Last news in Fakti

12 Юни, 2020 22:00 6 596 71

Ердоган става опасен за Турция

  • коронавирус-
  • опасен-
  • турция-
  • дойче веле-
  • реджеп ердоган-
  • ердоган-
  • турска лира-
  • икономика-
  • анкара

Турската лира преживява невиждан срив, а кризата удря директно по джобовете на турците

Ердоган става опасен за Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Реджеп Тайип Ердоган е по гръмките слова - особено във времена на кризи. Той грабва микрофона и се впуска остро да критикува политически врагове и международните партньори. И то дотогава, докато остане без глас. Ердоган обаче никак не обича да съобщава лоши новини на населението - за да поддържа впечатлението за непогрешимост. А до момента, покрай кризата с коронавируса, в Турция липсва най-вече едно - добрите новини, пише германският журналист Патрик Дикман в статия, озаглавена "Ердоган става опасен".

Ердоган губи доверието на турците?

Поради това в първите месеци на кризата около турския президент цареше по-скоро спокойствие. Докато броят на заразените в страната растеше, той можеше да бъде видян само по време на заседанията на кабинета. Турция е силно засегната от пандемията. Икономиката ѝ върви стремително към рецесия. А покрай срива на лирата в политически план вече не става дума само за последиците от пандемията. Става дума за властта на Ердоган. 

Хората в Турция усещат кризата по джоба си, а това директно се отразява и на резултатите в допитванията за доверието към Ердоган. Според различни проучвания, проведени през месец май, одобрението за партията на президента е било между 32,2% и 39%, посочва "Берлинер Цайтунг". А според проучване на института МаК, близо 54% от турците отхвърлят стратегията за борба срещу пандемията на управляващите. 

Президентът се превръща в риск 

Същевременно президентът влезе в битка за надмощие с политическите си противници от Републиканската народна партия, с което се превръща в риск за страната, пише Патрик Дикман. Той се опитва да смечки последствията за икономиката с разхлабване на мерките - за сметка на защитата от пандемията. Ердоган разхлабва ограниченията избирателно - само там, където ще е от полза за икономиката: моловете и фризьорите са отворени, но не и училищата и джамиите. А впрочем, икономическите проблеми на Турция започнаха много преди избухването на кризата от коронавирус. През последните години Ердоган беше допуснал редица грешки, припомня радио "Дойчландфунк". Сега пандемията просто влоши още повече и без друго тежката икономическа ситуация в страната. 

Навремето турското правителство финансира големия икономически растеж с кредити, страната стана силно зависима от чуждестранните инвеститори, валута и внос. Но сега инвестиции отвън няма. Това се дължи от една страна на кризата с коронавируса, но и на политиката на ниски лихви на Ердоган, който с натиска спрямо турската Централна банка проигра доверието на много чуждестранни инвеститори. Освен това турската икономика е силно зависима от туризма - сектор, който също е затънал в проблеми. Всичко това доведе до срив в лирата. Докато през юни 2019 едно евро се равняваше на 6,55 лири, средната стойност на еврото през май 2020 е била 7,55, става ясно от данните на германския портал Statista. В началото на май едно евро струваше дори 7,78 лири, а това представлява рекорден спад, уточнява журналистът Патрик Дикман.

Междувременно управляващата Партия на справедливостта и развитието се разпада все повече отвътре. За да я поддържа, президентът не пропуска нито една възможност да атакува опозицията и умишлено разпространява слухове за предсрочни избори, казва журналистът Мурат Йеткин. Той обаче смята, че това е само шоу и посочва, че икономическата ситуация не е достатъчно добра за преждевременни избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Дончо

    14 9 Отговор
    Ся като дадем 35 ките на Гърците

    Коментиран от #11, #16

  • 2 зомбиран

    15 9 Отговор
    наследниците на Кенан Еврен ще намерят решение
  • 3 Патето яки

    33 15 Отговор
    Бай Ердо си знае работата не го мислете. Пусна си потока газ а ние гледаме жално.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 сектант

    11 3 Отговор
    Забавлявайте се. И ние ще се забавляваме някой ден като ви свърши времето ама яко ще се веселим.
  • 6 Иван

    22 4 Отговор
    Ние цафнахме и вазахме
  • 7 Хасан

    26 12 Отговор
    Как квичи англосаксонеца когато не може да сё докопа до нещо

    Коментиран от #24

  • 8 още зелен

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Патето яки":

    първосигнално мнение
  • 9 Айде,бе

    36 13 Отговор
    Ердоган е фактор в световната политика!!Позволява си руски самолети да сваля ,на Тръмп пръст да размахва, и си гледа икономиката и благосъстоянието на народа!!Колко политици в света могат да се похвалят с това!!И работата не е до хвалбата, VW ги предпочете, /да не изброявам какво произвеждат,какви чужди инвестиции имат/Всичко опира до това, че всеки инвеститор знае,че парите са му гарантирани,със закони!!!Чуждите пари са свещени и не се пипат!/То и в Китай е така/При един паралел с нашата родна картинка.....за чуждите инвестиции има фактури за похарчените пари ,а насреща продукт НЯМА!!!И не не са откраднати...просто ги няма!

    Коментиран от #14, #26

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен борсук

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "бай Дончо":

    На гърците ще дадът детски самолетчета произведени в Китай, защото са по-евтини.
  • 12 родоп

    36 14 Отговор
    Турците отдавна ръфат килима и за всичко това е виновен Ердоган.Само нашите полутурци му се възхищават по сайтовете,ама си живеят в България нали?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 не точно

    14 18 Отговор

    До коментар #9 от "Айде,бе":

    добре, чужди пари може и да не са гепили, но за сметка на това са гепили нещо много по-ценно, а именно технологии. тия разни дронове, танкове, автомобили уж турско производство, с чий технологии ги произвеждат ? само не казвай, че са си техни, или че са им ги подарили. ако не бяха европейските наливания, там още щеше да е пустиня с джамии и минарета, и може би фабрики за локум и пишманета. повечето авточасти там се произвеждат под масата и което по-лошо се продават в големи количества и на българския пазар, а па що хероин идва от там ти е бедна фантазията. е какво има да ги хваля като повече от половината дейност е общо взето престъпна

    Коментиран от #15, #17, #18

  • 15 Леко не позна

    23 13 Отговор

    До коментар #14 от "не точно":

    Това, което го разказваш беше през 70 те, а кво е можело, няма смисъл да нищим, щото можеше и ние да сме на три морета. В Турция се произвежда абсолютно всичко и има огромен износ, а технологично са развити повече от повечето европейски държави. Медицината и болниците им са на световно ниво, не напразно най-тежките случай на всякакви заболявания отиват там. Вземи се пообразовай малко, а не ми разправяй кво можело да бъде и кво не...
  • 16 Дончо баешли

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "бай Дончо":

    89 вече са в Турция и е 6 на гърчолята баланса е Турция 424 + 89 =513, Гърция 305 + 6 =311. Чао, чао, гърция чао.
  • 17 Айде,бе

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "не точно":

    Кражбата на технологии е повсеместна!!!Тай развитите държави са копирали до" кражба" на технологии!!!Като кражба я поставям в кавички!!Руската "лада" ,"заз" , не са ли крадени ?????Въпреки всичко поставят началото на руското автомобилостроене!!!Умишлено не давам по сериозни примери ,но технологичния шпионаж и взаимствана на чужди технологии и..../забележи/ развитието и подобряването им е залегнало в основата на икономическото /политическото израстване на всяка нация!!!А турците се справят добре!!!
  • 18 Хасан

    7 8 Отговор

    До коментар #14 от "не точно":

    Да бе да ..много четеш Работническо дело
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Странен народ

    13 4 Отговор
    Ердогон става опасен за Турция това ви кефи а дали е така. Борисов е станал опасен за България, това няма значение. Единия може би става опасен а другия е опасен Български манталитети тъпото е че сам не може да реши.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 The Duke

    10 5 Отговор
    Преди два дни докато Турция нарушаваше ембаргото на ООН за оръжие на Либия, като ескортираше товарен кораб превозващ незаконни оръжия с фрегати, тя заплаши че ще потопи военни кораби на НАТО (френски, италиански и гръцки) ако се опитат да го контролират. Консултации за това поведение се провеждат на заден план. Очаква се отговор на НАТО.

    Коментиран от #25, #28

  • 24 Ердо

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    И евреина, само забележи заглавието, после снимката, под снимката DW колко точно е подбрана май почва да ги тресе чифутчетата, че почна да се приближава османлията към тях
  • 25 Графа

    8 6 Отговор

    До коментар #23 от "The Duke":

    НАТО? то САЩ ще се разпадне, Тръмп е обвинен за международно хулианство. В региона са Турция и Русия, ЕС нямат войска, България подкрепи ембарго към Русия и като при ВСВ не правилна страна.
  • 26 Дедо Муньо

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Айде,бе":

    Турската икономика, се развива, благодарение, на българската! Пазарите, за които са се водел и войни, сега се продават в пакет от ГЕРБ! Това е политиката! ГЕР"П" ПРОДАВА ВСИЧКО, С КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ЗАДУРЖИ НА ВЛАТ! БУЛГАРТАБАК- - ВЗИМА КРЕДИТИ, ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ! ДАВА ПАРИ, НА " КАЛИНКИТЕ " ОТ ВЛАСТА! ТОВА НЕЩО , НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ, ПРЕДИ 30 ГОДИНИ! ЕХ БАЙ ТОШО! ВЕЧНА ТИ ПАМЕТ! И МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ, ПО ТОВА ВРЕМЕ!

    Коментиран от #31

  • 27 Ей турци

    7 7 Отговор
    Внимавайте какво казвате за Германия. Великият просяк на Турция моли Германия да разреши на германците да отидат там за туризъм, игнорирайки огромния проблем с коронавируса в страната.

    Коментиран от #32

  • 28 оня с коня

    7 6 Отговор

    До коментар #23 от "The Duke":

    Няма лошо да Преиначаваш Фактите,но първо си намери някой да ти вярва на приказките:)А в Статията в която се описва "Инцидента" ЧЕРНО НА БЯЛО пише че Корабите- мераклии да проверяват Турския плавателен съд са от ЕС,а не от НАТО...ако правиш разлика.И понеже Турция НЕ Е ЧЛЕН на ЕС,съответно и НЕ Е НЕОБХОДИМО да се съобразява с Ембаргото,което и обяснява отказа та Проверката.Анадън му?
  • 29 мухаха

    11 4 Отговор
    днес туитър затвори 7 000 турски акаунта ... защото те са създадени от турските власти и са били предназначени за разпространение на ..... фалшиви новини !!!! кочинааа........
  • 30 Info

    5 3 Отговор
    Али Бабакан: "Турската икономика достигна нивото, през което беше през 1970 г."

    Единствената причина за тази ситуация е грешната политика на правителството, каза бившият вицепремиер на Турция Али Бабакан. Бившият вицепремиер Али Бабакан заяви, че Турция е в трудна икономическа ситуация, както беше през 70-те години.

    "Единствената причина за това е неправилната политика на правителството. С правилните политики Турция може да се превърне в самодостатъчна страна. Има всички необходими инструменти за това", каза Бабакан.

    "Фактът, че страната остава икономически затворена, ясно служи на целите на режима. Това го прави много по-лесно да управлявате. Ако сте затворени за външния свят и оказвате натиск върху медиите в страната, всичко, което кажете, звучи като истини. Турция се движи в тази посока.

    Според Бабакан настоящите цифри за растеж, отчетени от президента Ердоган в неотдавнашно изявление, не отразяват трудните икономически реалности на страната.

    "Икономическата картина за обикновен гражданин е много различна от това, което казват. Ние контактуваме с хората и това, което те чувстват, не е в съответствие с това, което правителството казва", добави той.

    Коментиран от #37, #38, #42

  • 31 Айде,бе

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "Дедо Муньо":

    Дедо, гинкобилобата да си пиеш!Редовно!Кое точно се развива в турската икономика,благодарение на българската !???Че крадат и лъжат като българите ли!,???Айде пий гинкобилобата,опомни се, и пак кажи!Ако се сетиш де!!!Кажи нещо конкретно!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ей турци

    6 2 Отговор
    Започнете да практикувате в арабската писменост. Ще ви трябва. Големият клоун ще ви го наложи.
  • 34 Бъдещето на бегето е в Туркия

    3 15 Отговор
    Бегето си е турска теритария

    Коментиран от #44

  • 35 Пастор Брансън

    5 3 Отговор
    Разбира се Ердоган е опасен. Отмяната на изтребителите F-35 и затвора за служител на американското посолство в Турция ще доведе до нова криза с Ердоган.
  • 36 Единственото вярно е

    12 3 Отговор
    Ердоган е опасен, но не за турците. Опасен е, защото изкара Турция от блатото на послушковците. Ердоган е опасен, защото гледа интереса на Турция, а това не се харесва на ' големите ". Затова се мъчат от години да го свалят и на негово място да сложат един послушен и наведен. Развали им игрите в региона. Турският народ избира Ердоган, а той е техен президент и затова гледа интереса на народа си. Кой каквото иска да пише, турският народ показа подкрепата си за Ердоган заставяйки срещу оръжията на превратаджиите. Колко световни лидери могат да получат такава подкрепа от народа си? Ако беше опасен Ердоган за тях, щяха да си чоплят семки пред телевизорите и да гледат преврата, а те излязоха по улиците срещу танковете
  • 37 Инфо

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Info":

    А как е българската икономика просветения, ликуващ над общото нещастие.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Info

    4 2 Отговор
    Говорителят на германското външно министерство Мария Адемар: Според информацията, с която разполага Министерството на външните работи, кораб от операция IRINI, като част от заповедите му, искаше да инспектира търговски кораб в сряда и беше спрян от турски кораби. Операция IRINI вече ще събира информация за инцидента и, както се изисква от резолюция на Съвета за сигурност на ООН, ще препрати документите на съответния Комитет на експертите на Организацията на обединените нации и ще има оценка на нещата. Това очевидно е тема, която току-що започна. "

    Коментиран от #41

  • 40 Тримата глупаци

    3 1 Отговор
    Спете спокойно, истината ще ве събуди. А злобата ще ви съсипе.
  • 41 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #39 от "Info":

    Не може турски НАТОВСКИ кораб да се инспектира ..и какво му е лошото под ръководството на Турция да се създаде една нова свободна демократична Либия ..а Хафтар ще бъде само поредния диктатор Кадафи и Сиси
  • 42 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Info":

    Бабаджан е бивш икономически министър на Ердоган ..създаде партия ,стана опозиция и е нормално да говори така
  • 43 Хасан

    2 4 Отговор
    Нека да се задържи колкото се може повече, че да ни отправи към дъното като Титаник. Икономиката се влошава и това е видно за всички, следва недоволство сред народа, а от там и риск за възникване на гражданска война, намеса на кюрдите в нея пълно мазало. Не е лошо нали? Май ще си стоя тук, че е доста по безопасно.
  • 44 Долу турските домати

    5 5 Отговор

    До коментар #34 от "Бъдещето на бегето е в Туркия":

    Помечтай си, това ще ти остане. Сега аз да ти кажа пуйколандия скоро няма да е същата, защото ще се разпадне на 3-4 части, но ти продължавай да мечтаеш на България. Вие сте вече бита карта и още не можете да го схванете, но това няма никакво значение. Процесите на разпадането ви са в ход, а дали вие ще го приемете или не е без значение.

    Коментиран от #45, #48

  • 45 Хасан

    3 9 Отговор

    До коментар #44 от "Долу турските домати":

    Хахаха ...Турция се разраства ..сирийците искат да са с турците ,либийците също...българите също искат добросъседство и взаимопощ с турците

    Коментиран от #46, #70

  • 46 Долу турските домати

    11 3 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Вас никой за нищо не ви иска. Истината е точно обратната, че вие се натискате на всички. Ти още малко ще кажеш, че и Гърците ви искат,а? Както казах вашата е изпята но вие сте слепци и не го виждате. Убеден съм не на 100%, а на 1000%, че ти ще си жив свидетел на събитията които предстоят та лелеяната ти /р/одина и няма да ти харесат, но на нас българите не ни дреме за такива като теб. Ти си тумор в тялото на България, но и твоето време ще дойде. Нали знаеш какво се прави с туморите, за да оздравее организма

    Коментиран от #47, #49, #52, #53, #54, #57

  • 47 Не че ги обичам

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "Долу турските домати":

    Ама мега си изостанал...
  • 48 IYI

    5 5 Отговор

    До коментар #44 от "Долу турските домати":

    Това го повтаряш от години, но Турция става все по силна. Продължавай да повтаряш и да лапаш турски краставици
  • 49 смях смях смях

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "Долу турските домати":

    То ние самите сме тумори на България, за друг такъв заспал народ да си чувал, от 76 години да го клецкат
  • 50 170

    6 3 Отговор
    Турците не само, че никой не ги иска. Всички техни съседи ги мразят и презират. Ставали били по - силни. Икономиката им вървяла. Това първо не е верно. Но дори и да е така, от това не ставате по-малко гнусни. Сега можете да си пишете колкото искате и да ми слагате минуси колкото искате, но отношението към вас ще си остане. То е натрупано през вековете от гнусотиите които сте правили и които не признавате.

    Коментиран от #56

  • 51 170

    6 6 Отговор
    Към плюещите тук турци по България. Плюйте, щом искате. Плюйте държавата която ви е приела като равни (не така направиха турците с българите които останаха там !), но стискайте българските паспортчета, че без тях ста заникъде. Да плюете този които ви е направил добро е хартерно за вас. Не сме учудени. Не сме очаквали друго.
  • 52 Хасан

    5 5 Отговор

    До коментар #46 от "Долу турските домати":

    Абе човек ,защо не възстанахте за тия 500г а трябваше Европа и Русия да ви защитава !? ..защото на дедите ти беше добре ..доволен ли си от световния ред в който богатия става по богат !? Доволен ли си да бъдеш периферия на Европа ,вместо да бъдеш в центъра на новия световен ред!!
  • 53 Хасан

    5 5 Отговор

    До коментар #46 от "Долу турските домати":

    Да не мислиш че немеца или французина много те иска!? Как се разпищя Макрон когато български тираджии почнаха да взимат пазарен дял от Европейския транспорт ..
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 koпа

    5 3 Отговор
    Като виждам плачевното икономическо състояние на България не ми се слуша въобще за Турция,пенсий по 200 лева полувин България в чужбина да търси работа ,а щасливите роби успели да си намерят работа в Българя масово получават реални заплати между 500-600 лева.
  • 56 Хаха

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "170":

    Ами нормално е така да говориш,и ти си прав,все пак не са малко 500 год,а и БГ през цялото си съществувание е била подчинена на някого и в момента е така,а ТУрция винаги е била командваща,това ни е разликата
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Долу турските домати

    5 4 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    Виж сега хасанчо, щом съм русофил няма как да бъда туркофил нали се сещаш? А съм русофил, защото съм им благодарен, че са ни освободили от такива като теб. Няма как българин да бъде туркофил след като 500 години сте ни клали като добитък. Друго каквото и да ми говориш е пълна загуба на време.
    А ти, който се мислиш за турчин си толкова турчин, колкото аз съм извънземен. Не ме интересува за какъв се мислиш, но ако ти си толкова убеден, че си турчин вземи и си направи ДНК изследване не е трудно и сам ще се убедиш, че може да си всичко друго, но не и турчин. Знам, че няма да го направиш, защото не ти стиска. Като излезе истината наяве тогава знаеш ли, колко объркан ще си ? Ето от това ви е страх вас "турците" да не излезе, че не сте такива за каквито се мислите. Там ви е болката на вас и не смеете да се изследвате.

    Коментиран от #59, #67, #68

  • 59 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #58 от "Долу турските домати":

    Ти и няколко като тебе ще са русофили но аз и много като мене ще сме туркофили ..турчина ако беше те клал сега щеше като индианците да си в резерват ..за 500 г нито една религия,секта,етнос или култура не е изчезнала
  • 60 Хаджиментов

    3 3 Отговор
    Ердоган отдавна е опасен за Турция и турците. Неоосманистката му политика и мераците да се мери с най-големите го вкараха в конфликти и доведоха Турция до криза.

    Коментиран от #61

  • 61 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "Хаджиментов":

    Абе човек ..Ердоган си е най обикновен капиталист ..иска това което искат и американци ,руснаци и немци ..евтини ресурси и пазари за свои стоки ...и затова англосаксонеца вие като вампир за кръв ..ще смуче по малко ..свикнали са от 300г да пият кръвчицата на всички ..

    Коментиран от #62

  • 62 Хаджиментов

    6 2 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    Точно неоосманистката политика му реже инвестициите и бизнеса. В мераците си да стане лидер на мюсюлманския свят прави глупости и влиза в ненужни конфликти.

    Коментиран от #63

  • 63 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Хаджиментов":

    Виж сега има ново разбъркване на картите ..и Ердоган иска по добра ръка и козове ..защо експанзията на Русия не е неоимперска или експанзията на Германия неопруска ?? ..и какво значи чужда инвестиция !? ..да спрем АЕЦ и да произвеждаме електричество от шистов газ???

    Коментиран от #64

  • 64 Хаджиментов

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Русия също се стреми да си спаси империята, но неуспешно. От средата на 19 век върви непрекъснато надолу и нито СССР нито РФ нито ОНД ще я спаси.
    Инвестициите са тези, които направиха от Турция регионална икономическа сила и от Китай това, което е днес. Те са това, което измъкна Япония, Германия и Западна Европа от разрухата след ВСВ.
    Благоденствието на една държава не зависи от размерите и и чувството и за собствено величие, а от ума на управляващите я.
    Виж Русия, най-богатата на природни ресурси държава, с територия 1/11 от Земята, с ужасяващи оръжия и армия и стандарт, по-нисък от този на много"бананови" републики. Като контрапункт виж Люксембург, Швейцария, скандинавските страни, Сингапур.
    Тези брътвежи за "велика-" това и онова, са предназначени за тълпата, за да може управляващите я да я яхат спокойно. Но това е до време и след това и те се сещат, че само с приказки и оръжия не се живее.

    Коментиран от #66

  • 65 Неутрален

    2 0 Отговор
    Статията не е анализ а явна пропаганда. Писателят няма реална представа за социалната, политическата и икономическата реалност нито в Турция нито около нея. Забележете че не посочва никакви обосноващи материали за статията си.
  • 66 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Хаджиментов":

    Да но зависи кой какви приоритети има пред народа си ...Русия изпраща космически кораби , това е научен и инженерен потенциал ..докато Люксембург прежувява от финанси,казина,проституция ..
  • 67 А дали е така

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Долу турските домати":

    Само българите ли са били под Турско робство? Защо само българите са били "клани" а дали са били или ви е насадено? Турците като другото население нямали крупни имоти. Българи чорбаджии били богаташи, банкерите са били българи.
  • 68 Яжте

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Долу турските домати":

    Българския вносен пипер
  • 69 Луд

    1 0 Отговор
    Ердоган е опасен но не за Турция и населението си,той има топки за разлика от почти всички други,опасен е със това че подарява и продава предпазни принадлежности на нас,и почти цял свят(включително и на немците ,и на Дойче веле).Де да бяха и нашите управници като него,но уви нали управниците произлизат от народа,а народът ни е крадливБайГаньо
  • 70 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Не бъркай българските управници с българите!
  • 71 ʰᶦᵍʰ

    0 0 Отговор
    По примера на Китай прави изкуствено обезценяване ,) Съдейки по оборота им през последните 10 години няма как да са закъсали!