били несравнимо по малко от тези по парижките улици след падането му. По своята същност и еврейският комунизъм и еврейската демокрация имат за цел облагодетелстване на определен кръг от хора за сметка на масите, чрез разрушаване на вековно установените правила в държавата. От своето създаване, църквата е правила именно това, подкопаване на държавността и борба за власт. Тук виждаме поредната измислица за някаква битка, която е силно украсена. Впрочем,кога евреите са водили истински битки? Аз мисля, че по скоро винаги като лешояди са се възползвали от случаите. Освен че миришат,те са страхливи. Може би миришат от страх. Разбира се, че едно общество трябва да има вяра и принципи,но на първо място те трябва да бъдат безпристрастни.
  • 44 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Иванов":

    Той се е покрил цял ден. Може да е на консултации.
  • 45 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "без значение":

    Това е последен опит от моя страна да бъда любезна и търпелива... Понеже тук се получава, че някой "на краставичар- краставици продава" Липсата на интелигентна чувствителност е голям недостатък според мен… Исус каза на учениците си "Не вие избрахте мен, аз вас ИЗБРАХ". "А Бог няма ли да отдаде правото на своите ИЗБРАНИ, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях" (Лука 18:7). А твоя принцип за обещанието не работи при Бог. Обещанията на Бог не се променят и са за всеки (разбирай и някой друг ), който отговори на Неговия призив и реши да го следва. Само с повърхностни знания няма да успееш и ще заприличаш на "калинка", а такива мисля, че вече има достатъчно.
  • 46 Не религиозен

    0 0 Отговор
    " Не мога да си спомня точно кой френски философ беше дал сравнение с това че скъпите и непотребни бижута във френския двор са били несравнимо по малко от тези по парижките улици след падането му." Това изречение каква връзка има с тезата, която защитаваш ? Да не би да ти плащат на брой знаци ?

    Коментиран от #47

  • 47 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Не религиозен":

    Връзката е, че революцията е така изопачена,че старият монархичен строй е бил по справедлив.

    Коментиран от #49

  • 48 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Не религиозен":

    Чувствам се поласкан, че ме смяташ за подобен герой, но я си представи как се опълчвам срещу "филистимците". Моментално ще ме обяват за терорист и ще ме пратят в Гуантанамо. ) А и днес великаните са доста повече, та няма да ми стигнат и жълтите павета. )

    Коментиран от #50

  • 49 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    И си пропуснал да кажеш, че и за това са виновни евреите...Моля те, човек трябва да притежава все пак някакво чувство за мярка.

    Коментиран от #51

  • 50 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Иванов":

    Това беше казано доста освежаващо...Развесели ме. Аз имах предвид тези думи на Давид: " Днес Господ ще те предаде в ръката ми и като те порази ще ти отнема главата..., за да познае целият свят, че има Бог в Израиля и да познаят всички тук, че Господ не избавя с меч и копие, защото БОЯТ Е НА ГОСПОДА и той ще ви предаде в нашата ръка". Това във връзка с казаното от теб за овчедушието на сънародниците ни. Страхът е по-силен от глада.

    Коментиран от #53, #54

  • 51 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Не религиозен":

    "Аз мисля, че по скоро винаги като лешояди са се възползвали от случаите" спирам до тук от чувство за мярка. Просто не счетох за нужно да се повтарям ;)
  • 52 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "без значение":

    Да, някои хора все още имат и души. Обаче за да се изяват душите им е нужно определено усилие и то е точно намерението да помогнеш, да се оприличиш с Твореца, а не да прехвърлиш другия по гръб, хватка която се опитвате да ми приложите. Та именно по този начин се проявява душата и духът. На въпроса Кой си ти, отправен от Мойсей към Бога, Той отговаря- Който Съм, но ние хората не можем да кажем същото, много сме малки и кратковременни. Така, че математиката тук не може да бъде приложена, защото имаме само една Величина и бзкрайно множество неизвестни. Ама вие дерзайте, Нобеловата награда ви е в кърпа вързана и ви желая успех!

    Коментиран от #63

  • 53 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Не религиозен":

    Гладът е по- силен. Още Ленин е казал, остави един народ три дни да гладува и ето ти революция. Затова и "филистимците" ни морят лекичката, като как се вари жаба в студена вода. А за да ме разбереш, трябва да знаеш, че една тежка присъда може да бъде анулирана, но от праведник и ето аз търся такъв Човек и все ще намеря поне един. Може да си ти...)

    Коментиран от #55

  • 54 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Не религиозен":

    И моля те, не ме приемай за твой противник, ако и да ти причиних определени страдания. Не те измъчвам за лично удоволствие, а само за да дадеш най- доброто от себе си, защото царство, което воюва само срещу себе си, няма да оцелее.

    Коментиран от #56

  • 55 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Иванов":

    БОЯТ Е НА ГОСПОДА, извика Давид. И аз ще ти кажа същото. Докато този народ отхвърля Бог и служи на Мамон и на езическите си суеверия - новини не чакай!

    Коментиран от #71, #72

  • 56 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Иванов":

    Справка: Втора книга на летописите 7:14
  • 57 Госあ

    0 0 Отговор
    Хората ли определят дименсиите на разпределителние или дименсиите определят разпределението ? Това е въпросът. Би могло да има и трети вариант самообочение, което дава отговор за динамиката,но не и произхода.

    Коментиран от #58

  • 58 п.п.

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    във връзка с бойното поле ;)
  • 59 Госあ

    0 1 Отговор
    Или иначе казано,ние ли направихме Бог,или Бог направи нас. Но и при двата варианта,и ние трябва да се поучим от Бог и Бог да се поучи от нас, за да може следващият цикъл да бъде по съвършен

    Коментиран от #60

  • 60 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Ако трябва да перифразирам "кокошката или яйцето" и да се извисява със задълбочени аналитични познания 😂

    Коментиран от #78

  • 61 Госあ

    0 0 Отговор
    Литератора да поправя правописа,ако може ,че и в предния коментар има една грешчица ;)
  • 62 без значение

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Не религиозен":

    ,,БОГ е личност, и разкрива своя характер на този, който иска да го познава в библията" До сега това беше ,,най-смисленото" определение касаещо БОГ и -- понеже БОГ е ,,личност", личността му се разкрива само библейски---това е според Вашата логика.
    Извън библейското разпознаване на БОГ е невъзможно --та Вие
    си позволявате да го ограничавате до ниво личност.
    Който се осмелява да вини БОГ--най-малкото е низша същност
    Той е дал всичко на всеки БЕЗУСЛОВНО, а кой колко ще вземе от даденото е според личната воля, която пък е по НЕГОВАТА
    ВОЛЯ. Не ограничавайте БОГА в библията. Не се побира в нея
  • 63 без значение

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Иванов":

    Е щом стигнахме до ,,Нобеловата награда" --нещата не са толкова зле. Това, че Вие не можете да приведете въпроса в математическо
    изражение, означава ли това--че няма такова, само защото не е записано в библията. Нали знаете и това с помоща---Бог всичко дава, но в кошара не вкарва. Защо ми е да Ви прехвърлям по гръб--мислите ли, че стоите изправен, с това, което знаете от
    библията, за библията. Нима Бога може да е ограничен само с
    описанието в библията--не го затваряйте Той нито е християнин, нито мюсулманин, католик и т.н. Той е ВСЕМИР. Нищо лично

    Коментиран от #64, #74

  • 64 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "без значение":

    Опитах да приведа въпросът в математическо изражение според теорията за формиране на принципните компоненти и разпределението на вариабилните. Това е наистина един интересен статистически метод,при който множеството обекти с разлики във вариабилните помежду си се разпределя според нова двуизмерна или триизмерна координатна система формирана от разликите във вариабилните. Та според този анализ, вариабилните определят дименсиите. От друга страна, дименсиите вече съществуват преди преобразуването на принципните компоненти. Въпросът е, че новият модел отразява по точно теглата на вариабилните в новата координатна система, която пък се формира от обектите. Ако този модел започне да се самообучава с всеки следващ цикъл ще бъде по съвършен като показва много по точно разпределение. В този случай,кое е по правилно, началното разпределение или това в новата координатна система. Аз мисля, че дименсиите се променят и Бог се учи от нас,като може да бъде по кръвожаден или миролюбив в зависимост от теглата на тези две вариабилни най общо казано. Вариабилните, които ни определят са много разбира се. И тук идва нашият принос,коя наша страна ще храним за да натежи повече и колкото повече от нас развиват определени качества, толкова повече ще тежат и ще определят дименсиите на нашето битие. Това е еволюцията на Бог.

    Коментиран от #65, #84

  • 65 Кака до бате

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Госあ":

    Помощ ! Логорея….

    Коментиран от #68

  • 66 Доктор Фокс

    0 0 Отговор
    Не се лекува...
  • 67 Не религиозен

    0 0 Отговор
    След като внимателно проследих всичко, което си изговорил от начало до тук: правиш впечатление на надут и самонадеян мегаломан, наблъскан с откъслечни енциклопедични знания, без здрава основа. Не ми е известно за това да се присъжда PhD. Не лепя етикети, а те ПРЕЦЕНЯВАМ.
  • 68 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Кака до бате":

    Виждам че има интерес от моето уникално и фундаментално съждение,та, след като разяснихме случая на самообучение и пренареждането на дименсиите,остана въпросът за обектите и вариабилните. Без тях,дори първоначалното грубо разпределение по координати не би било възможно. Координатната система ли е възникнала първо за всяка вариабилна или възникването на обектите с техните вариабилни са определили първата координатна система? Смятам вече ви е ясна динамиката и самообучението, което се променя и усъвършенства всеки нов цикъл. С други думи, Бог ли създаде хората или хората Бог ? Това е с уточнението, че Бог се интересува само от хората (както в Библията и не му пука за природата иначе всичко е ясно-Бог създаде природата и от нея се родиха хората, които имат силата да променят единствено дименсиите на своето битие). И отново въпросът за кокошката или яйцето. Аз имам отговор на този въпрос и той е петела. Този отговор ще зарадва правоверните, защото изцяло съвпада с техните разбирания за реброто на Адам. Но за съжаление,не може да даде отговор на поставения от мен въпрос.

    Коментиран от #69

  • 69 п.п.

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Госあ":

    Пропуснал съм прилагателното плосък. *С техните плоски разбирания. ;)
  • 70 Госあ

    0 0 Отговор
    може би Бог създаде природата със своите дименсии, които определиха вариабилните на хората. Защото Бог не се интересува само от хората, дори напротив,но хората имат свободата да променят дименсиите на своето битие според това,кой свой признак ще упражняват. Може би тази информация се пази в някакъв вселенски код, който се предава във всеки нов цикъл.

    Коментиран от #82

  • 71 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Не религиозен":

    Не прави сърцето си кораво като съдиш народа. Колцина от него са получили това, което ти е дадено на теб? Или спасението на давещите се е дело на самите давещи се? Ако и другите мислят така, горко ни! Мъдреците трябва да показват грешките на народа за да бъдат поправени тези грешки, но праведниците трябва да просят милост за народа, защото той не може да изпроси сам за себе си!

    Коментиран от #79

  • 72 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Не религиозен":

    Потърси и вникни в еврейската молитва- Дай ми сили( Ана бекоах) и се поучи от нея скъпа приятелко.
  • 73 Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анти седераст":

    Хълм се нарича, не баир. И дали ще има не зависи от нас хората, а от Твореца. А това, че някой камиларин се е напушил с хашиш и е имал халюцинации, а други по- прости и от него са готови да режат глави е без значение. Всеки среден окултист изучаващ духовния свят ще ти каже, че вълшебни коне няма, а барак е еврейска дума означаваща светкавица.

    Коментиран от #75

  • 74 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "без значение":

    Как може човек да затвори Бога? Няма такова нещо, нещо сте се объркали. Темата е по Библията и коментарите са по темата.
  • 75 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Иванов":

    Хашиша е важен в началото, докато човек се научи да премества точката си на фокусиране. След това става излишен,дори вреден, защото нарушава аурата. Според Дон Хуан ;)

    Коментиран от #76

  • 76 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Госあ":

    Не препоръчвам халюциногени. Наградата за тях е в Гееном!

    Коментиран от #77

  • 77 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Иванов":

    Така е някои го постигат без тях,но за други са необходими в началото, както при случая на Кастанеда ;)
  • 78 Кака до бате

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Госあ":

    Сега пък пЕрафразирам… Нали щеше да използваш прафразирам.? Отказа ли се ? Третия път да знаеш, че в речника е ПАРАФРАЗА.

    Коментиран от #80

  • 79 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Иванов":

    Да съгласна съм, че сърцето не трябва да закоравява. Но като гледам този мой народ е закоравил сърцето си и предпочита да спазва ритуали и обреди и с това да се представя за "одобрен" пред Бог. И продължава да тъне в невежество. Знаеш притчата за семето и почвата. На асфалт няма как да поникне...
  • 80 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "Кака до бате":

    Пара е над пери е около,както ме подсети един човек. Така че ще използвам пери с корена фраза. Както споменах ....за правописа. правописа е за фарисеите.добре е че все пак проверяваш де.но сега не ми е нужно. Още няма да публикувам съжденията си по горе. Въпреки че ги намирам за гениални. Може би трябва още малко функционално доизпипване

    Коментиран от #81

  • 81 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Госあ":

    Както казах,за всеки добър хибрид трябва експериментиране и време...
  • 82 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Госあ":

    А как си с емоционалните пластове ? Някакво разместване забелязваш ли ?

    Коментиран от #83

  • 83 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Не религиозен":

    За хора които защитават тезата, че земята е плоска може би е трудно да работят с дименсии,но ако прочетеш всичко внимателно (мисля че добре съм обобщил анализа на принципните компоненти) може би ще разбереш брилянтното ми размишление. Иначе,да мога да местя точката си на фокусиране. Всеки човек би трябвало да може. Единственото статично нещо след раждането е смъртта. Човек може да мести фокусирането си винаги около смъртта.
  • 84 без значение

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Госあ":

    Поздрави за коментара. Няма да се хареса на библейските почитатели, защото това е извън библейско умозрение.
    Интелекта е непознат за библията--там важат свободните съчинения, догмите, или недоказуемите неща. Логиката също е нежелано присъствие в библейските иносказания. Сигурно ще ни и анатемосат, ама все тая--това е библейско религиозно постижение

    Коментиран от #85

  • 85 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "без значение":

    Това е и основното противопоставяне на философията и естествознанието с религията,в един момент се оказва че човекът не е център на вселената,а следствие на вселената.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.