Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 09:57 10 167 151

Умиращата нация, която уби децата си

  • деца-
  • образование-
  • училище-
  • онлайн обучение-
  • ученици-
  • мартин карбовски

Аз ще плача за децата, които имаха ужасния късмет да се родят в страната на застаряващата бюрокрация, която не може да вдене какво означава един пропуснат осми клас, една година в гимназията, където се оформят характери и училището не учи на математика, а на присъствие в живота.

Умиращата нация, която уби децата си - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Онлайн обучението е смърт за нашите деца.

Възрастните българи, които държат ключа към бъдещето на нацията се уплашиха за кожите си и първо затвориха училищата. Барове, ресторанти и дискотеки ще продължават да работят под някаква форма. Клането в училище обаче е поголовно. Почти цяла година нашите деца ще блеят пред компютъра и нещото, което не е в никоя учебна програма - злото, наречено онлайн обучение.

Двадесети век уби религията като възможност за влияние върху децата. Един от стълбовете на възпитанието, обучението и етиката - църквата отпадна от житейската програма на европейското дете. По други места на планетата, с по малко свобода това не се случи.

В началото на 21 век пада и вторият стълб, който крепеше превръщането ни от протеини в съзнателни същества. Отпада училището под привидната форма на онлайн обучение - бездушно, неприсъствено, полузадължително образование вече почти една цяла година.

От образование отпадат автоматично:

1. всички бедни деца

2. деца с по слаб родителски контрол

3. деца, гледани от баби и дядовци

4. деца на емигранти

5. деца, заети да помагат в оцеляването на семейството.

Школата, училището ги предаде. Без да има заплаха за самите деца. Остаряващата нация предаде и малкото си деца от страх пред болест, която не бележи рекорди в смъртността си. След време дали същите деца ще могат да спретнат статистика колко точно опасна е била болестта, за да провали така живота им?

Разбирам, че темата и този вид писане са непопулярни. Никой не протестира за затварянето на училищата, всеки ден обаче има репортаж колко е важен бранша на нощните заведения. Мачовете вървят с публика. В Кан фотографите се блъскат като всяка година без маски да снимат селебритита. Всички плачат за икономиката. Аз ще плача за децата, които имаха ужасния късмет да се родят в страната на застаряващата бюрокрация, която не може да вдене какво означава един пропуснат осми клас, една година в гимназията, където се оформят характери и училището не учи на математика, а на присъствие в живота.

У нас това няма да се каже от илитератите на власт. Спасихте кожичките и спечелихте паричките, но убихте децата. Дете, расло една година в ковид популация, лашкано от маски, телевизии, локаути, онлайн обучения и класове в ZOOM, няма да е същото дете, което познаваме.

Голяма част от тия деца просто никога няма да се научат да учат. Остава надеждата за последния стълб, който крепи смисъла и създаването на нация и личности - остава семейството, като институция да се досети и да поиска истинско училище. Семейството, което е удряно всеки ден от нови и нови либерални юмруци, семейство, която е опорочено от идеята за “ново нормално”, семейството, което се чуди как да оцелее в джунлгата на икономическото и здравното чудовище наречено епидемия. Не знам дали има нова чума, но знам че има деца, чийто живот ще пострада, заради нашия страх от чумата.

Спасете децата, върнете ги в училище! Иначе историята ще напише подробно как една умираща нация, раждаща най-малко деца на планетата, не успя да предаде знания, етика и реален живот на своите най-скъпи. Грешно е това, помнете.

Автор: Мартин Карбовски

Източник: Lentata.com


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МартинГабровски

    65 211 Отговор
    Ти колко деца направи, че коментрираш бре алкохолик!!

    Коментиран от #44, #90

  • 2 закривай

    99 28 Отговор
    Ганьо е егоист. Стрх го е за децата му и ги обрича на бавна гибел. А колко неродение е утрепал Ганьо. За Ганьо има специално место в Казана, без дяволи да го пазят, да не избега, щото Ганьо сам се натиска надолу.

    Коментиран от #135

  • 3 Пенсионер

    49 142 Отговор
    А по-добре ли е ддецата да блеят в училаща, превърнали се в занимални за отглеждане на деца на работещи родители и да заразяват учители, семействата и близките си?

    Коментиран от #12, #114, #115

  • 4 КАРБОВСКИ.........УМОПОМРСЧЕНИЯ ПИСАЧ

    42 119 Отговор
    ТВОЙТЕ ДЕЦА КЪДЕ СА .........ЧЕ ДАВАШ АКЪЛ
  • 5 КАРБОВСКИ.........УМОПОМРАЧЕНИЯ ПИСАЧ

    36 101 Отговор
    ПИСНА НИ ОТ ТЕОРЕТИЦИ........
  • 6 Бен Гън

    148 12 Отговор
    Когато човек умира,най често първите признаци са с поетапно отказване нормалната дейност на органите му.Това се случва с държавата България в момента.

    Коментиран от #46

  • 7 Тъп

    35 119 Отговор
    Карбовски, опитваш да си намериш работа, не ставаш.
  • 8 Карбовец

    28 97 Отговор
    ли си или както там ти беше истинското име - не си прав. Стига рева на гроба на нероден Петко. Тук вече прекали.
  • 9 сила

    72 9 Отговор
    има един съветски филм от близкото минало нарича се кин дза дза препоръчвам го горещо на всички ковидидиоти сюжета му е както е модерно да се казва сега визионерски гледайте го непременно
  • 10 123

    136 25 Отговор
    Дистанционното обучение лишава децата от социални контакти необходими за изграждането им като нормални хора. Липсата на социални контакти води до отчуждение. А световните кукловоди това искат - да убият човешкото у човека.

    Коментиран от #11, #24

  • 11 456

    21 66 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Да, отчужден, но жив.

    Коментиран от #61

  • 12 сила

    44 18 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер":

    бих ти написал много епитети но ще ме изтрият обаче ти си знаеш нали
  • 13 Др Дулитъл

    13 65 Отговор
    Спокойно,ти умнико си стерилен,за твоите деца,няма страшно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЖОРО

    84 14 Отговор
    АМИ ПО СЕЛАТА ДЕТО НЯМА ОБХВАТ И СА БЕЗ ИНТЕРНЕТ КАК УЧАТ..ДИСТАНЦИОННО НЕ СЕ СТАВА ИНЖИНЕР,ДОКТОР,АРХИТЕКТ...

    Коментиран от #53, #65

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 е как

    38 5 Отговор
    Който грасува за стари крадци да знае че става съучастник и младите трябва да имат едно наум за тези който дават власт и тези който са облечени в власт че са едни съучастници .

    Коментиран от #75

  • 18 БПФ

    52 23 Отговор
    Карбовски е прав отчасти. На децата им липсва възпитанието в училище, социалните контакти, за последното самите те признават. И учениците предпочитат да учат присъствено.
    Но за другото - не е прав. Тия дето ги изброява - "бедните" (знаем кои), деца със слаб родителски контрол, "заети да помагат в оцеляването" - не учат както трябва и в присъствена форма. На "бедните" им раздадоха таблети да учат, таблетите още същата вечер се озоваха в заложните къщи, за да могат "бедните родители" да си купят рикия и цигари.
    И обратно - ученик и дори човек, който иска да учи, нищо не може да го спре !!! Като учител казвам - пролетта много ученици, които в училище се разсейваха с глупости, под карантина вдигнаха сериозно резултатите си.

    И друго - животът на учителите. Той стойност няма ли? Карбовски знае ли колко от тях са в рискова възраст и с придружаващи заболявания?

    Коментиран от #107, #117

  • 19 хахаха

    16 54 Отговор
    О, Боже! Каква чудесна илюстрация на това кой тип хора са против онлайн обучението.... Това показва, че онлайн обучението е добро.

    Коментиран от #148

  • 20 Учител

    33 22 Отговор
    Реалността е такава: в нашето училище са болни от ковид 6 учителя. Още толкова не идват, защото те или детето им, имат грип или настинка или други болести . Останалите учители изнемогват да запълват дупките, работейки много наднормени часове, и накрая учениците, които не боледуват, но носят вируса, разболяват заместващите. Дори онлайн обучението става проблематично. Който е писал статията горе НЕ ПОЗНАВА РЕАЛНОСТТА В ЗАРАЗЕНИТЕ УЧИЛИЩА. Много тъжно е, когато учителите, които са нископлатени и болни, умират от ковид в болниците, а това е все повече. Може онлайн решението да не е като присъствено обучение, но друго по-добро нямаме.

    Коментиран от #29, #30, #48

  • 21 Шопо

    72 14 Отговор
    Жорж ни го каза : МАЛЪК,НО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТ НАРОД ! Храним циганите,лекуваме циганите,посволихме на един бандит да управлява държавата,да окраде за себе си милиарди и за задлъжни България със 70 000 000 000 € ! Накрая ще оставим децата си неграмотни заради ционистките мераци да ликвидират ,,непълноценните ,, нации !!!
  • 22 леле

    11 8 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: ... където се оформят характери и училището не учи на математика, а на присъствие в живота...
    ...Публикувано във факти.бг: ...пада и вторият стълб, който крепеше превръщането ни от протеини в съзнателни същества.."

    Горещо препоръчвам на Карбовски да прочете книгата "Оръжия за масово обезличаване" на Джон Гатоу. Мисля, че има нужда да попълни някои свои пропуски и ще му бъде интересно....

    Коментиран от #68, #116

  • 23 гост

    28 15 Отговор
    Карбовски, мислех те за по-умен, ама ти пак за цигойните ревеш. Нали видя от твоята помощ каква полза има?
  • 24 Пенсионер

    31 11 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Абе наистина училищата вече не са част от образователна система. По коментарите тук разбирам, че училището е социално заведение, забавачка. Ами да затварят и МОН и училищата. Говорим за обучение, не за забавление. А най-важното е здравето
  • 25 шумец

    17 31 Отговор
    Карбовски, твоите комунисти донесоха смърт на България!
  • 26 злобар

    29 5 Отговор
    Управляващите трябва да се съберат и въведат също така и онлайн секс .

    Коментиран от #119

  • 27 666

    48 11 Отговор
    Какви хора сме българите. Чета коментарите, човека изказва мнение, те му кълнат децата... дето все ще ги няма...

    Коментиран от #45, #80

  • 28 Един

    49 18 Отговор
    Абе тука един единствен трол ли е написал всички коментари или се напълни с откачени хипохондрици?! Децата трябва да си учат нормално, защото иначе нищо не се получава! Който има дете ученик, знае!
    А който го е страх от великата пандемия - да си нахлузва маската и памперса и да не ръси акъл, щото и без това не му достига!

    Коментиран от #31

  • 29 сила

    41 20 Отговор

    До коментар #20 от "Учител":

    никой не умира болниците са празни просто се точат милиарди бе хора прости....зашо не пуснаха журналисти да снимат в отделенията защото са празни там няма никакви болни

    Коментиран от #34, #37

  • 30 666

    24 18 Отговор

    До коментар #20 от "Учител":

    Вие ли сте ниско платени дето от заплати и частни уроци сгъвате по няколко хиляди на месец бе...

    Коментиран от #33, #43, #47

  • 31 Друг

    29 5 Отговор

    До коментар #28 от "Един":

    Който има дете ученик прекрасно знае, че ако разчита на училището нищо няма да стане, затова именно се хвърлят толкова пари по школи и частни уроци! Който има дете ученик - знае! Училищата наистина са на ниво забавачка вече!

    Коментиран от #41

  • 32 Тоя азиатец....

    17 16 Отговор
    Какво даде на света, освен черногледство и паника... Скрий се бе ееее....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 не е така

    28 10 Отговор

    До коментар #29 от "сила":

    Вчера бяха 7 починалите учители, едната оставила кръгло сираче. Надявам се да няма повече починали, но има много болни в момента. Моля те, не казвай на черното бяло. Умират и за съжаление не са привилегировани като политиците ни, дето ги обгрижват и ги лекуват с най-скъпите лекарства!

    Коментиран от #38, #121

  • 35 ъъъъъ

    11 14 Отговор
    карбовски ,до оня ден ревахте за ОНЛАЙН.... ето го . сега не го щете . ти знаеш ли какво искаш ?
  • 36 беронь

    14 17 Отговор
    Кат та гледам карбовски май си падал на глава като малък и оф line не ри спори
  • 37 Не сте наясно

    14 11 Отговор

    До коментар #29 от "сила":

    Не съвсем. Реални хора го имат този вирус и са си в болниците. Нямате ли лекари до Вас да Ви обяснят нещата.
  • 38 сила

    23 16 Отговор

    До коментар #34 от "не е така":

    всеки ден в страната ни умират между 300 и 400 човека от нещо си няма ковид 19 има идиоти 2020

    Коментиран от #82

  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 21 Отговор
    Гадно човече е този Карбовски
  • 40 666

    22 22 Отговор

    До коментар #33 от "БПФ":

    Така си е, вземеш 1200 лв. заплата, нарочно не ги учиш в училище за да те викнат родителите за частни уроци, айде тоя месец и от там 1000 лв. Не се прави на луд учителю "беден". А и по езика който използваш ми е ясно колко ги учиш и на какво.

    Коментиран от #56, #142

  • 41 Един

    31 14 Отговор

    До коментар #31 от "Друг":

    И кво предлагаш бе тиквун?! Да спрем децата от училище и да ги пращаме на частни уроци ли? Моите деца си учат нормално и имат добри оценки в училище! Ти какво дете отглеждаш не знам, ама ако си мислищ, че като учи онлай ще цъфне и върже, явно и ти си чел само "Винету" като вожда ти!

    Коментиран от #51

  • 42 плевен

    32 5 Отговор
    Прав е Карбовски, че онлайн обучението произвежда неграмотници. Противниците му също са прави: до един месец, всички деца в клас ще са заразени, и пак ще се стигне до затваряне на училището. За капак най-опитните даскали ще са доста пооредели.
    До тук свършиха лесните варианти, където другите са ни виновни. Остава трудното- родителите да не се правят на публика, защото те са най- важната част от образованието. Вечер, след работа да се отделят поне по два часа за контрол и помощ. Компромиса ще ви провали. Помнете: дете се милва само когато спи.
    Естествено, тези който смятат децата си за личности със свое мнение, могат да седнат пред телевизора и да не ги поглеждат. В края на краищата, все някой трябва да ни налива бензин в колите.
  • 43 Малко наизуст май

    18 2 Отговор

    До коментар #30 от "666":

    Също като лекарите, щом се държи на кадър, трябва да се ПЛАЩА. Никой не може да живее нормално със заплата от 1000лв, деца, режийни, храна и другите крадливи и уродливи съвременни форми на грабеж на населението. Частните уроци СЪЩО СА ОНЛАЙН , между другото.
  • 44 Той деца е правил

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "МартинГабровски":

    Правилният въпрос е колко от тях е отгледал.
  • 45 сила

    17 10 Отговор

    До коментар #27 от "666":

    мартин има дете за сведение на злобарите дето го кълнат
  • 46 Оставка

    18 8 Отговор

    До коментар #6 от "Бен Гън":

    Напълно подкрепям.До този момент,отказалите органи са органите за държавно и местно управление,здравеопазване,полиция и прокуратура.

    Коментиран от #143

  • 47 Ти наистина

    10 3 Отговор

    До коментар #30 от "666":

    не си учил, за да говориш така. Личи ти умствения багаж и е по-добре да не пишеш глупости за да не ти личи простотията
  • 48 В такива времена живеем

    26 8 Отговор

    До коментар #20 от "Учител":

    И доктори се заразяват и за съжеление умират и полицай и т.н, ама онлайн лечение въведоха ли? А онлайн посещение на полицай. Имате гилдия, вдигнете синдикатите си и искайте отпускане на пари и спешни мерки за бързо обучение на горни випуски студенти за заместващи учители, но не съсипвайте бъдещето на българия, за да не се заразите в училище, а в магазина например, защото и при онлайн обучение все ще имате допир до хора за осигуряване на храна, лекарства, помощ на роднини и др. Колкото и да се пазите не сте застраховани и асоциализацията и бъдещата неграмотност на децата не е цената, която като се плати ще ви опази със сигурност здрави. Ей българи, вземете да мислите за общото благо вместо само за себе си, че вируса ще ни е най малкия проблем ако продължаваме така.

    Коментиран от #54, #58

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Верни неща е писал

    6 7 Отговор
    Обаче на фона на отглеждането на собствените си деца лъха на страшно лицемерие.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тодорова

    25 14 Отговор
    Поздравявам Ви г-н Карбовски за статията! Вие правилно биете камбаната за това, което става, зa нaй-cкъпoтo ни - дeцaтa. За съжаление бoлшинcтвoтo хора малко четат и приемат едно към едно тв внушенията задръстващи ефира. Истината е, че тъй наречената ковид пандемия е Огромна Измама, дoкaзaнo c нaучни фaкти.Тя e и с много Цели придружаващи основната-намаляване на световното население и прeвръщaнeтo му в чипирани рoби. Всичкo тoвa e прeдвидeнo и ce гoни cтръвнo. Не вярвайте на завишените мaнипулирaни бройки заразени. Провежда се световна подготовка за приемане на Ваксината, която да довърши работата на вируса и осъществи Целта пo вoлятa нa cвeтoвнитe гocпoдaри жадни само за печалби.
  • 53 Пенсионер

    16 22 Отговор

    До коментар #15 от "ЖОРО":

    Да ама сега от ковид умират инженери, архитекти , учители, лекари. И стари и млади. В болниците няма места, учениците, които се социализират ръсят зараза

    Коментиран от #64, #128

  • 54 БПФ

    19 10 Отговор

    До коментар #48 от "В такива времена живеем":

    Ами лекар и полицай как да работят онлайн, бе: мозък? Нали онлайн обучението се прави И заради това - да се намали броят на болните и да се облекчи непосилния товар на плещите на лекарите ни?

    Коментиран от #87

  • 55 Ирена

    26 13 Отговор
    Браво на Карбовски. Отново уникално- истински коментар. Абсолютната истина за интересите на шепа хора, решени с цената на всичко да прекрояват света и да се увековечава богатството им.
  • 56 БПФ

    18 5 Отговор

    До коментар #40 от "666":

    Ти ли ще ми правиш сметка на парите бе, калтак? А наясно ли си колко от тях остават, след като ми удържат куп осигуровки и данъци? Ама ти сигурно си някакъв бачкатор на черно и такива работи не плащаш... те са за законно работещите балами.
    И частни уроци не давам - достатъчно работа имам в училище. Понякога проверявам писмени работи до един през нощта, на другия ден в 8 сутринта пак трябва да съм на линия... не съм като някои, дето като им свърши работния ден в 17.30, с чиста съвест отиват в кръчмата.

    Коментиран от #88

  • 57 Млада протестърка

    14 14 Отговор
    Много ме просълзи др. Карбовски но питам като измират учителите кой ще обучава децата ни? Може би драскачите като автора.....
  • 58 Друг

    12 3 Отговор

    До коментар #48 от "В такива времена живеем":

    Оо, приятелче, то не е само до оценките... :) Не знам минали ли сте матурите за 7 клас. Да видиш пък там какъв майтап е. А и постоянно нещо променят, така че и учителите да не знаят до последния момент как да обучават децата. А и някои от най-добрите учители в БГ казват, че за матурите си трябва зубрене, а не разбиране. Няма да цитирам имена, ама ако ти кажа кои го казват ще спреш да спориш. И така, щеш не щеш си записваш детето на някоя школа, за да свикне с формата на тестовете и да знае какво да прави. Обаче, ако си го записал в правилната школа, накрая има бонус-изненада: последния час развиват темата, която се пада на матурата... Та така.. Не ми обяснявай...

    Коментиран от #70

  • 59 Друг

    0 3 Отговор
    Извинявам се, предния ми коментар е до номер 41 от "Един"
  • 60 аз съм Веска

    5 2 Отговор
    От написаното заключение настръхвам .ГОРКАТА НИ НАЦИЯ .
    НЯМА ДА МИ ПОВЯРВАШ , НО НЯКЪДЕ В ПИСАНИЯТА ТАКА СМЕ ГИ УПЛАШИЛИ С ЧУДЕСНО БЪДЕЩЕ , ВОДЕЩ НАЦ. МАНТАЛИТЕТ, ЕДИНСТВО , ТВОРЧЕСТВО , КРАСОТА , ЧЕ СА ЗАПОЧНАЛИ КАТО ХИЕНИ ДА НИ ОБГРАЖДАТ ,И ДА НИ ТЪРСЯТ "КОЛАЯТ " .
    ВСИЧКИ НИЕ ТУК СМЕ ПРАШИНКИ ,ПРЕД СВЕТОВНИЯТ СГОВОР СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ .
    САМО ЧЕ , С ЕДНО НЕ СА СЕ СЪОБРАЗИЛИ :
    ЩОМ Е РЕЧЕНО , ЩЕ СТАНЕ .
    ИМА ГО ВЪВ ФОЛКЛОРА :
    " РЕЧЕНО,СТОРЕНО " !!!!
    АЛБИГОЙЦИТЕ , НЯКЪДЕ ОКОЛО СТО ЛИЦА , СА РАБОТИЛИ ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ .ЩЕ ИМ СЛОЖИМ ПОЧЕТНО ПОВЕСТВОВАНИЕ , ПОД РОГАТА В ХР ." АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ " .
    НЕ ПУСКАХА И ТЕРИТОРИЯТА ПОД ХРАМЪТ, ОБАЧЕ ....
    КАК СТАНА ТАКА , ЧЕ ГО ПРОДАДОХА .
    ЩЕ ИЗРОВЯТ КОМИСИОННИТЕ ...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бългaрин

    20 10 Отговор
    " Възрастните българи, които държат ключа към бъдещето на нацията се уплашиха за кожите си и първо затвориха училищата." - - - Абсолютно съм съгласен с това , а и с цялата статия на Карбовски.
  • 63 !!!?

    9 15 Отговор
    Личи си че този е пропуснал не само осми клас, когато не е имало он лайн обучение !
  • 64 сила

    13 8 Отговор

    До коментар #53 от "Пенсионер":

    болниците са празни иди и виж може да си карам скейтборда по коридорите само в пирогов има хора но там винаги си е било така

    Коментиран от #76

  • 65 КАРБОВСКИ.........УМОПОМРАЧЕНИЯ ПИСАЧ

    3 10 Отговор

    До коментар #15 от "ЖОРО":

    ИНТЕРНЕТ ИМА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ....ДРУГ Е ВЪПРОСА ДАЛИ ПО СЕЛАТА МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ.....
  • 66 КАРБОВСКИ.........УМОПОМРАЧЕНИЯ ПИСАЧ

    9 9 Отговор
    КВО СТАНА С ПРОТЕСТИТЕ...ЩО НЕ СИ ТАМ......
  • 67 Търговец

    19 5 Отговор
    Съгласен съм със всичко написано, синът ми е първи клас и не виждам как ще се получи с дистанционно обучение. Не толкова с предметите, а с навиците, с формирането на характера.
  • 68 мхм

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "леле":

    Наистина ли никой тук не е чел "Оръжия за масово обезличаване" на Джон Гатоу? Сериозно, хора, голям пропуск!
  • 69 123

    2 12 Отговор
    Лекарката каза: изпълняваме запиведи, но по късно ще се разбере за короновируса. А математици и без да учат карбовски, твоите са на Димитровград пазара. Смятат без да са учили и са по заможни от теб. Полза от учене няма, виж ит занаят по бива. Както казваха ни преди пивече от 10 години и за тоакетна хартия не стават диоломите в бг во. Един строител за 10 месеца си идва с 50 хил. На 46 години, има деца, внуци, а българите от учене са днес мъжете стари ергени. Женскуте майки са с претенции. Над 10 ергени са в квартала. В големите градове, да имат много.. Не е редно с обиди по журналиста. Юмтюци бащи показват, дива работа е бг. На момичета бащуте с юмрюци... Умре и той, а щерка му за неибразован, но майка му била 30 години навън. Материалното, а не умното. Умното днес гладно в бг. И без психоза. Кво ни е писано за вируса. Във втората световна война са масово умирали от... Историята се повтаря... Бактериално оръжие...... На 27 години са умирали и жена му ражда три дни след смърта, от бронхопневмония. Същото е...

    Коментиран от #91

  • 70 Един

    5 4 Отговор

    До коментар #58 от "Друг":

    Отново нищо не ти се разбира от дълбоката мисъл! Не можеш даже да си изкажеш идеята, обаче си тръгнал другите да учиш! Явно и ти си завършил онлайн някога :)))

    Коментиран от #73

  • 71 Mandalor

    9 3 Отговор
    Абе бе знам дали онлай обучението е проблема.
    Като гледам колко неграмотници има наоколо, пък уж присъствено са учили и завършили.
    Мнооого се съмнявам това да ни е проблема на образованието.
    Образованието има много и големи проблеми, но онлайн ученето далеч не е най-големия.
  • 72 Ама чекай

    18 0 Отговор
    малко. Те и преди ковид-а по цел ден седеха у фейсо и инстаграма. Фейса ги уби. Затова са такива тъпунгерчета, истински инфантили.
  • 73 Друг

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Един":

    Е, явно, че ти е много дълбока мисълта. Но би трябвало да можеш да я обясниш. Опитай се.
  • 74 Един

    16 7 Отговор
    Прав е човека, напълно! Дистанционно обучение е равносилно на липса на обучение! Липсващите социални контакти са пагубни за подрастващите!!!!
  • 75 Акъл даваш, но се научи

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "е как":

    да пишеш, Й се използва за единствено число!
  • 76 Пенсионер

    6 6 Отговор

    До коментар #64 от "сила":

    Ти здравен специалист ли си. Сигурно съм ходил в болница и ти пожелавам на теб или близките ти да не ви се налага болнично лечение от зараза и да чакате линейка

    Коментиран от #86

  • 77 Трифонов

    17 5 Отговор
    Като е ПРАВ, ПРАВ е!!! Ще изпитаме на гърбовете си кошмарът, който ще последва това безумие, което ни натрапиха под страх, внушен от алчни и некадърни измамници! Целият ни живот във вида, в който го живеем, е една измама. 90% сме измамени, 10% са измамници. Манипулират ни да чувстваме потребност от ненужни неща, като ни мамят да плащаме за тях пари, които нямаме. Че вирус има - има. Че не е нищо особено или по-опасно от всеки друг коронавирус, с който човечеството се е сблъсквало от хилядолетия - безспорен факт. Единственото различно днес е, че днес съществуват медии, които могат да внушат на овчедушното и неграмотно население, каквото си поискат. Още Гьобелс е казал - уплаши хората и можеш да ги накараш да правят, каквото си поискаш. Това и направиха - уплашиха ви. И сега ще разрушат напълно остатъците от образование (колкото по-прости и неграмотни са хората, толкова по-лесно се манипулират), и ще ни принудят да се ваксинираме ежегодно с ваксина, която да ни изпрати на оня свят, като навършим 65 (за да откраднат здравните ви и пенсионни осигуровки и да не натоварвате "здравните системи"). Тази "пандемия" обаче доказа две неща - несъстоятелността на капитализма, като модел и несъстоятелността на човека, като биологичен вид!
  • 78 life

    7 11 Отговор
    Обаче защо всички, които искат присъствено изтъкват като довод "социалния живот" на децата? Даже това им е единствения довод. Но училището не е място за социализация, а за учене. Също както не ходиш на работа, за да се срещнеш с приятели или изобщо с хора, а за да работиш. А с хора се срещаш в свободното си време. И то с такива, с които ти е приятно. Това е социален живот. А не събрани всякакви на едно място и да свикват както могат. Тези, които разчитат на училището или на работата за социалния си живот, всъщност нямат никакъв социален живот.

    Коментиран от #83, #92

  • 79 КАРБОВСКИ.........УМОПОМРАЧЕНИЯ ПИСАЧ

    9 11 Отговор
    АЛОУУУ КАРБОВСКИ....СВЕТЪТ ВЪРВИ НАПРЕД....МНОГО СТАРИ И ХУБАВИ НЕЩА ОТПАДАТ, НО ЖИВОТА НЕ ПИТА.....ТОЙ НЕ ЧАКА НИКОЙ......НИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИСПОСОБЯВАМЕ КЪМ НЕГО, А НЕ ОБРАТНОТО......ТОВА КОЕТО ВЧЕРА Е ДОБРО, УТРЕ ВЕЧЕ НЕ Е...А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДЕЦАТА...ОСТАВИ РОДИТЕЛИТЕ САМИ ДА РЕШАВАТ......НА ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ НЕ ИМ ПУКА ЗА ТВОИТЕ ПИСАНИЦИ....
  • 80 Иван

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "666":

    Добри хора сме, но Има много продажници за жълти стотинки и се продават пишейки коментари и давайки негативен рейтинг на хора образновани със някакъв морал! Това познайте от къде идва? Кой финансира тази гнусна аудитория ако бих могъл да я нарека аудитория?
  • 81 James

    4 6 Отговор
    Марто, изветряваш, язък.
  • 82 Лили

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "сила":

    Спокойно ти не си най глупавия има хора които вярват че земята е плоска

    Коментиран от #85

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 life

    3 4 Отговор

    До коментар #83 от "Иван":

    Оттам могат да тръгват приятелствата само на асоциални хора...
  • 85 сила

    3 6 Отговор

    До коментар #82 от "Лили":

    ама тя не е ли плоска.....как ме изненада како лили
  • 86 сила

    3 7 Отговор

    До коментар #76 от "Пенсионер":

    работя за здравната каса и повярвай ми съм много наясно какво се върши в системата

    Коментиран от #96

  • 87 Не е врат, а е шия

    8 5 Отговор

    До коментар #54 от "БПФ":

    А как да ходят на работа лекарите и полицайте, когато децата са им в къщи на онлайн обучение?
  • 88 666

    4 10 Отговор

    До коментар #56 от "БПФ":

    И сега какво оправдаваш ли ми се, обясняваш ли ми се... в колко ставал в колко лягал... имаш 3 месеца ваканция не мрънкай, аман от мрънкачи. Дано на учениците не говориш на калтаци.

    Коментиран от #149

  • 89 Гост

    6 9 Отговор
    Карбовски умника ,да вземе да се информира за най-добрата образователна система в света.Призната при това. Финландия. Ама много добре да се информира,преди да си пише неговите си ...

    Коментиран от #139

  • 90 Опа

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "МартинГабровски":

    Тоя, не го коментирам, аз съм с три, две духнаха от тая държавица, защо ли? Иначе е прав.Кирияк Стефчов смазва всичко, това става държавата на простотията и циганията, за жалост.
  • 91 ффсфв

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "123":

    Идва си след 10 месеца и като излезе на кафе всички го поздравяват на баджанак!
  • 92 Данев

    8 5 Отговор

    До коментар #78 от "life":

    Училището на ПЪРВО място е сфера на и за социализация. Можеш да учиш и у вас. Казва ви го учител.

    Коментиран от #94

  • 93 Политолог

    8 7 Отговор
    Карбовски, в жалкия си стремеж да се представиш за будител изглеждаш мега нелепо и смешно...Ти си едно недоразумение на миналия век, което всячески се опитва да изпъкне на сцената на оригиналните...Айде сега направи една ретроспекция какъв матрял произвеждат българските училища през последните 30г....Даже и тотално да ги затворят няма да се усети в интелектуално отношение понеже по-надолу от това не може...
  • 94 life

    5 2 Отговор

    До коментар #92 от "Данев":

    Няма как да е на първо място, освен ако не е елитно, с подбор по ниво и интереси. В случаите, когато учениците са събрани на случаен принцип само по възраст, а така са почти всички училища, е чист късмет да намериш приятели. Нямам предвид познати, дружинка за маса или хора, с които ще сте на "здрасти" и толкова.
  • 95 беге демокрация

    15 5 Отговор
    образователната система във Финландия е дело на парите и усилията на цял един сплотен народ, такова нещо дори в Англия не могат да възпроизведат, а искат да го направят, и имат финанси, какво да говорим за тук у нас, където сме бедни на всичко, не виждам какво ви дразни Карбовски, след като всичко, което е написал е истина
  • 96 Пенсионер

    4 6 Отговор

    До коментар #86 от "сила":

    Да разбирам ли, че си от калинките и затова се чувстваш силен и безсмъртен

    Коментиран от #99

  • 97 Владимир Кънчев

    17 4 Отговор
    Не, не е празно мястото на журналистическата сцена! И няма да се опразни докато има мислещи хора като Карбовски! Той дразни само тези, които вече са дълбоко форматирани от "демократичните промени" . Няма по-голямо нещастие за нас от това, че сега наши "приятели" от Европа а доскоро - наши идейни противници, откраднаха на България най-ценното - децата! Тук се раждат, тук се възпитават, тук се учат а след това отиват там а тук остават само "демократите"! Какво ли още ни предстои да видим - това дори Карбовски не може да предскаже! България обезлюдя, младите ни надежди не са тук - някой спомня ли си укорите на СДС за така наречената "Голяма екскурзия"? Никой , нали. СДС го няма но проблема е тук - демокрацията прогони от България повече младежи отколкото лошите "комунета"! И това продължава - без СДС. След ГЕРБ също ще продължи - докога? Този път е гибелен! Който не вижда това е исторически слепец!

    Коментиран от #100

  • 98 Другарю

    5 4 Отговор
    Богданов,каквато е истинската Ви фамилия.Училището отдавна на нищо не учи и никого не възпитава.Образованието е самообразование.Който иска ще се образова.И не само училищата,където безсимптомни деца разнасят заразата,всичко трябва да се затвори поне до Коледа.И не ми говорете за фалити,българинът никога в историята си не е гладувал.Два месеца ще устиска.А тия с ипотеките да не са ставали роби на банките...
  • 99 сила

    2 4 Отговор

    До коментар #96 от "Пенсионер":

    ти май не ме разбра затова повтарям точат се много пари милиарди осъзнаваш ли цифрата кви калинки кви глупости написах за не във няма нищо общо с държавен служител
  • 100 res

    8 0 Отговор

    До коментар #97 от "Владимир Кънчев":

    Всеки го вижда. България ще се разпадне, ако продължи по този път. Демографската криза и корупцията не прощава на никого.
  • 101 Вуте

    9 1 Отговор
    Абсолютно точно са определени петте групи "отпадащи деца". Защо обаче не казва, че те и сега не ходят на учлище или отиват само за разнообразие. Това са предимно деца от махалите, които той добре познава. Няма сила на тая земя, която да ги накара да седят в клас и да учат, вместо да припкат навън волни като кончета. Пука им за училището, ама заради тях трябва всички да дръпнат ръчната спирачка.
  • 102 Миро

    4 1 Отговор
    40 процента от децата в България са неграмотни. Това е статистиката преди кризата. След кризата много бизнеси просто няма да ги има никога. Целия свят ще е друг. Автора на статията не ми се коментира нито какво е написал. Може да е прав,може да е крив но не ме интересува изобщо.
  • 103 ААА

    7 5 Отговор
    Карбовски, ти за кои деца писа порнографските си романи в началото на прехода , с които стана известен . За същите ли деца сега плачеш ААА?
  • 104 Густо Майна

    6 4 Отговор
    Карбовски, наборе, за всичко съм съгласен с теб, само не и за религиозния "стълб"! От 1700 години насам в основата на всички световни нещастия са религиите. След края на Гражданската война в Щатите, следвана от скоростни и масови научни открития, НАУКАТА ни даде база, на която нормалните хора да стъпят и да изтържат това световно (и равно на политическо) зло от лицето на Земята - религиите... В името на децата!
  • 105 Бойко Борисов

    7 1 Отговор
    Спасявайте се поединично! Аз заминавам за барцелона при манекенката и си взимам шкафчето!
  • 106 😷😷😷😷😷

    10 2 Отговор
    Щом така казват учителите, магазините,аптеките,банките,общини и всичко що работи с хора, да затворим. И ние се разболяваме,и ние имаме семейсва и родители, не само учителите са с рода. Нека дойдат на една каса в супермаркет и цял ден обслужват различни хора, работи на централен климатик и получава на половината от тях.
    Детето ми и сега ходи на частни уроци присъствено, но учителката не иска в класна стая. Да се разменим предлагам на минисъра,имам висше образование.
    Ние искаме грамотни деца!
    Неук народ не трябва на държавата!
    ЗАЩО АНГЛИЯ ЗАТВАРЯ ВСИЧКО, НО УЧИЛИЩАТА РАБОТЯТ!

    Коментиран от #113, #127

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Електрошок

    6 5 Отговор
    Браво Карбовски!Всичко е точно!Нямам думи!
  • 109 Съгласен

    5 6 Отговор
    За първи път да съм напълно съгласна с Карбовски. Ако зависеше от мен, онлайн обучението ще бъде забранено за повече от 5 дни. Училището е един от най-важните периоди в живота на цивилизования човек.
  • 110 Така е

    4 3 Отговор
    За съдене са си тия отгоре. Но се постараха да унищожат справедливостта в съдебната система, за да няма къде и кой да отсъди правилно. Съсипаха всичко в държавата.
  • 111 Ван дер Любе

    2 3 Отговор
    Все пак в основата на това е Борисов и ГЕРБ. Те са тези, които обрекоха и обричат България на унищожение. Те крадоха безогледно, унищожавайте образование, наука, медицина и икономика (поне дребният бизнес е унищожават системно от Борисов и група). Всичко ценно за живота. Децата трябва да са в училище, с по-малко технологии и повече мислене.
  • 112 Едър бизнес

    2 5 Отговор
    Ще ми бягате в Европа а? Да видим, кой ще ви вземе без образование! Ще ми гледате добитъка и ще ми орете нивите до второто пришествие.
  • 113 1:1

    0 2 Отговор

    До коментар #106 от "😷😷😷😷😷":

    Виж им Пемиера и ще разбереш защо не затварят училищата. Щом до него са опряли, значи няма нищо читаво в неговото поколение. Разчитат на "вносни мозъци" за всичко.

    Коментиран от #118

  • 114 Ученик

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер":

    Ами ти, дядо пенсионер, къде беше, когато превърнаха училищата в занимални? Не, не е добре, децата да блеят в училищата. Там трябва да овладяват знания и умения. От 1990-та година насам е така. И през това време е управлявала и твоята партия (която и да е тя). Ти потърси ли и сметка? Не, не и потърси! Твоите да са на власт, другото няма значение. Не можа да излезеш от стереотипа на запалянко - твоите да спечелят с 4:3, пък нищо, че съдията им е дал шест незаслужени дузпи.
  • 115 Ученик

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер":

    Да те попитам още, къде беше, когато тръгнаха да ни налагат идеологията да не бързаме да се определяме полово, можело пък после да ни хареса да минем под дъгата. Това и от затриването на образованието е по-страшно!
  • 116 Той

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "леле":

    Карбовски книги не чете, няма какво да научи от тях, той всичко знае!
  • 117 dsсса

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "БПФ":

    Какво означава "вдигнаха резултатите си"? Получиха по-високи оценки ли? Това каква гаранция е, че са получили повече знания? Знаеш ли, някога учих в техникум. Балът с който влязох, беше сред най-ниските в курса ни. Първи курс бяхме 42-ма ученика. Втори започнахме 27, в трети и четвърти вече бяхме 19. Като междувременно имахме попълнения от отпаднали от по-горния курс. И почти всички, които отпаднаха, бяха влезли с по-висок бал от мене, но с по-малко знания.
    Също така ръководството на нашия техникум се хвалеше, че който завърши с четворка (примерно по математика) изкарва четворка, че и повече и на кандидатстудентския изпит. Наистина беше така, не знам, доколко беше правилно, защото все пак по-високите оценки от дипломата понякога компенсираха по-ниските от приемния изпит и хора с по-малко знания от други училища заемаха студентските места на хора с по-добри знания.
  • 118 Не ме разсмивай,

    6 2 Отговор

    До коментар #113 от "1:1":

    Не ме разсмивай, защото решението на Германия е абсолютно еднакво с това на Англия, затваряме всичко, но всички деца продължават на училище и градина.
  • 119 май

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "злобар":

    отдавна си на такъв.
  • 120 Айде сега

    4 4 Отговор
    Абе не може всички да са учени, то е ясно и че бачкатори трябва да има. Дистанционното обучение добре ще отсее кой става и кой не. Поне някои няма да се мъчат с глупости направо ще си бачкат, щото без хлеб не може. Ааа с Ц19 ще трябва да се научим да живеем...
  • 121 ттт

    3 4 Отговор

    До коментар #34 от "не е така":

    Е какво? Колко от починалите произвеждаха храна, колко дрехи, колко лекарства, колко ти осигуряваха топлина, светлина и отопление? Тези неща не са по-маловажни от образованието! Ами давай да правим хляб онлайн! Аз ще ти показвам по интернет (можеш и сам да си го намериш) как се мели брашното, взимаш си необходимите камъни и си мелиш. Ама преди това ще си засееш жито на балкона, защото не можем да накараме земеделецът да си рискува живота на полето. Че има и ходене до магазини за семе, за препарати, за гориво, за инструменти, все контакти с други хора, риск, риск, риск!

    И още нещо - видял ли си, какво правят децата, докато са на онлайн образование? Ако не си, дввижат се на тумби, разстоянието между тях не е 1,5 метра. Апропо, това разстояние също е изсмукано пт пръстите на някой министър. Аз съм непушач, ако на десет метра пред мен ввърви някой и пуши, аз усещам дима. Щом димът стига до мене от такова разстояние, защо коронавирусът издишан от него няма да стигне?

    Коментиран от #125

  • 122 Правилно

    7 3 Отговор
    Дистанционното обучение НЕ е обучение, а отбиване на номера. Проформа, време да минава. Никой не му пука обаче, защото масло останаха мислещите.
  • 123 Я стига

    5 4 Отговор
    Прав си, Карбовски. Но щетите вече са нанесени, и ще продължава копаенето на дъното.
  • 124 До Карбовски

    5 3 Отговор
    Направи предаване по въпроса, с анкети сред деца и родители. Че нещо се дава глас само на изплашените, за да се получават манипулациите на властта.
  • 125 и пак

    3 1 Отговор

    До коментар #121 от "ттт":

    А като са присъствено не се ли събират "на тумби"? Само че разликата е, че при онлайн обучението контактът им в училище е ограничен, затова когато се събират на тумби, не си обменят вируси с цялото училище, а с тесен кръг приятели, с които най-често се виждат постоянно и се познават достатъчно, за си кажат ако някой е болен, ако пък някой е с вирус, но не знае така или иначе са си разнесли вируса помежду си. Само че само в тяхната малка група! Това е разликата по тоя въпрос.
  • 126 Ако училището

    6 2 Отговор
    не научи човек на математика, литература и други предмети го очакват страдания от материално и духовно естество. Социалните отношения, също не са без значение. И да, дистанционното обучение е сухо и безлично, но пък баламурници се управляват по-лесно.
  • 127 Помисли

    2 3 Отговор

    До коментар #106 от "😷😷😷😷😷":

    Като работиш в магазин прекарваш ли в една стая по 6 часа с клиентите си? Като се разминете за кратко има риск само ако ти диша в лицето и двамата сте без маски. Ако стоиш повече време в една стая със заразен, тогава въздухът се насища с такова количество вируси, та да е достатъчно да те зарази и с дистанция и маски! Ако е за кратко, това не се случва.

    Коментиран от #131

  • 128 Като гледам,

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Пенсионер":

    макар и отвсякъде "наръсен" със зараза си здрав, като бик и почти толкова умен!
  • 129 Извън темата

    6 0 Отговор
    Г-н Карбовски, вие сам си бихте печата ,,Несериозен журналист,, в момента, в който се прегърнахте с криминално проявена жена, очевидно за да и се подмажете, като по този начин, уронихте престижа си, съжалявам много, но към момента, не мога да приема каквато и да е ваша позиция, заради съмнения във вашата честност и намерения
  • 130 Незначителен

    6 4 Отговор
    Карбовски, не може да бъде разбран от простак!!! Описанието на ситуацията е много точно, но гениална мисъл в нашата българска почва, не може да вирее.
  • 131 На въпроса

    3 2 Отговор

    До коментар #127 от "Помисли":

    Прекарваме по 8 часа (!!!!!) в затворено,климатизирано помещение, на изкуствена светлина,обслужваме по 3000 клиенти на ден, не връщаме кашлящи и хремави,помагаме им,работим с пари. Имаме 20 дни годишна отпуска, не 60, не си и помисляме да мрънкаме.
    В този случай хората са казали "Кой за каквото си подал молбата"
    Хайде със здраве, че трябва да водя детето на биология, частен е урока, но гимназията е затворена.

    Коментиран от #132

  • 132 Помисли

    2 1 Отговор

    До коментар #131 от "На въпроса":

    По 8 часа с един човек? Или минават за по няколко минути! Това беше въпроса. Ама нищо, така или иначе няма да разбереш разликата.
  • 133 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Мартин Карбовски има някои много точни попадения, но в случая не си е свършил работата докрай. Посочването на проблема е половината и по-лесната работа. По-трудната е да посочиш решение. Простото връщане на децата в училище не е решение - вече имаме 5 починали учителки. Само за месец и половина. А до края на годината колко биха били? Приемлива ли е тази цена за да си запазим децата "същите", каквото и да значи това?
    Може би най-добрият вариант е някакъв компромис между присъствено и онлайн обучение.

    Коментиран от #144

  • 134 Обратното е

    5 0 Отговор
    Колко точно опасна е болестта а?Ще кажеш ти дето показва едни чували....един болен в Москва...ти си не по-малко виновен от всички журналисти търсещи сензация
  • 135 честно

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "закривай":

    Тоя мрънкалник е по-голяма черна станция даже и от Фатмака !
  • 136 КРАДЦИ

    1 1 Отговор
    Глeдa ce твърдe oгрaничeнo, бeз нужнaтa интeгрaция и кoнкрeтикa нa мeркитe, бeз яcнa визия зa
    мoдeрнизaция нa cтрaнaтa. Ocoбeнo пoкaзaтeлeн e „cтълб Зeлeнa Бългaрия“, кoйтo имa нaй-гoлямa финaнcoвa тeжecт в прeдcтaвeния дoкумeнт. Пo-внимaтeлнoтo вглeждaнe в cъдържaниeтo му пoкaзвa, чe тoй e oриeнтирaн към eнeргийнa eфeктивнocт нa cгрaди, a нe към aктивни мeрки зa трaнcфoрмaция нa икoнoмикaтa в пocoкa уcтoйчивocт, eфeктивнo изпoлзвaнe нa рecурcитe и дeкaрбoнизaция!
  • 137 ГЕРБ КРАДЕ

    1 1 Отговор
    Глeдa ce твърдe oгрaничeнo, бeз нужнaтa интeгрaция и кoнкрeтикa нa мeркитe, бeз яcнa визия зa
    мoдeрнизaция нa cтрaнaтa. Ocoбeнo пoкaзaтeлeн e „cтълб Зeлeнa Бългaрия“, кoйтo имa нaй-гoлямa финaнcoвa тeжecт в прeдcтaвeния дoкумeнт. Пo-внимaтeлнoтo вглeждaнe в cъдържaниeтo му пoкaзвa, чe тoй e oриeнтирaн към eнeргийнa eфeктивнocт нa cгрaди, a нe към aктивни мeрки зa трaнcфoрмaция нa икoнoмикaтa в пocoкa уcтoйчивocт, eфeктивнo изпoлзвaнe нa рecурcитe и дeкaрбoнизaция!
  • 138 Мартин Карбовски

    3 1 Отговор
    Колко деца имаш бе гей нещастен.
    Нози е платен русофилисник - пожелавам му ковид 19 да го хване, тръшне, руска ваксина да му бият, да вшдим после какво ще ги плещи..
    КовИдиот

    Коментиран от #140, #150

  • 139 Сульо

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "Гост":

    Най добрата беше съветската и съответно нашата. Ама дойде "демокрацията" (Чумата да тръшне и "демократите", и "демокрацията" им) и е нормално финландската да стане уж най-добра.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Нарко Босите

    3 0 Отговор
    са на път да фалират от как децата и студентите минаха онлайн, а нощните клубовете затвориха
  • 142 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "666":

    Колко учители познаваш бе умник?
  • 143 тррр

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Оставка":

    +образование
  • 144 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #133 от "Хаджиментов":

    Най после един схвана гафа на Карбовски.Да прав е с критиките.Но цялата му работа излиза като на шопа: не знам как е,ама и така не е.
  • 145 Загрижен

    2 1 Отговор
    Мартине напълно си прав и те разбирам. Когато премахнаха казармата това се отрази основно на момчетата. От мъже станаха джендъри и мамини синчета. Появи се празнина в мъжкото пространство. От там някой момичета започнаха да се правят на момчета. Това доведе до рязък спад на нормалните бракове със всичките последствия от това. А сега като премахнат и училището незнам какво ще става. Да затварят училища при положение че няма
    пряка заплаха за учениците и престъпление.
  • 146 ЧИЧОВОТО

    0 0 Отговор
    ДЕТЕТО КОМУНДЕТАТА СЕ ИСКАЗА ПАК. ХЕМ ЗНАЕ ХЕМ НЕ ЩО ЕТО . РАСЪЖДЕНИЯ ПО КАРТИНКИ. БСП НЯМА НУЖДА ОТ РЕКЛАМА КРАДЛИВАТА ХАЙКА СЕ САМОЛИКВИДИРА. ВСИЧКИ РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ НЕ ТЪРПЯТ ТАКИВА КОМУНИСТИ В ПАРЛАМЕНТА СИ.
  • 147 Българин

    0 0 Отговор
    Напълно си прав за съжаление
  • 148 Добро е

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "хахаха":

    -"образова" безмозъчните дотолкова, че да могат да вярват в герберските простащини и да се възторгват от върховете на интелектуалността като простата кърджалийска -утка, дуловската употребима на задна седалка, продавача на напоителни системе за скраб и политаналитик без висше образование, доктора на науките и генерал без кандидатски минимум и още, и още...
  • 149 И къде видя

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "666":

    три месеца ваканция? Би ли посочил - от... до... - не работиш, а получаваш заплата? Има една приказса - "Чуждата кокошка - патка" - помисли дали не казва нещо за твоите "разсъждения"...
  • 150 Ако му бият

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Мартин Карбовски":

    руска ваксина, със сигурност ще направи предаване и за тебе - с лайтмотив "колко умен беше!". Беше!
  • 151 Българин

    0 0 Отговор
    Напомням на другаря Карбовски, че неговата партия разреши абортите през 1956г и от тогава до сега са направени 6000000 аборти.