Last news in Fakti

28 Май, 2024 09:02 3 457 95

Психиатърът д-р Васил Урумов пред ФАКТИ: Защо обществото се взриви от победата на Немо, след като имахме Кончита Вурст

  • васил-
  • урумов-
  • психиатър-
  • кончита-
  • вурст-
  • азис-
  • бинарен-
  • евровизия

Трансджендър може да е мъж или жена, който/която не се възприема като биологично определения им пол, казва медикът

Психиатърът д-р Васил Урумов пред ФАКТИ: Защо обществото се взриви от победата на Немо, след като имахме Кончита Вурст - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Продължение…

- Спечелилият „Евровизия“ швейцарец Немо е хетеросексуален. Има приятелка – момиче, живеят заедно в Германия. Какво го кара да се представя за различен…
- Не мога да кажа какво го кара, тъй като не го познавам... Както казах по-рано, когато се касае за социалния пол и принадлежност, става въпрос за субективни усещания, възприятия и представи. Може наистина да се определя като небинарен. Има и вероятност просто да е сценичен трик за привличане на внимание, точки и популярност, тъй като в последните години темата за „пола“ е актуална.
Ако трябва да бъда честен, не знам защо обществото толкова се взриви за неговата победа, като преди вече 10 години Евровизия имаше победител драг кралица - Кончита Вурст, мъж с брада, облечен в рокля и с грим.

На фона на това пък съвсем ми е странно българите защо се възмущават, тъй като ние си имаме роден костинбродски Вурст, чалга певецът Азис (от още по-дълго време), който също се обличаше в рокли, носеше тежък вечерен грим и си изрусяваше катинарчето и косата.

Това не му попречи да стане хит на българската сцена и по дискотеките и да бъде обичан от публиката. Руснаците пък си имат Филип Киркоров (който също е българин).

Както казах по-рано, често, за да пробиеш в шоу-средите, се налага да създадеш скандал, да привлечеш внимание, без значение дали то е положително или отрицателно, да разлаеш кучетата, да си „на хората в устата“ (както поетът го е изпял), къде в преносен, къде в буквален смисъл.

Прави ми впечатление, че при подобен вид конкурси все по-често се залага на скандала и на сензацията, отколкото на самото качество- песен, текст, глас, мелодия и т.н.

Ето това мен ме подразни. По мое мнение, което също, разбира се, е субективно, имаше много по-добри изпълнения и песни от Немовото, които трябваше да спечелят. Но и тук времето ще покаже и ще отсее талантливите изпълнители от тези, които просто скандализират. В крайна сметка трябва да имаш глас, талант, харизма, за да грабнеш вниманието на публиката, да им спечелиш сърцата и да се задържиш на върха на класациите с години. Иначе ставаш поредното „чудо за три дни“. Историята е пълна с такива подобни, но кой ли ги помни... Всички помним обаче сър Елтън Джон, Фреди Меркюри, Дейвид Боуи, Джордж Майкъл и много други. Не ги помним заради това, че те са от ЛГБТ спектъра, а заради неповторимия им талант и креативност.

- Хората някак го приеха автоматично за гей или трансджендър, защото е облечен по начин, който не „подхожда на пола му“. Това каква личностна изява е…
- Тук трябва едно разяснение, с което може би някои хора съвсем ще се объркат. Гей мъж най-често е цис мъж с хомосексуална ориентация, тоест, мъж, който се възприема като мъж и е сексуално привлечен предимно от мъже. Трансджендър може да е мъж или жена, който/която не се възприема като биологично определения им пол. Те могат да имат хомо или хетеросексуално привличане. Няма да задълбавам повече в разяснения, защото може да стане много объркващо за читателите, а на мен ще ми се наложи да си сипя чаша вино.

Това не е толкова въпрос на личностова изява, а по-скоро - както казахме по-горе, субективно усещане. А сексуалното привличане към дадени визуални или личностови черти е точно това - привличане.

За повечето хора, които са със стандартна сексуална ориентация, това може да им се стори странно или плашещо, точно защото не разбират, че това е спектър. Сблъскването с подобен вид различия може ги накара да се чувстват несигурни в собствената си сексуалност или да ги фрустрира, особено ако имат по-ригидни представи за нея. Оттам тръгват и контра движенията и започваме да се делим на „лагери“'. Тук не говоря само по отношение на сексуалната ориентация, а въобще. Вероятно същата е била реакцията на обществото преди около 100 години, когато жените са започнали да носят панталони.

Забелязва се, че в последните години живеем в ерата на крайностите.

Делим се на крайни либерали или консерватори, на безбожни атеисти или фанатици-религиоиди, русофили и русофоби и т.н. А много често, всъщност, почти винаги, ситуацията има много нюанси, които пропускаме, когато „разцепваме“ или виждаме само в черно и бяло. За мен, честно казано, и двете крайности са ми досадни. Ултра-woke-ултра-либералите са твърде политкоректни и себеотносни, с хирургично отстранено чувство за хумор, с болестно завишено усещане за себеотносност и дразнещо демонстриране на морално превъзходство. Ултра националистите оставят крайно неприятно усещане за нео-нацизъм, расизъм, ксенофобия и примитивизъм. И в двата случая не търпят чуждо мнение, различно от тяхното, и адекватни, рационални доводи. Те стават непоколебими в своите убеждения, понякога даже достигайки до степен на налудно убеждение. Този тип крайности отблъсква и по механизма на обратната връзка поражда още повече крайности.
Затова според мен е важно да оценяваме хората по техните качества, а не политическата или сексуалната им принадлежност. Затова аз казвам: "Ти имаш всяко право да бъдеш себе си, стига да не пречиш на останалите. Но моето уважение? Това трябва да го заслужиш."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боздуган

    67 15 Отговор
    Докторе, не те познавам да ме прощаваш, но май си ял вурста по най-грешния начин.
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    56 11 Отговор
    Тоз за политик ли се гласи ,че всеки ден му чета полюциите ?
  • 3 Пич

    95 7 Отговор
    Извратеняци е имало през цялата човешка история , но когато започнат грубо да нахлуват в личното ни пространство , и да ни обявяват за ненормални , а себе си за новото нормално , е време за дезинфекция !!!

    Коментиран от #9

  • 4 Опааа

    47 13 Отговор
    Тоя пЕ дал говори простотии! 🤦‍♂️
  • 5 Василев

    48 12 Отговор
    Тоя прилича на бинарен. Защо всеки ден ни го натрапвате. Външният му вид е на жал кар, а напасаното от него са про сто тии Б
  • 6 Мъдрият

    50 7 Отговор
    Не е верен крайният извод от статията!

    Геевете станаха много нагли и искат да си прокламират извращенията, затова трябва да ги спрем!

    Така, че - тотални ограничения и пълна нетърпимост към тях - това е решението!

    Коментиран от #15

  • 7 Пак ли тоя

    35 5 Отговор
    На никой не му пука за джендъри и провалил се конкурс, само психари се впечатляват и се смятат за "гласа" на това, което наричат общество.
  • 8 мъкаааа

    33 3 Отговор
    Ние си нямаме Кончита Вурст,имаме си Емили с тротинетката.
  • 9 Град Козлодуй

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Браво Точно и Логично👌
  • 10 лют пипер

    28 4 Отговор
    Този нагримосания не е Немо,а Нема. Немо е капитан и е мъж.
  • 11 танкист

    14 2 Отговор
    Вчера ми зададоха въпрос,дали съм бинарен. Аз казах,че съм мононарен.
  • 12 Бендида

    46 6 Отговор
    Не съм съгласна с психиатъра, че реакцията е същата, както преди сто години, когато жените са започнали да носят панталони. Все си мисля, че жена с панталони,не е същото като мъж с рокля.

    Коментиран от #17, #33, #78, #87

  • 13 Българин

    13 35 Отговор
    Не се е "взривило" обществото, ами руската пропаганда започна да крещи, за да създава разделения и напрежение. Това е нейната основна цел в момента.

    Коментиран от #35

  • 14 Чочо

    22 2 Отговор
    Защото вече плъзнаха навсякъде!!!!!!!
  • 15 Град Козлодуй

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    Вярно господине🤦‍♂️
  • 16 Сега му е паднало да го пишат по медиите

    18 2 Отговор
    После ще изпадне в забрава
  • 17 Българин

    10 20 Отговор

    До коментар #12 от "Бендида":

    Исторически в ДОСТА общества "мъж с рокля" е ТРАДИЦИОННО облекло.

    ВКЛЮЧИТЕЛНО в България: само погледни традиционната носия на "ергените". Да, самата дреха е еволюирала, но символиката стои. Същото важи за Шотландия, където и до днес традиционния "килт" се носи от много хора и особено много на тържествени и церемониални събития. Да не говорим за индиици, японци, араби и пр., които МАСОВО носят роби - дреха, която много повече се доближава до рокля, отколкото до панталон.

    Коментиран от #20, #22, #64

  • 18 ХеХейт

    16 2 Отговор
    Някои мразят неориентираните Фейсбук психиатри, повече от геювете на евровизията.
  • 19 Борисчо Бонев

    18 7 Отговор
    Обществото /поне - нашето/ се взириви защото всички ние искаме да сме сладки , като Немо ! Искаме по цял ден да ходим с розови полички и да ни болят д.пен.цата ! Искаме розвият цвят да стане задължителен за фасадите на всички сгради в София /готвим предложение за което/ , както и градският транспорт да бъде розово боядисан , а за небинарни да е безплатен . Искаме /освен това/ да се направи ремонт на паметника на цар Освободиел и същият да бъде коригиран огледално /не Царя да е яхнал коня , а коня да е "яхнал" Царя/ , имаме и още много други , подобни прекрасни инициативи ! Благодарим Ви , че гласувахте за нас !

    Коментиран от #91

  • 20 Бендида

    25 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Мисля, че ме разбра. От носия до ежедневно облекло има огромна разлика.

    Коментиран от #21

  • 21 Българин

    10 24 Отговор

    До коментар #20 от "Бендида":

    Аз коментирах, че носенето на подобен тип дреха дори не е прецедент ДОРИ в днешно време, така че ТИ не ме разбра какво казах.

    Самата фиксация върху този въпрос е постижение на пропагандата, а не някаква естестическа или социална дилема. Поговорката "от мухата слон" е релевантна - нито Евровизия е някакъв кой знае какъв фестивал ( в Европа има къде къде по-значими), нито европейските мъже са тръгнали да се обличат в "рокли" както би му се сторило на някой, ако чете писъците на (руските) пропагандисти. Както казах, това си е чиста работа на хора заинтересовани да създават колкото се може повече разделения и напрежение в европейските общества.

    Коментиран от #43

  • 22 Кончита Бахур

    20 5 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Хееей , "българииин" - можем ли да се видим довечера на пл. "Македония" ? Обещавам ти невероятно преживяване . Носи си лубрикант .

    Коментиран от #73

  • 23 небинарен

    20 2 Отговор
    Евровизия е международен музикален формат, на който се оценяват качествата на музикално произведение и певческата му интерпретация.Това не е място да ни занимават с личностовото самоопределяне като социален пол и психосоматични наклонности.
    Парадирането с "различност" ни най малко интересува болшинството от хората.
  • 24 бен Ходжа

    19 3 Отговор
    Този доктор май ходи по левия тротоар.
  • 25 М дааа

    18 2 Отговор
    Този психиатър определено е за психиатър. Абе да не сте объркали лекар с пациент при интервюто.
  • 26 До педигрипал

    12 0 Отговор
    Още по-подробна статия изложете, какъв анализ само, а по сериозните теми само пропаганда, не че и това не е.
  • 27 12340

    10 0 Отговор
    Още по-преди си имахте и Дана Интернешънъл:))

    Коментиран от #45

  • 28 ХиХи

    14 2 Отговор
    Щото вече никой не ги ще либералите. Абе кви доктори сте вие? Колко пъти си видял селска котка с обратна резба? Щом при животните го няма и при хората не е естественно. Разликата в гените с другите бозайници е 0.01%. Ние педалските гени ли сме оцелили?

    Коментиран от #38

  • 29 Меркуцио

    20 2 Отговор
    Обществото се "взриви", понеже Немо не може да пее! А все пак Евровизия е песенен конкурс, не е ревю на трансджендъри, дефиле на небинарни или прет-а-порте на колебаещи се какви са, нали?!
  • 30 Валерко

    10 2 Отговор
    Що се било взривило обществото... Поне на Кончита Вурст можеше да е и го бутнеш на три ракии
  • 31 Му ха ха ха

    10 2 Отговор
    Психиатъра е за психиатър
  • 32 Като го гледам

    10 2 Отговор
    Тоя май е ял вурстове накриво.
  • 33 Мнение

    5 20 Отговор

    До коментар #12 от "Бендида":

    Е как да не е същото! Абсолютно същото е! Разликата е , че жената от нахлузването на панталона 100 години вече е еманципирана и не прави на никого впечатление отдавна,че ходи с панталони, което е мъжко облекло! Когато мъжете започнат да носят рокли, също ще се а еманципират и след 100 години това няма да прави впечатление на никого! Просто жените се еманципираха,а мъжете не! Но процеса да се еманципират мъжете и да носят рокли както жените носят панталони е в ход! Не намирам нищо фрапиращо в това! Просто мъжката еманципация закъснява 100 години,но ще се случи,няма начин!

    Коментиран от #39

  • 34 Игнор

    4 4 Отговор
    Абе да ти кажа, нЕам си друга работа и занимавам със ориентациите на всеки.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Артилерист

    10 5 Отговор
    Американците с таз идиотска ЛГБТ джендария побъркаха половината свят-тез дето са зомбирани във всичко да ги следват. Руският президент Путин затова може би подписа указ за запазване на националните руски ценности, култура и традиции. Като преди това нареди да се изгонят всички сороски НПО. Те, изгонените НПО, затова толкова яростно го нападат, разболяват, оперират, свалят от опозиционери. И то извършвано безмерно цинично, защото Вл. Путин се ползва с 87% одобрение от руското общество...

    Коментиран от #40

  • 37 дядо поп

    13 1 Отговор
    Докторче , ами ти , такова , на кой бряг се скиташ?
  • 38 Българин

    6 15 Отговор

    До коментар #28 от "ХиХи":

    И при животните го има, но и да го нямаше това не може да е никакъв аргумент. При животните женската богомолка изяжда мъжкия ако го докопа. Предполагам не предлагаш да "последваме законите на природата" и ние, нали?
  • 39 Бендида

    18 2 Отговор

    До коментар #33 от "Мнение":

    Да речем, че съм консервативна и прагматична.
    Панталонът е удобен и секси, както за мъже, така и за жени. Гримиран мъж с рокля......дори не е хомо, в прекия и преносен смисъл.

    Коментиран от #42, #44

  • 40 Руски ценности

    4 12 Отговор

    До коментар #36 от "Артилерист":

    "Руският президент Путин затова може би подписа указ за запазване на националните руски ценности, култура и традиции."

    Путин подписа указ, че КАНИБАЛИ, МАСОВИ УБИЙЦИ и ИЗНАСИЛВАЧИ стават свободни хора и от тях ще се формира ЕЛИТА на обществото. Буквално това са думите му.

    В Русия убийците участващи в Украйна са обявени за "герои" и тези герои ВИЛНЕЯТ сред руското общество, когато се върнат от фронта (тези, които успеят да се върнат).

    Русия има едни от най-големите общности на ЛГБТ и наркозависими в света.

    Русия има една от най-ниските раждаемости в целия свят: по-ниска от България, по-ниска от средното за ЕС, по-ниска от тази в "джендАрския" Запад.

    Къде сте тръгнали с опроките?

    Коментиран от #54, #80, #82, #92

  • 41 С/Р

    16 0 Отговор
    Без думи

  • 42 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бендида":

    КАжи два три от любимите ти филми.
  • 43 Хайде

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    да затвориш ,,Прозореца".Омаловажаваш умишлено различните начини,чрез които ,,моделът" се пробутва на мнозинството,докато не бъде приет за норма.
    .

    Коментиран от #47

  • 44 Мнение

    3 18 Отговор

    До коментар #39 от "Бендида":

    Ами да! Съвършено права си Бендида! Защо и роклята да не бъде точно толкова удобна и за жените и за мъжете? Не е задължително мъжът да е гримиран,както и жената! Въпрос на вкус!

    Коментиран от #46, #50

  • 45 точно така

    18 0 Отговор

    До коментар #27 от "12340":

    Ако небинарен спечили “Евровизия” веднъж е изключение, ако спечели два пъти е повторение, но ако спечели 3,4 или 5 пъти, това вече е тенденция. Зрителите имат усещането, че гей визията им се натрапва и затова протестират.
  • 46 Мъж

    18 2 Отговор

    До коментар #44 от "Мнение":

    Мъжете разбрахме какво каза жената.Ти си носи роклята и трай
  • 47 Българин

    3 12 Отговор

    До коментар #43 от "Хайде":

    С такива "криптични" изказвания не мисля, че ще постигнеш нещо.

    Никой няма "монопол" върху мнението какво е подходящо или не за носене. Вече дадох достатъчно конкретни примери, за разлика от фантастите, които ми говорят за "мъже в рокли". Интересно, че аз редовно съм на път в България и по света - как пък не видях ВЕДНЪЖ "мъж в рокля". Или това е напълно изсмукано от пръстите положение, или желаещите да се обличат така са някакви суперпотайни групи (което пък не отговаря на пищенето от пропагандистите).

    Коментиран от #55, #63

  • 48 ОБЯСНЯВАМ

    10 0 Отговор
    КОНЧИТА БЕШЕ ГЕЙ
    А ТОЯ Е ПЕ.......РАС

    Коментиран от #51

  • 49 Българин

    1 8 Отговор
    Най-смешното е, че повечето европейци (имам предвид нещо от сорта на 90 плюс процента) дори НЕ ГЛЕДАТ ЕВРОВИЗИЯ, а тия, дето се набират срещу това което уж представлявала, я гледат.
  • 50 МЪЖЕТЕ НОСЯТ ПОЛИЧКИ

    13 0 Отговор

    До коментар #44 от "Мнение":

    ОТ СТОТИЦИ ГОДИНИ В ШОТЛАНДИЯ
    ЩО НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА
    КО ШИ КАЙШ
    АМИ ЩОТО НЕ СЕ МЪЧАТ ДА ГО НАЛОЖАТ НА ДРУГИТЕ

    Коментиран от #52, #93

  • 51 ПРОСТО Е

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "ОБЯСНЯВАМ":

    ЕВРОВИЗИЯ Е КОНКУРС ЗА ПЕСНИ
    НАЛ ТЪЙ
    ТОЯ Е ЕДНО ТАРИКАТЧЕ ДЕТО ШМЕКЕРУВА
    ТОВА ДРАЗНИ ХОРАТА
    ТА КАКТО КАЗАХ НЕ Е ГЕЙ А ОБИКНОВЕН ПЕ...РАС
    НАЛИ СХВАЩАШ РАЗЛИКАТА
  • 52 Българин

    5 10 Отговор

    До коментар #50 от "МЪЖЕТЕ НОСЯТ ПОЛИЧКИ":

    Значи няма проблем мъжете да носят полички, ако така искат.

    Тогава какъв ви е проблема?

    Коментиран от #58

  • 53 Бончо

    3 0 Отговор
    Главната мотивация за действията на индивида е манифестацията на егото. Така е при огромна част от хората. Често пъти това се прави на всяка цена. Тези, които са преследвани, осмивани и даже убивани(поради нестандартна сексуална ориентация) през вековете са се групирали в комуни. Тези комуни играят много по-голяма роля в обществото, отколкото е прието да се мисли.
  • 54 Аз съм гомил

    12 3 Отговор

    До коментар #40 от "Руски ценности":

    Може ли козяшкоукрофилташкия жълтопаветник да не си изцвъка мнението и да намеси Русия,иначе няма да е той.

    Коментиран от #56

  • 55 Нищо ,,критпично" няма

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Това е технология за прокарване на нещо морално неприемливо за хората и постепенното му превръщане в приемливо.Стъпка по стъпка в обществото започва да се обсъжда неприемливото,после то да се сметне за уместно и накрая обществото да се примири с новата норма,която преди време е била немислима.Фактът,че ,,учени" изказват мнение за т.н.социален пол означава,че ,,,прозорецът" е преместен във фазата на дискусията,която преди не е била възможна.

    Коментиран от #57

  • 56 Руски ценности

    2 4 Отговор

    До коментар #54 от "Аз съм гомил":

    Руските ценности ги намеси руския другар. Даже съм цитирал точното място.

    Коментиран от #62

  • 57 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Нищо ,,критпично" няма":

    Кое е "морално неприемливото"?

    Коментиран от #59

  • 58 АМИ В ПЕЕНЕТО МИЛО

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    В ШОТЛАНСКИЯТ КОНКУРС ЗА ГАЙДАРИ НЕ ПЕЧЕЛИ ТОЗИ С НАЙ КЪСА ПОЛИЧКА А АКО ИМА НЯКОЙ ДЕТО СИ Е ОБРЪСНАЛ КРАКАТА
    НАЛИ СЕ СЕЩАШ

    Коментиран от #61

  • 59 В конкретния случай

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    е перфидната подмяна на биологичния пол със т.н.социален,което се прави уж за защита на правата на хората с небинарна сексуалност.Това се рекламира чрез спечелилия конкурса в коментираната Евровизия.До скоро половата дисфория се считаше за заболяване,а днес вече не е така.Ти ацентираш върху начина на подбор на облекло,а аз акцентирам върху начина на промиването на мозъци.

    Коментиран от #65

  • 60 Крумов

    3 1 Отговор
    Просто си "играят" - няма нищо толкова в "онези" светове. Има по-скоро - сексуалност, но при мъжете чувствата траят кратко.

    Нагон, а след това - кой-откъде е, не е наша работа да пречим, но е донякъде комично, а аз познавам жени - които явно така си прекарват по-добре ежедневието.

    При всички положения е важно - с какъв морал си - независимо как се обличаш, има стойностни хора, независимо от ориентацията.
  • 61 Българин

    2 5 Отговор

    До коментар #58 от "АМИ В ПЕЕНЕТО МИЛО":

    Нямах представа, че има такова нещо като "конкурс за гайдари" камо ли другите неща, които си написал.

    Коментиран от #67, #90

  • 62 ха ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #56 от "Руски ценности":

    От левия бряг на реката веднага извадиха греблата !
  • 63 тц тц

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Май не си излизал от село:) В Берлин, Париж и Лондон често се срещат пе....си в рокли и силни нагримирани, в Стокхолм и Ротердам пък е пълно с такива.

    Коментиран от #75

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "В конкретния случай":

    Няма никаква "подмяна". Избора ти не е ограничен, нито някой те кара да избираш "другото", нито Евровизия е нещо повече от шоу.
  • 66 Тихомир Томов

    5 0 Отговор
    Едно време при комунистите имаше комунистически паради .
    При военните имаше военни паради .
    Сега като им видя парадите и зная кой ни управлява ..... мммм.....

    Коментиран от #68

  • 67 Споко бе дженди

    3 2 Отговор

    До коментар #61 от "Българин":

    Всички разбрахме, че си имаш представа само от рокли, гримове и оскубани вежди:)))
    П.П. Най важното за теб забравих - страпоните;)))
  • 68 Пукната пара

    3 3 Отговор

    До коментар #66 от "Тихомир Томов":

    Преди парадите се правеха от тези, които управляват и бяха ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.

    Сега парадите не са задължителни, познай колко струва "аналогията" ти.

    Коментиран от #70, #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Да ама 66 е прав

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Пукната пара":

    ПП-ДБпедали и гнусотия е в момента, за това и такива аномалии като докторчето и немо се навъдиха.
  • 71 Костя с късия вурст

    4 6 Отговор
    Ние сме анти ваксари и всякакви анти ,ама сме ваксинирани ,а Цомчу не е п.рерас
  • 72 Истински българин

    3 1 Отговор
    Всички извратеняци трябва да бъдат подложени на хормонална терапия и една година да полагат тежък физически труд, така набързо ще забравят за левите си наклонности и лека полека ще се превърнат в нормални хора!

    Коментиран от #77

  • 73 Що бе

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кончита Бахур":

    Само с него ли се мажеш ваСелин не става ли
  • 74 Само питам

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Пукната пара":

    Ти велосипедист ли си ?
  • 75 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "тц тц":

    "Май не си излизал от село:)" Живял съм за по над година или много повече в следните градове: НюЙорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Мюнхен, София.

    ОбЯсни ми пак как "не съм излизал от село", люлински :) Или си от Аспарухово и да не се засегне някой от Люлин.
  • 76 ЕВРОВИЗИЯ

    5 2 Отговор
    И този психиатър ли и психар ли е бинарен.
  • 77 Те и сега

    5 0 Отговор

    До коментар #72 от "Истински българин":

    се подлагат на хормонална терапия при смяна на пола.Следва оперативна намеса за отстраняване или моделиране на вторични полови белези,а хормоналната терапия продължава цял живот.Това са огромни приходи за фармацевтичната индустрия и реконструктивната хирургия.Имат си и лоби,защото в някои държави тези процедури се подпомагат от държавата.За психолозите,които също са на хранилката няма да коментирам.
  • 78 Живо ферари

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Бендида":

    Жените много преди сто години са носили панталони, но под полата. Конете са били превозното средство, не можеш да си ездач без панталон. Седлото за жени седящи настрани е измислено едва през 17ти век.
  • 79 Не съм махнаджия

    1 1 Отговор
    Само дупка да е. /какъв съм аз? /
  • 80 Артилерист

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Руски ценности":

    Аз съм човек с богат житейски опит и такива думи, каквито сочиш, от Вл. Путин не съм чувал. Имаше вербуване на подобни индивиди за частния "Вагнер", но в редовете на руските войски се бият основно силно мотивирани доброволци. А в корпусите на Донецката и Луганска републики се бият още по-мотивирани, засегнати от гаврите на бандеровци и близки на убитите от обстрелите на редовната укроармия.
    За герои са обявени бойците и офицерите, които наистина са проявили отвага/жертвоготовност, храброст, умения в реален бой с врага и техният подвиг е видян и се признава от колегите по войскова структура, че и по-нашироко. Ти представяш ли си, какво е насреща ти да идва гърмящото бронирано чудовище, наречено "танк"? Срещу мен също не е идвало, но аз съм бил командир на противотанков дивизион и заедно с другите колеги офицери сме учили нашите противотанкисти не само да не се страхуват, но и да водят прицелен огън за поразяване на опасните танкове.

    Коментиран от #84, #85, #86

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Костя

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Руски ценности":

    Недей така да ни взимаш опорките,ши ни спрът рублите
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ши умра от смях

    3 1 Отговор

    До коментар #80 от "Артилерист":

    Военен с голям житейски опит ,та ти цял живот си бил на хранилка бре ,може да си бил добър военен ,но не си фактор в цивилния живот

    Коментиран от #88

  • 86 Само да питам

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Артилерист":

    Ходил ли си в русия в украйна
  • 87 Хомункулус

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бендида":

    Съгласен! Жена с панталон е било скандално но си е била жена. Мъж с роклА не си е вече мъж.
  • 88 Мне

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Ши умра от смях":

    Какъв "добър военен" 80% от коментарите му на военна тематика нямат връзка с реалността. Няма добри военни, които да са патологични фантазьори.
  • 89 НЕПОЗНАТ

    3 0 Отговор
    На тези с левите уклони им трябва здрав селски труд на полето и ще забравят за всички медицински извръщения. За обяд сланина с праз или лук и чесън, марулки с репички и сирене. Кашкавалче и селско мезе и на всики ще им плющат ушите. Анадъмна.
  • 90 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Българин":

    Нямаш си на идея какви още конкурси правят.
  • 91 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Борисчо Бонев":

    Паветата вместо жълти също розови или в цветовете на 🌈 дъгата.
  • 92 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Руски ценности":

    Ти не с опорки,направо с патерици от Посолството си тръгнал..
  • 93 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "МЪЖЕТЕ НОСЯТ ПОЛИЧКИ":

    И на гърците военните са в полички.Комшии са ни.Но поне не се гримират,не червят устни и не парадират.
  • 94 За протокола

    2 0 Отговор
    Когато нещо се случи еднократно, може да се преглътне и игнорира. Но когато се случи отново, значи не е случайно и трябва вече да се реагира.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.